DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 1. února 2022

Recenze/review - GOREKAUST - Putrefied Icon (2021)


GOREKAUST - Putrefied Icon
EP 2021, vlastní vydání

for english please scroll down

Otevírám další rakev a musím odvrátit pohled. Ve tváři dávno mrtvého je stále vepsáno až příliš bolesti. Poslední zbytky mokvajících tkání vlají v mírném větru. Potrhané pavučiny, lebka bez očí, přesto jako by se na mě stále dívala. Uprostřed podzemí, jako nějaký starý archeolog, objevuji další z kapel, které ctí poctivý smradlavý death metal. Odkrývám jednotlivé vrstvy, opatrně a s radostí, že jsem objevil nový skvělý hrob.

Je to tak, finští GOREKAUST jsou novou skupinou, hrající teprve od roku 2020. Přesto mám pocit, že patří do záhrobí odjakživa. Stačí se zasnít a člověk je zpět v devadesátých letech, pryč od současného falešného světa. Přehrabuji prašivé kosti a jsem nadmíru spokojen.

 

GOREKAUST na to jdou přesně způsobem, jakým to mám tolik rád. Bez příkras, bez zbytečností, hezky syrově, špinavě. Co na tom, že jsme vše již tisíckrát slyšeli. To se dá dnes napsat vlastně o každé kapele. Mě nevadí, že se pánové inspirovali ve starých mrtvých knihách. Pro mě je důležitější, že mě nové EP "Putrefied Icon" baví. Je to v podstatě jednoduché. Každý den prosévám mezi prsty spoustu novinek, různých tipů a slyším mnoho hudby. A vybírám si jen tu, která se mi líbí a o které chci napsat. Nehledejte v tom nic jiného. Finové to se mnou umí. Nechali mi alespoň na nějaký čas zapomenout na přetvářku a klam, kterých je všude kolem čím dál tím více a vzali mě na reálný výlet do opuštěných katakomb. Hraje se zde, jak jinak, chladný a surový smrtící kov. Kluci se toho nebojí, svým přístupem trošku připomínají kolegy MORBIFIC. Jak říkám, nic pro slabé povahy a milovníky uhlazených a přehledných motivů. Tady se opravdu přehrabuje ve starých hrobech. Nic víc, ale také nic méně. Nechte moji maličkost nadále hnít v katakombách bez světla. Dokud budou vznikat smečky jako GOREKAUST, tak bude o čem psát, co podporovat a hlavně, co poslouchat. Morbidní death metal, u kterého shnijete zaživa!



Asphyx says:

Not everyone is allowed to enter the grave. The first and most important thing you have to do - is believe. It is also expected a certain amount of empathy, a susceptibility to dark matters. You must not be afraid of dirt, gross darkness and unreal winters. Many people run away on the beginning. The rest of us listen to genuine death metal. Dreadful answers to questions of death. We rake in old bones, pray to fallen idols, and worship truthfulness and credibility. Today I have another morbid tips for devastating music for you. What would you say about an excellent blood-soaked death metal?

"Putrefied Icon" is an album that meets the highest requirements for grave rituals. It has the perfect sick sound. It stinks of sulphur and spoiled blood. It reminds of an old wound that never heals. It had to be recorded somewhere deep underground, because only the first few tones are enough and the putrefaction starts immediately. GOREKAUST are very good composers, they can completely cover me in impermeable cobwebs. Great sound also contributes a lot. This is death metal literally soaked in old diseases that have been stored in abandoned catacombs since the 1990s. GOREKAUST quote from a book called Death with an overview and morbid elegance. All demons of darkness would certainly recommend the album. Just like me. It is the perfect essence of old school death metal!




Tracklist:
01. Grinding The Rotten Angels Of God
02. Putrefied Icon
03. Black Prowler Of The Abyss
04. Transforming Myself Into Jesus Christ And Then Commiting Suicide

band:
Jami Mehtonen - Vocals, drums, bass
Matias Konkonen - Lead guitar
Samu Eronen - Rhythm guitar



Share this games :

TWITTER