DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 1. února 2021

Recenze/review - PILLORY - Scourge on Humanity (2020)


PILLORY - Scourge on Humanity
CD 2020, Unique Leader

for english please scroll down

Darren Cesca z DEEDS OF FLESH je démon. Maniak, který hraje jako ďábel. Možná jste to nevěděli, ale má i svůj projekt/kapelu PILLORY. Jedná se o technický, progresivní brutální death metal, který během prvním poslechů působí jako z jiného světě. Darren se snaží posouvat hranice možného. Je jako vrcholový sportovec, který přijímá každou výzvu k překonání rychlosti. Podává jako vždy špičkové výkony.

Novinka "Scourge on Humanity" je třetím počinem a také záležitostí spíše pro fajnšmekry nebo muzikanty, kteří si porovnávají, co a kdo jak zahraje. Pro nás, obyčejné smrtelníky album příliš není. Alespoň tak to slyším já. PILLORY jsou možná až moc dokonalým dílem. Někdo by napsal i umělým. Tohle je ale všechno jen první dojem. Pokud vydržíte a budete se desce věnovat poctivěji, trpělivěji a ustojíte prvotní šok, myslím, že pak si jako odměnu odnesete skvělý zážitek. 

 

Darren Cesca se vydal podobnou cestou, jakou třeba takoví ORIGIN, KATALEPSY, NECROPHAGIST, NILE, ABORTED, HOUR OF PENANCE, SINISTER, ORIGIN, LOST SOUL. Přidává samozřejmě svoji vlastní invenci a spoustu zajímavých nápadů. Produkce je moderní, hodně nahlas, desku jsem poslouchal poté, co jsem vylezl z jednoho starého hrobu a málem mi to utrhlo uši. Ale takhle se dnes zkrátka hraje. To je prostě nepopiratelný fakt. Jedná se o brutální, vypilovaný, "dokonalý" technický death metal do sluchátek. Je to masakr, nálož, kterou ne každý ustojí, ale zase na druhou stranu oceňuji snahu a výkon, na kterém je vše postaveno. Chybí mi možná trošku té živočišnosti, ale na druhou stranu si užívám tlak, odlidštěnost, takovou tu temnotu z vesmíru, která nás všechny děsí i přitahuje zároveň. "Scourge on Humanity" je vlastně vynikajícím kouskem řemesla, důkazem, že lze hrát brutálněji, surověji, mohutněji. Jako k takové je potřeba se k novince stavět. Má totiž mnoho vrstev, zákoutí, léček a nástrah. Je jen na vás, zda podlehnete. Třeba já už dnes vím, že se k desce budu vracet pouze s čistou hlavou, v momentech, kdy budu chtít být rozdrcen, naporcován, zničen. Technický brutální death metal, který by určitě hráli vetřelci, kdyby chtěli obsadit naši Zem. Excelentní zásek pro všechny fajnšmekry!


sumarizace:

PILLORY jsou přesně tím druhem technické death metalové kapely, jejíž díla si mě pokaždé doslova podmaní. Skupina nejen že umí perfektně hrát a zvládá své řemeslo, ale ještě navíc dokáže složit skladby, které mě dokáží rozdrtit. Novinka "Scourge on Humanity" není výjimkou. Opět máme co do činění s mocnými nástupy, divokými přechody a hlubokým mrtvolným vokálem. Tady se melou kosti hudbou, o tom není žádných pochyb.

Kapela opět vychází ze stejných kořenů jako smečky typu ORIGIN, KATALEPSY, NECROPHAGIST, NILE, ABORTED, HOUR OF PENANCE, SINISTER, ORIGIN, LOST SOUL. Navíc přidává obrovskou porci zvláštní temnoty. Hraje se zde sice technický death metal, ale zároveň je obestřený nepropustnou pavučinou tajemna. PILLORY nám opět umíchali vynikající koktejl z různých morbidních nálad, krve, smrti a nenávisti. Jednotlivé songy vlastně ani nejsou obyčejnými skladbami, jako spíše symfoniemi, zahranými na klasické metalové nástroje. Připadám si, jako bych byl zavřený ve studené opuštěné kobce a postupně se ke mě ze stěn přibližovaly ostré hroty nožů. Jak to dopadne si asi dovedete představit sami. Album se do mě zakouslo jako rozzuřená šelma. Znovu mi odpadává maso od kostí, opět se měním v zrůdu. "Scourge on Humanity" je nahrávkou, která mě zasáhla někde hluboko uvnitř. Nevím, jak se to kapele povedlo, ale je to tak. Technická death metalová symfonie smrti! Brutální opus s temnou paletou nálad! Vynikající zásek!


Asphyx says:

PILLORY is exactly the kind of technical death metal band whose works literally conquer me every time. The band not only knows how to play , because they perfectly know their craft, but also can compose songs that can crush me. New "Scourge on Humanity" is no exception. Again, we are dealing with powerful adventures, wild transitions and a deep corpse vocal. Here the bones are grinding with music, there is no doubt about that.

The band is based on the same roots as ORIGIN, KATALEPSY, NECROPHAGIST, NILE, ABORTED, HOUR OF PENANCE, SINISTER, ORIGIN, LOST SOUL. They adds a huge part of the extra darkness. Although there is a technical death metal, it is also surrounded by an impermeable network of mysteries. PILLORY mixed again an excellent cocktail of different morbid moods, blood, death and hate. Individual songs are not ordinary songs, but rather symphonies playing on classical metal instruments. I feel like I'm locked in a cold, deserted dungeon, and the sharp blades of the knives gradually approached me from the walls. As it turns out, you can imagine yourself. The album bit me like an angry beast. Again, my flesh will fall apart from my bones and I will turn into a monster. "Scourge on Humanity" is a record that hit me somewhere deep inside. I don't know how the band did it, but they did. Technical death metal symphony! Brutal opus with a dark palette of moods! Excellent work!


TRACKLISTING:

1. Depleted Mortal Prosperity
2. Diluted Existence
3. Synergistic Diffusion
4. Emanate Deprecation
5. Inherent Genetic Collapse
6. Envisaged Transmutation
7. Epidemic Infection
8. Imminent Obliteration
9. Our Wretched Divinity
10. Calculating Progressive Extinct
11. Terminus

band:
Share this games :

TWITTER