DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 12. května 2022

Recenze/review - DELPHIAN - Somnambulant Foregoer (2021)


DELPHIAN - Somnambulant Foregoer
CD 2021, vlastní vydání

for english please scroll down

Když se setká ocel s kostí, tak železo většinou vyhrává. Výjimkou to nebývá ani u technického death metalu. I u tohoto stylu se mi nejvíc líbí, když je kapela surová, syrová a temná. Když umí natlakovat skladby takovým způsobem, že vám pukne lebka. Vše musí být ve správném poměru. Energie, špína, chlad, zběsilost. Nového už asi moc vymyslet nelze, ale jako vždy samozřejmě nejvíc záleží na přístupu.

Nová deska "Somnambulant Foregoer" se mi dostala do rukou více méně náhodou. Možná mě zaujal obal, možná pár prvních tónů, kdy se mi líbil zvuk. Nakonec to ale byl asi vokál, který připomíná rozzuřenou bestii. Některá setkání bývají nenadálá, ale o to víc překvapivá. Album mě začalo bavit a tak jsem si říkal, že se o něm zmíním i na našich stránkách.


Z "Somnambulant Foregoer" je hodně slyšet, že si u skládání dala kapela hodně záležet. Vše je postaveno na ostrých, nekompromisních riffech. Pak už je to samozřejmě vše o vkusu a náladě posluchače. Zajímavé, spousta dnešních protežovaných a propagovaných technických smeček mě k smrti nudí, ale DELPHIAN v sobě mají něco navíc. Kus jakési zkaženosti, odhodlání, touhy ničit, vytrhnout vám srdce z těla a  sníst ho za zvuků jednotlivých songů. Pod jménem skupiny jsou podepsání zkušení muzikanti, kteří přesně vědí, kdy přitlačit na pilu, kdy lehce zvolnit (i když takových pasáží mnoho není). Jako bych se díval na veřejnou pitvu, kde mistři patologové předvádějí nejen řemeslně skvěle zvládnutý koncert, ale dodávají i kusy sebe samého. Cituje se ze starých technických a brutálních death  metalových učebnic. Dělá se to ale s elegancí a nadhledem. Možná stačilo napsat, že mě zkrátka baví desku poslouchat, jako to dnes dělá většina lidí v krátkých zmínkách na sociálních sítích. Američané si vás vezmou do parády, vymlátí z vás duši a vy za to budete ještě moc rádi. Odehrávají se tady totiž morbidní hudební orgie. Smrt je někdy ošklivá a zlá. Než ale nastane, vyplatí se poslouchat podobné nahrávky. Technický death metal s černou jiskrou!



sumarizace:

"Somnambulant Foregoer" je přesně tím druhem hudby, která bude znít všude po světě, až nastane apokalypsa. Já vlastně ani nevím, jak podobná alba hodnotit. Jsem novinkou zcela pohlcen, jsem jejím otrokem a užívám si všechny ty pestré okamžiky. Death metal v podání DELPHIAN je takovým jedním velkým šílenstvím. Ostré riffy, složité melodie, všude přítomné zlo. Mé pocity sice byly zpočátku zmatené, ale časem album dozrálo v obrovské monstrum. Všude kolem se vznáší beznaděj, já tápu v nekonečné tmě. Pouštím si nahrávku znovu a znovu a zjišťuji, že se mi do žil dostává hodně temný jed. Technika, progrese a velká přitažlivost. To jsou slova, která mě napadají při poslechu asi nejčastěji. Agresivní, hodně emotivní a zároveň černé album. Absolutní inferno! Technický death metal, který vás smete z povrchu zemského!


Asphyx says:

"Somnambulant Foregoer" is exactly the kind of music that will sound all over the world, when the apocalypse comes. I don't even know how to evaluate similar albums. I'm completely enthrailled by this novelty, I'm its slave and I enjoy all varied moments. Death metal by DELPHIAN is such great madness. Sharp riffs, complicated melodies, ever-present evil. Although my feelings were confused at first, the album got into a huge monster. All around despair is rising, I grope in the endless darkness. I'm listening to the recording again and I find there is coming some dark poison in my veins. Technology, progression and large attraction. These are the words that are coming to my mind most when listening. Aggressive, very emotional as well black album. Absolute inferno! Technical death metal that will sweep you away from the earth!


Tracklist:
01. A Suicide Speech To Persuade
02. Devout Magisterial Form
03. Drip Me Toward The Ground
04. Speaking With The Shadows
05. How I Long For The Oort Cloud
06. Somnambulant Foregoer
07. Meanwhile, More Polemics With Kurt Gurkillis And Scud Moothers
08. Idolatry
09. Dimensions Disassociated

band:
Bass - Martin Rygiel 
Drums - Kevin Talley 
Guitars - Jason Williams 
Share this games :

TWITTER