DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 14. dubna 2022

Home » , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - NEUROPSY - Vivisection of the Dementia (2022)

Recenze/review - NEUROPSY - Vivisection of the Dementia (2022)


NEUROPSY - Vivisection of the Dementia
EP 2022, DyMM P&M

for english please scroll down

Příklady táhnou, to je dávno známá věc. Jen si říkám, že hlavně v ošklivých a zlých věcech. První spálené tělo jsme našli před měsícem. Od té doby je každý den jeden případ. Sdílená bolest, násilí a smrt. Málokdo si ale uvědomuje, že mezi realitou a snem jsou velké rozdíly. Polít se benzínem, demonstrativně poslat fotku všem, je něco jiného, než doopravdy škrtnout a nechat se uškvařit. Proč, ptám se stále dokola. Jenže odpověď nepřichází. Může za to Satan nebo temnota? 

Nevím, ale stejné pocity mám i při poslechu nového EP "Vivisection of the Dementia" portugalských NEUROPSY. Jejich death metal je stejně sžíravý, smradlavý a shnilý. Brutalita se zde potkává se syrovostí a surovostí. Songy jsou velmi propracované a vznášejí se kolem jako zápach z čerstvě ohořelého těla.


Portugalci elegantně balancují mezi vlivy třeba takových SUFFOCATION, IMMOLATION, BEYOND CREATION, SOREPTION, CATTLE DECAPITATION. Líbí se mi, že svoji práci dělají pánové poctivě, s pověstnou krvavou jiskrou v oku. Technické pasáže jsou vloženy umně, nenásilně a nahrávka zní jako jeden morbidní kompaktní celek. Při poslechu opravdu hořím, proplétám se mezi plameny, jako bych byl prokletý. Jedná se nejen o velmi dobře odvedenou práci, ale i skvělý zážitek, přesně ve stylu, v jakém to mám tolik rád. Berte má slova vždy jako doporučení, jako takovou chuťovku pro všechny fanoušky smrtícího kovu. Moje názory jsou vždy o pocitech, nějaké podrobné rozbory myslím dnes již nikoho dávno nezajímají. Navíc, každý máme vše nastavené jinak. V případě NEUROPSY sedí dle mého vše na svých místech. Základem je starý death metal, ale přidávány jsou i kousky toho modernějšího, progresivnějšího. Přidávám hlasitost, nechávám na sebe hudbu působit a stále se nemůžu zbavit dojmu, že jsem na šedivé, opuštěné ulici. Tělo ještě hoří. Bojím se, příklady totiž táhnou. Propracovaný death metal, který vás bude bolet ve vašich kostech!


sumarizace:

"Vivisection of the Dementia" mi připomíná tlakový hrnec, až po okraj naplněný extrémními nápady. Nechybí ani melodie a odlehčené pasáže. Po nějaké době nádoba praskne a nám bude umožněno se setkat s gejzírem riffů, různých zvuků, valících se pasáží i komplikovaných momentů. Album je tak určeno všem příznivcům progresivity, hudební nekorektnosti a šílenství. NEUROPSY jsou nejvíc extrémní právě v tom, že se vymykají všem obvyklým představám o hudbě. Pánové před námi roztáčí pestrý kolotoč neotřelých, barevných melodií. Nenechte se ale mýlit, nahrávka je zároveň velmi ostrá, kořeněná. Připomíná pozření té nejchladnější chilli papriky. Vítejte v továrně na radost i bolest! Extrémní záležitost pro labužníky! Vřele doporučuji všem, kdo se rádi nechávají unášet na vlnách šílené a kruté progrese! Propracovaný death metal, který vás bude bolet ve vašich kostech!

pro fanoušky: SUFFOCATION, IMMOLATION, BEYOND CREATION, SOREPTION, CATTLE DECAPITATION


Asphyx says:

"Vivisection of the Dementia" reminds me a autoclave full of extreme ideas. It is not lack of melodies and light passages. After some time the autoclave is going to crush and we will be able to see a torrent of sounds, rolling passages and complicated moments. So, this album is for fans of progressivity, incorrect music and madness. NEUROPSY are extreme because they are beside every ordinary ideas of music. These guys are able to roll a colorful whirligig of unordinary, colorful melodies. However, this record is very shape at the same time and spicy. It reminds me eating the hottest chili pepper in the world. Welcome to factory of happiness and hurt! Extreme thing for true fans! I have to recommend it to all of you who like to listen crazy and cruel progress! Sophisticated death metal that will hurt your bones!

for fans: SUFFOCATION, IMMOLATION, BEYOND CREATION, SOREPTION, CATTLE DECAPITATION

tracklist:
1. Breakpoint
2. Unsettled Seed of Existence
3. A Clockwork to Dementia
4. Needle Thrusted Sanity
5. At the Verge of the Mirror
6. Mutated Humans

band:
Fábio Abenta: Vocals
Jorge Leitner: Bass/Vocals
João "Corpse" Martins: Guitar/Vocals
Flávio Kebras: Guitar


https://www.dymm-productions.com
https://www.instagram.com/neuropsyofficial/
https://www.facebook.com/NeuropsyOfficial
https://neuropsy.bandcamp.com/

Share this games :

TWITTER