DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 15. března 2022

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - ROTTEN TOMB - Visions of Dismal Fate (2022)

Recenze/review - ROTTEN TOMB - Visions of Dismal Fate (2022)


ROTTEN TOMB - Visions of Dismal Fate
CD 2022, Crypts of Eternity Productions

for english please scroll down

Zpřerážené kosti, mozek vystřelený z hlavy. Vnitřnosti, které jsou přeházené jako hračky. Mrtvola, začala už notně hnít. Pohozená u cesty, bez identity, bez života. Prázdná ulice a ty přemýšlíš, kdo mohl takové zlo udělat. Jsme zhýčkaní pohodlným životem, zlenivěli jsme a před podobnými věcmi zavíráme oči. Máme řešení, ale jen za obrazovkou. Tam jsme silní a nejchytřejší. Jenže pak vylezeme ven a staneme se snadnou kořistí.

ROTTEN TOMB z Chile hrají starý, prašivý death metal s chladnou atmosférou. Když si jejich novinku "Visions of Dismal Fate" poslechnete pečlivěji, zjistíte, že připomíná nejvíc asi nějaký ošklivý hororový film. A nebo krutou, hnusnou realitu. Krev v očích a neskutečný strach. Máte důvod, bestie obchází i kolem vás. Záleží jen na vkusu, zda podlehnete, či nikoliv. Já si svůj směr vybral už dávno. Rovnou do pekla a tuhle desku si vezmu s sebou.


Celou dobu se pohybujeme v katakombách, kde vládnou kapely jako INCANTATION, BRUTALITY, GOREMENT, GRAVE, v pomalejších momentech pak WINTER nebo starší PARADISE LOST. Riffy doslova mokvají, pálí, jsou opředeny silnou vrstvou pavučin. Hodně za to může skvělý morbidní zvuk (Pablo Clares), na uvěřitelnosti přidává samozřejmě i obal, na který je radost se dívat. Vše je podřízeno jedinému. Mrazivým, černým a nihilistickým náladám. Mám pokaždé radost, když potkám podobnou smečku, protože vždy je dobré vědět, že na světě existují lidé, kteří nahlížejí na smrtící kov jako já. Doom metal, umně vložený do songů, je jejich přirozenou součástí. Představte si tichou noc, smrad opuštěných ulic a mrtvolu za rohem. "Visions of Dismal Fate" je o negativních věcech i pocitech, kterých je schopen jenom člověk, jako prokletý druh. Během celé desky nezahlédnete ani náznak světla. Svět je dávno ztracený, zlo zdá se, vítězí na všech frontách. Je v každém z nás, je naší součástí, zahnívajícím kusem masa, které nemůžeme odříznout. Stejně jako tohle album, které vám promítne do snů ty nejhnusnější obrazy. Zavíráme oči před zlem, ignorujeme temnotu. Nakonec nás ale stejně dostihne svědomí. Stejně jako nová nahrávka ROTTEN TOMB. Morbidní ozvěny z death metalových katakomb!


Asphyx says:

I like the death metal which is smelled by doom. Sophisticated, dark and insidious. Crawling like a ball of little snakes that will grow up fed by your hate and will eat you. Long walks in the cemetery during autumn days. Sadness and memories, from these feelings I have while listening to the new album "Visions of Dismal Fate".

I appreciate the sulphurous and frenzied sound. I also like the cover, I'm excited about riffs, cut out from old death doom textbooks. Morbid experiences with the transition to the other world come to life, they are suddenly quite palpable. If underground music is mainly about emotions, feelings, about the last moments of people, then ROTTEN TOMB managed to record a great record. Have you ever knelt by the grave and talked to your ancestors? Have you sifted soil between your fingers and wondered what would happen once you crossed over? This is exactly what this album is all about. About Death, Sadness, Oblivion. It is suitable for long walks through the night landscape, preferably in rain and fog. I'm adding volume and I want to fall into a thousand pieces. I am broken, destroyed, I am again in the morgue and I am scary of every shadow. "Visions of Dismal Fate" is a death doom metal occult session which evoking the souls of the dead! Rot, cold and death, nothing else. Just pain. We move in catacombs all the time, where bands like INCANTATION, BRUTALITY, GOREMENT, GRAVE rule, in slower moments WINTER or older PARADISE LOST. Morbid echoes from death metal catacombs!



Tracklist:
01. Devourer Of Life
02. Human Paradox
03. Forgotten Graveyard
04. Denial, Desolation, Resignation
05. Internal Fear
06. Emptiness
07. Near End
08. Pest Winds


Share this games :

TWITTER