DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 27. července 2022

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - HEGONY - Turpistic Ecstasy (2022)

Recenze/review - HEGONY - Turpistic Ecstasy (2022)


HEGONY - Turpistic Ecstasy
CD 2022, vlastní vydání

for english please scroll down

Podejte mi prosím sekyru, na velké kosti ji zkrátka potřebuji. Krev a zbytky tkání lítají kolem. Jsem špinavý, ale mám radost z dobře odvedené práce. Že neuhádnete, co porcuji? Nechám to na vaší představivosti. Pojďme si raději pustit nějakou hudbu. Mám tu na recenzi novinku/prvotinu polských HEGONY. A od první chvíle mám chuť na syrové maso. Brutalita, klasický feeling, stylové směřování někam daleko za oceán. Nic pro slabé povahy, ale nářez pro zasvěcené.

Kapela byla založena v roce 2017 a po prvotním ohledání nahrála jedno EP, nějaké to splitko a demo. Klasický příběh skupiny, která na to jde poctivě. Chvílemi jsem měl pocit, že mě ten tlak, který se ke mě vyhrnul z reproduktorů, skalpuje. Že ze mě zbyde jen hromádka popela. Něco na tom bude, protože "Turpistic Ecstasy" je opravdu spalujícím albem, které rozhodně stojí za pozornost. 


"Turpistic Ecstasy" je jako právě probuzená sopka. Nezná slitování a zůstává po ní jenom spálená země. Pánové se inspirovali hlavně starou americkou školou. Tlak, energie, síla, temnota a chlad. Jako na jatkách, kde je do zdí otištěna bolest. Velmi dobře složené skladby, masivní, hutný zvuk, démonický vokál, tohle všechno dělá z nahrávky chutnou porci shnilého masa. Rád a často se pohybuji v podobných místech jako kapela. V hlubokém death metalovém undergroundu, ze kterého vždy vyšly ty nejlepší desky. HEGONY jsou nekompromisní, šílení, maniakální. Nic mrtvého jim není cizí. Houpu se do rytmu a mám chuť vzít do rukou sekyru a jít na to! Riffy jsou ostré jako břitva, jako skalpel, který vám někdo bodne přímo do břicha. Album na mě působí jako nějaká zlá stará choroba, která byla uložena hluboko v podzemí a vrátila se. Aby zabíjela, ničila, rozsekala vás. Stejně jako "Turpistic Ecstasy". Dávili jste se někdy vlastní krví? Ne? Tak potom si pusťte novinku od těchto šílených polských maniaků a poznáte pravé peklo. Deska je pro mě velkým překvapením a důkazem, že stále existují nové kapely, které mě dokáží přikovat na zeď. Jedná se o hrubý, surový a syrový smrtící kov té nejvyšší kvality. Poslouchejte hodně nahlas! Masivní death metal, který vás rozdrtí na prach!

pro fanoušky: IMMOLATION, ANGELCORPSE, HATE ETERNAL, MORBID ANGEL, DEICIDE, DIABOLIC


Asphyx says:

I like the Polish scene. Great bands have been coming out of it for many years. HEGONY is one of those who fully worship the American death metal school (IMMOLATION, ANGELCORPSE, HATE ETERNAL, MORBID ANGEL, DEICIDE, DIABOLIC). As you listen, your face will burn with hellish flames that will radiate from the player. I always like death in a similar way. The album is elaborate, the sound is properly treated, everything hurts and reaches the most sensitive places. But "Turpistic Ecstasy" is not just a very well-crafted craft. Besides, it contains all the necessary ingredients to completely engulf you. I'm standing by the river Styx, waiting for the ferryman. I put a coin in his hand, but he refuses. Requires a new HEGONY record as payment. I'm not surprised, I also like the massive devastating riffs, sick vocals and drums that stab you in the head like a rusty nail. When I listen, I feel like I'm rotting alive, that I'm falling apart into pieces of dusty meat. The novelty has a feeling, drive, anger and a huge portion of darkness and cold. It will burn your mark on your skin, destroy you and you will be happy for that. The Poles are told to record a record where you will meet the real Death! Just accept the invitation. 

"Turpistic Ecstasy" is like a volcano just awakened. It knows no mercy and all that is left is scorched earth. The gentlemen were inspired mainly by the old school of American death metal. Pressure, energy, power, darkness and cold. Like a slaughterhouse where pain is imprinted on the walls. Very well composed songs, massive, dense sound, demonic vocals, all this makes the record a tasty portion of rotten meat. I like and often hang out in similar places as the band. In the deep death metal underground that has always produced the best records. HEGONY are uncompromising, insane, manic. They are no strangers to the dead. I'm swinging to the rhythm and I want to pick up the axe and go for it! The riffs are razor sharp, like a scalpel that someone stabs right in your stomach. The album strikes me like some bad old disease that was stored deep underground and has returned. To kill, to destroy, to cut you up. Just like "Turpistic Ecstasy". Have you ever choked on your own blood? You haven't? Then listen to the latest from these crazy Polish maniacs and you'll know the true hell. The album is a big surprise for me and proof that there are still new bands that can nail me to the wall. This is raw, raw death metal of the highest quality. Listen very loud! Massive death metal that will crush you to dust!




Asphyx says:


Tracklist:
01. Escape
02. Necrotic Wounds
03. Humiliation
04. Suffering
05. Tribute
06. Karl
07. Depths Of Hell
08. Turpistic Ecstasy
09. Forgotten Grave
10. Skinned By A Blunt Knife

Hegony line up:
Herr - guitars
Kheram - bass
L - drums
Ogre - vocals



Share this games :

TWITTER