DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 3. dubna 2022

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - MORTUUS CADAVER - Cemetery Debauchery (2022)

Recenze/review - MORTUUS CADAVER - Cemetery Debauchery (2022)


MORTUUS CADAVER - Cemetery Debauchery
CD 2022, Prior Satanae Production/Sonic Genocide

for english please scroll down

Možná se jednou rozpadneme v prach, možná z nás budou jen nemrtví, kteří bloudí v nekonečných chodbách podzemí. Zůstane nám nakonec jen jediné. Hudba, která nás prostupuje nejen za našeho mrzkého života, ale ještě dlouho potom. Někdy mám pocit, že peklo dávno ovládlo náš svět. Že se řítíme do záhuby. Po nás potopa a nebo spáleniště. Promiňte mi můj nihilismus, ale stačí se rozhlédnout. Zombie zase lezou z děr a mají hlad. 

Polští MORTUUS CADAVER vydali dvě demonahrávky v předchozích letech. Letos jsou zde znovu a smrdí zkaženou krví. Prach a špína, hnus, mrtvá těla. Tohle je v jejich podání velmi uvěřitelné a poctivé. Pokud máte jako já rádi starý prašivý death metal z dávných dob, tak neváhejte ani chvilku. Takhle totiž řve opravdová smrt!


Jestli se vám líbí staré desky AUTOPSY, CIANIDE, MASTER, REPULSION, NECROPHAGIA, CARDIAC ARREST, budete určitě spokojeni. Nejsou to ale jen popraskaná víka od rakví, ale i spousta temnoty. Poláci exhumují dávno opuštěné hroby s elegancí dobrých řemeslníků. Stejně jako já mají tenhle druh smradlavého death metalu v krvi. Ze skladeb je cítit poctivé odhodlání. Žádná umělá krematoria, ale opravdový pohřeb do země, při kterém doslova cítíte, že se tělo začne za chvíli rozkládat. Červi jsou připraveni a garantuji vám, že začnou konat s prvním tónem, který zazní záhrobím. MORTUUS CADAVER se s tím moc nepářou, jdou rovnou k věci. Bodnou vás rezavým nožem přímo do břicha, usmějí se na vás jako samotný ďábel a vy nakonec s velkou chutí vykrvácíte. "Cemetery Debauchery" připomíná dlouhý výlet bez konce. Samozřejmě v temných chodbách pod vaším městem, které jsou opředeny šílenými zkazkami. Všechny děsivé představy, které jste kdy měli, dostanou u téhle desky reálný obsah. Prokletí museli být vždy pohřbíváni za hřbitovní zeď. Sebevrazi, čarodějnice i všichni popravení. U alba mám pocit, že se všichni postupně probouzejí a vyprávějí mi své hnusné příběhy. Kapele se povedlo do songů otisknout tlak, energii, temnotu i chlad, špínu i nenávist. Smradlavý, mokvající death metal z říše mrtvých!


Asphyx says:

Death is always ugly, nasty and painful. Just like death metal. You have to have this music in your heart, play it real and believable. There's nothing but darkness, coldness and suffering. You cross over to the other side and take with you only the records that have been in your veins all your life. MORTUUS CADAVER have always met my highest standards. For sound, for great packaging, for authenticity and purity. I like their approach, their inspiration from packs like AUTOPSY, CIANIDE, MASTER, REPULSION, NECROPHAGIA, CARDIAC ARREST. Neither I nor my good old friend Satan will sleep tonight. We'll both turn the volume hard right. Riffs burrow deep into the brain, they're like poison that we eat with gusto and often. The songs for "Cemetery Debauchery" must have been written in old morgues, in a fog-shrouded cemetery, at real burials in the ground. This is real, pure, believable death metal that comes from the deepest underground. Beyond the stone wall is a hell that knows no mercy. The songs are brilliantly written, the vocals are soaked in disease and zombies crawl out of holes. Everything is in the best order. Stinky, soaking death metal from the realm of the dead!



tracklist:
1. Servants of Doom
2. Skeleton
3. Abhorrence
4. Necroterrorist
5. Cenobite Rites
6. Machete
7. Raid the Convent (Nunslaugher cover)

band:
Shitala-Drums (IMPURE DECLARATION, SACRIFICULUS, TRUP)
TRRM-Vocals/Bass (IMPURE DECLARATION)
Hitman-Guitar (IMPURE DECLARATION)



Share this games :

TWITTER