DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 4. srpna 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - SPASTICUS - Horror, Chaos, Death (2021)

Recenze/review - SPASTICUS - Horror, Chaos, Death (2021)


SPASTICUS - Horror, Chaos, Death
EP 2021, Rotted Life Records

for english please scroll down

Někdy potkávám mrtvé, které bych raději neviděl. Když někdo omylem požije jed na krysy, tak se z něj stane jen tělo s děsivým výrazem. Shnilé kusy obličeje, odpadávající maso od kostí, ruce, zkroucené v nepřirozené křeči. Zavírám rakev a přemýšlím, proč někteří z nás odcházejí tak špatným způsobem. Jakoby nebe vůbec neexistovalo. Čeká nás nakonec opravdu jen nekonečná nicota? Italští death metalisté SPASTICUS na tyto otázky neodpovídají, ale rozhodně mají ke smrtí co říct.

Hraje se zde tradiční, prašivý smrtící kov, který smrdí zahnívajícím masem. Old school, chcete-li. Já vím, někteří z vás jsou již podobných kapel přejedeni, stejně jako já umělých přeřvaných smeček, které jsou prázdné jako tělo bez duše. Italové aspoň věří tomu, co hrají. Pohřbívají do země, přesně, jak to mám moc rád.


Kapela se zrodila uprostřed tmy a to v roce 2019. Vydala ještě loni jednu demonahrávku. Nová smečka v záhrobí, ctící bezezbytku staré pořádky. Zastřený vokál, skladby někde na pomezí pradávného deathu a thrashe. Inspirace OBITUARY, AUTOPSY, PESTILENCE, IMPETIGO, ABSCESS a dalšími více než patrná, ale nijak mi to nevadí, ani mě to neuráží. Naopak, pro mě je radost o podobných skupinách psát a podporovat je. Uctívám podobný styl od jeho počátků a jiný nebudu. Důležitá je pro mě energie, touha ničit, lámat prašivé kosti. Ležím v rakvi a čekám. Zbývá mi už jen pár hodin, než začne jed působit. Je to hodně bolestivá smrt, stejně jako deska "Horror, Chaos, Death". Ocení ji pravděpodobně jen hledači ztraceného času, milovníci pevných pavučin, tuláci záhrobím a hlavně všichni fanoušci devadesátkových exhumací. Tělo bylo ještě teplé, když ho přivezli. Zkřivená tvář žalovala, duše ještě netušila, že jí, stejně jako všechny, čekají nekonečná muka. Nic jako rozhřešení neexistuje. Alespoň takhle desku vnímám já. Surový death thrash metal, u kterého se rozpadnete v prach! 


sumarizace:

Pokud jste, stejně jako já, velcí fanoušci temnoty a kapel jako OBITUARY, AUTOPSY, PESTILENCE, IMPETIGO, ABSCESS, tak neváhejte ani chvilku, tahle nahrávka se vám ihned zaryje hluboko do hlavy. Jako bonus to není žádná jednorázová záležitost, ale opravdový reálný death metal, tak tam také dlouho zůstane. SPASTICUS jsou velmi dobří v tom, že dokáží napsat opravdu skvělé songy. Odvrácená strana našeho světa se stává najednou realitou, po zemi se procházejí zástupy nemrtvých a šedivé stíny jsou otiskem našich špatných činů. Nakonec se stejně všichni sejdeme uprostřed močálů, utopíme všechny vzpomínky a budeme tuhle desku poslouchat stále dokola. Já to alespoň tak činím, protože je výborná po všech stránkách. Špinavý temný death metal, kteří doporučují nemrtví! Skvělá morbidní práce!


Asphyx says:

If you are, like me, big fans of darkness and bands like OBITUARY, AUTOPSY, PESTILENCE, IMPETIGO, ABSCESS, so do not hesitate for a moment, this recording will immediately burst deep into your head. As a bonus, it is not a one-time affair, but a real death metal, so it will stay there for a long time. SPASTICUS are very good at writing really great songs. The other side of our world is suddenly becoming a reality, crowds of undead strolling across the earth, and the gray shadows are the imprint of our bad deeds. Eventually, we'll all meet in the middle of the swamps, drown all memories, and we will listen to this record over and over again. At least I will do it, because album is excellent in all respects. Dirty dark death metal recommend by the undead! Great morbid work!


tracklist:
01 Birth To The Plague
02 Chemo-Whore
03 Obliteration
04 Horror Chaos Death
05 Conquest Mania

SPASTICUS IS:
Jan Spasticus: - Masturbation Riffs
Krost Von Barbarie: - Throat Tumors
Walter 666 - Tupa Tupa
Lorenzo Subhuman - 4 Strings Assault


Share this games :

TWITTER