DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 30. července 2022

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - CATACOMBS - Materialized in Agony (2022)

Recenze/review - CATACOMBS - Materialized in Agony (2022)


CATACOMBS - Materialized in Agony
CD 2022, War March Records

for english please scroll down

O starých pohřebištích v Kolumbii, kde se v dávných časech odehrávaly temné a krvavé rituály, jsem četl již dávno. Bylo na čase si vše osvěžit. Zase jsem cítil, jak procházím temným lesem a když se přede mnou otevřela mýtina, tak jsou na ní rozvěšené kosti. Cinkají do větru a hlavní šaman se skřehotavě směje. Jsem tu správně. Zbývá už jen pokleknout a čekat, až mi prořízne hrdlo. Poděkovat musím death metalistům CATACOMBS, kteří z této země pocházejí. Poslechl jsem si několikrát jejich novou desku a říkal si, že bych o nich měl dát vědět. Usadili se mi v hlavě a rád jsem se k nim vracel.

Jedná se o prvotinu, která je zcela podřízena všem starodávným death metalovým zákonům. Mě nejvíc zaujala neurvalost, živočišnost, tlak a energie, které dokáží pánové svojí hudbou přenést. A tak, pokud máte chuť, pohodlně se usaďte, otevřete si láhev něčeho dobrého a poslouchejte pečlivě. Tady se hraje old school jako řemen!


Death metal v podání CATACOMBS je brutální, nekompromisní a utrhne vám hlavu i s páteří. Pánové dokázali do skladeb vložit velké množství morbidních motivů, jak vystřižených z knihy mrtvých. Inspirování americkými, i evropskými kapelami útočí jako smečka vzteklých psů. Líbí se mi masivní, hutný a šílený zvuk. Rád se dívám i na obal. Jedná se o klasiku, která má v sobě ale spousta zajímavých momentů. Jako bych při poslechu exhumoval ty nejvíc smradlavé hroby, jako bych se potácel ve zlých snech, jako bych ležel na pitevním stole. "Materialized in Agony" je hodně divokým, temným albem. Přikove vás na zeď, rozseká na malé kousky, pohřbí zaživa. Smrt je cítit z každého tónu, z každé noty. Je hodně slyšet, že pánové přistupovali ke své morbidní práci poctivě a se srdcem na dlani. Užívám si jednotlivé odstíny černé barvy, jsem spokojen i s produkcí. Jedná se sice o první album kapely, ale není to vůbec znát. Při poslechu se cítím, jakoby mi někdo vykopnul mozek z hlavy. Bodl mi nůž do břicha. CATACOMBS působí jako choroba, jako jed, který vám někdo pod tlakem stříkne do žil. Pach rozkládajícího se masa, hniloba, chlad a smrt. Tlak v hlavě, trepanace lebky, mentální temnota. Tohle všechno z desky slyším a opravdu si to užívám. "Materialized in Agony" vám mohu jen doporučit. Démonický death metal ze starých pohřebišť!


Asphyx says:

If there is only one death metal album this year I would have to suggest to my friends to listen it would be this album by Colombian band CATACOMBS. Andy why? It´s full of evil, dirt, coldness and hate. This Colombian´s guys have built their work on stiff old staples. This album knocked me down and brought me to the other world. I felt like I was at an old school graveyard where the band and I are sacrificing ourselves to the Satan. The song "Materialized in Agony" is like deadly mantra which is said by Buddhists during their meditations. During listening to this album I was buried alive and I was enjoying long, rotten melodies.


Death metal performed by CATACOMBS is brutal, uncompromising and will rip your head and spine off. The gentlemen have managed to insert a large number of morbid motifs into the songs, as if cut out of the book of the dead. Inspired by American and European bands, they attack like a pack of rabid dogs. I like the massive, dense and insane sound. I like to look at the cover too. This is a classic, but it has a lot of interesting moments. It's like exhuming the most stinking graves while listening to it, like stumbling around in bad dreams, like lying on an autopsy table. "Materialized in Agony" is a very wild, dark album. It'll nail you to the wall, chop you up into little pieces, bury you alive. You can feel the death in every note, every note. You can hear a lot that the gentlemen approached their morbid work with honesty and heart on their sleeves. I enjoy the various shades of black, and I'm pleased with the production as well. This may be the band's first album, but it doesn't show at all. Listening to it, I feel like my brain has been kicked out of my head. A knife in my stomach. CATACOMBS feels like a disease, like a poison that someone squirts into your veins under pressure. The smell of decaying flesh, rot, cold and death. Pressure in the head, trepanation of the skull, mental darkness. I can hear all that on the record and I really enjoy it. I can only recommend "Materialized in Agony". Demonic death metal from the old burial grounds!

Tracklist:
01. Catacombs
02. Enter The Gates
03. Hellish Sanity
04. Materialized In Agony
05. Profanator
06. Ripping Sanity
07. The March Of The Death



Share this games :

TWITTER