DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 18. prosince 2020

Recenze/review - PLAGUEMACE - Primal Priest (2020)


PLAGUEMACE - Primal Priest
EP 2020, vlastní vydání

for english please scroll down

Někdy si večer, než jdu spát, říkám, že jedinou jistotou je opravdu pouze smrt. Po dni, kdy potkávám jenom samou přetvářku, klam, vidím kolem sebe násilí a zlo, usínám s pocitem, že uléhám do krásné dřevěné rakve. Jakoby bylo kolem mě všechno černé, padala na mě tíha. Vyhýbám se ostrým předmětům, pokouším se myslet na veselé věci, ale dost dobře to nejde. V dnešním světě to musí mít citlivější jedinci hrozně těžké. Přežívají (a bylo tomu tak vždycky) nakonec stejně jenom šelmy. Pomalu odcházím mezi noční můry a hraje mi k tomu prvotina dánských PLAGUEMACE.

Jestliže dávno ztratily sociální sítě a celý internet svoje původní kouzlo, tak v tomhle případě to neplatí. Bez nich bych na tuhle dánskou smečku vůbec nenarazil. Nabídl, doporučil mi je youtube a kupodivu se tentokrát trefil na první dobrou. Odehrává se tady totiž klasický old school death metal a ten je jak známo stylem, kterému se na svých stránkách věnuji nejraději. Budiž tma! Až navěky, amen!


Na novince "Primal Priest" naleznete klasické švédské chřestění, kousky crustu, grindu, ale hlavně pořádnou porci odhodlání zabíjet. Album se pro mě tak ihned stává záchytným bodem, odpočinkem, kouskem opravdové temnoty. Těžko se dnes mezi vším tím jedem a nenávistí hledá a tak jsem rád, že jsme se s touhle kapelou "potkali". V současné době asi již nelze (až na výjimky, které se ale moc nedají poslouchat) potkat novátorskou hudbu. PLAGUEMACE také nejsou v ničem noví, přejedení jedinci nad nimi mávnou rukou, ale musím uznat, že jim to sype opravdu pěkně. Mají dobrý zvuk, obal, vypadá to, že se vydali správným směrem. Najednou, když jsem s nimi v záhrobí, tak mi nepřipadá současný svět zase tak hrozný. Hloupé řeči některých jedinců jsou najednou nepodstatné, malicherné. Smrt vše očistila na kost a zůstal jenom krystalicky čistý death metal staré školy. Mám při poslechu neodbytné nutkání znovu ulehnout do své oblíbené rakve, zavřít oči a snít o lepším světě. Troufám si tvrdit, že "Primal Priest" je přesně tím druhem prvotiny, která je velkým příslibem do budoucna. Death metal shnilý jako ruka staré mrtvoly!


Asphyx says:

Closed in a dark room we are eating each other. We are like animals, trapped long in a cage left only with the last remnants of evil instincts. Fear mixed with madness. Really slim, prayed with swollen mouth at least for a bit of light. We walk through the skulls of our predecessors. Convicted to death by hunger and exhaustion. Buried alive, chained by chains of our disgusting acts. When will the redemption come?

On the album "Primal Priest" I like everything. Swedish sound, grind passage, crust dancing, cover, vocals and ideas. Typical old school death metal melodies meet with such a tough cut that I like in metal so much. It is like a massacre in the morgue. It is like meeting a killer in a strait jacket which has just managed to get out. He will catch you, chain you to the wall and then make the bloodiest rituals on you. I have similar feelings about this album. It is nothing new although the album is easy to listen, it is properly rotten, insidious and painful. And that is what we do in the underground. I might never get out of my cell, but if there were similar albums, dying would be easier. Devastating pure death metal from the catacombs! Absolut dusty album!



Tracklist:
01. Brothelhem
02. Torture
03. Primal Priest
04. Bogill
05. Sacred Vermin

band:
Anton Holm Smidstrup
Patrick Stisen
Simon Truelsen
Andreas Truelsen
Matias Zacho

Share this games :

TWITTER