DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 28. srpna 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - TOMBSTONER - Victims of Vile Torture (2021)

Recenze/review - TOMBSTONER - Victims of Vile Torture (2021)


TOMBSTONER - Victims of Vile Torture
CD 2021, Redefining Darkness Records

for english please scroll down

Symboly vyryté do kůže. Označkoval si tě. Jako kus dobytka. Zpočátku tak hodný pán, v košili a kravatě. S neodolatelným úsměvem. Jenže zdání klame. Pod krásnou maskou se ukrývalo absolutní zlo. Narodil se, aby ubližoval jiným. Mučil zvířata, dělala mu dobře bolest druhých. Klasický příběh, který jsi četla snad stokrát. Přesto tu teď ležíš ve sklepě a čekáš na smrt. Zubožená, špinavá, znásilněná.

Podobně nechutnou atmosféru můžete zažít i na nové desce amerických maniaků TOMBSTONER. Ti na své prvotině kombinují starý dobrý death metal z devadesátých let s modernějšími prvky. Riffy jsou ostré jako čepele čerstvě nabroušených nožů. Tlak, energie, temnota. Album vás doslova přikove na zeď.


"Victims of Vile Torture" je nahrávkou, která by se mohla líbit fanouškům CANNIBAL CORPSE, SKINLAB, TESTAMENT, KONKHRA, NAPALM DEATH. Songy vás strhnou do víru, připadám si, jako bych padal dolů v nějaké lavině. Kameny, krev, polámané kosti, proražená lebka, nakonec budu vypadat jako loutka, pohozená u cesty. Obrazy, které ve mě dokáže některá hudba vyvolat bývají někdy roztodivné. TOMBSTONER mě baví poslouchat, jsou totiž přeci jen trošku jiní, odlišní a nesnaží se "jenom" kopírovat staré smečky. Snaží se (a myslím, že vcelku úspěšně), přistupovat k hudbě svěže a neotřele. Nejdůležitější pro mě ale je, že mě tahle směsice deathu a thrashe baví poslouchat. Užívám si ostrý nekompromisní zvuk, dobré nápady, nechávám se unášet již zmiňovanou lavinou. Potkávám duše těch, kteří podlehli hezkým slovům. Zubožené dívky, jako ta v úvodu. Zajímavé, muzika Američanů je natlakovaná, přesto z ní cítím chlad a atmosféru sklepení, ve kterém byly nalezeny oběti dalšího šílence v řadě. Energie, to je o co tu běží především. "Victims of Vile Torture" je pro mě velmi milým překvapením. Jednohubkou pro death metalové gurmány, kteří mají mysl otevřenou. Excelentní extrémní metal s temnou jiskrou! Masakr!


sumarizace:

"Victims of Vile Torture" je albem, které je doslova narváno nápady a energií. Mám chvílemi pocit, že na mě útočí smečka rozzuřených pitbulů. Netrhají mě najednou, ale hezky postupně, svoji kořist si užívají. Chlemtají moji krev, řežou mě tesáky a riffy do celého těla a nakonec mě rozdrtí ve svých čelistech. Tohle je hudba pro fajnšmekry, pro gurmány, kteří rádi vyhledávají ryzost, zemitost, zběsilost. TOMBSTONER jsou skvělí v tom, že si na nic nehrají, nic nepředstírají. Jdou rovnou k jádru, k samotnému základu věci. Výsledkem je album, které ničí vše živé v okruhu několika kilometrů. "Victims of Vile Torture" působí jako právě odpálená vodíková bomba. Je heavy, neskutečně natlakované a má v sobě velký kus temnoty. Přiznám se, nečekal jsem to a odměnou mi budiž nahrávka, u které praskají kosti. Death metal s vysokým oktanovým číslem!

pro fanoušky:  CANNIBAL CORPSE, SKINLAB, TESTAMENT, KONKHRA, NAPALM DEATH. 


Asphyx says:

"Victims of Vile Torture" is an album full of energy, literally. There are some moments when I feel like there is a pack of angry pit-bulls attacking me. They are not tearing me at once but gradually, they are enjoying their prey. They slurp my blood, cutting my whole body with their teeth and riffs and finally crushing me in their jaws. This music is for gourmets who like genuineness, earthiness and fury. TOMBSTONER are great, they do not pretend. They go straight to the point, to the substance of the case. The result is an album which destroys all living in a radius of several kilometres. "Victims of Vile Torture" feels like just detonated hydrogen bomb. It´s heavy, unbelievably pressurized and has a big chunk of darkness. I have to admit that I was not expecting that and the reward is this record which makes my bones crush. Death metal with high octane number!

for fans:  CANNIBAL CORPSE, SKINLAB, TESTAMENT, KONKHRA, NAPALM DEATH. 

Tracklist:
01. Victims Of Vile Torture
02. Sledgehammer
03. Breaking Point
04. Fractured Souls
05. Grave Dancer
06. Nothing's Sacred
07. Frozen In Fear
08. Armageddon
09. The Witch
10. Trepidation

band:
Thomas Megill - Vocals / Bass
Daniel Megill - Rhythm Guitar
Jesse Quinones - Vocals / Lead Guitar
Jason Quinones – Drums


Share this games :

TWITTER