DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 14. listopadu 2022

Recenze/review - ANTROPOFAGUS - Origin (2022)


ANTROPOFAGUS - Origin
CD 2022, Agonia Records

for english please scroll down

Už dávno nemáš strach. Mučili tě, trápili, trhali ti maso od kostí. Často si ležel s tváří v kaluži vlastní krve. Ve jménu víry. Ve starých kostelech, kam si chodil pro rozhřešení. Zlo se vždy ukrývá tam, kde jej nejméně čekáte. Vyleze na povrch jako nějaký ošklivý červ a zakousne se do vás. Nezbývá nic jiného, než ho spálit. Vyříznout, zničit. Potřebujete k tomu ostrý skalpel a nebo poctivý death metal. Jako starý fanoušek smrti samozřejmě volím druhou možnost. Italští ANTROPOFAGUS mě zaujali svým předešlým albem "M.O.R.T.E. - Methods of Resurrection Through Evisceration" (odkaz na recenzi dole pod článkem).

Pánové pokračují ve své morbidní práci. A dělají ji opět na výbornou. Pokud máte rádi brutální death metal s temně krvavým otiskem, tak neváhejte ani chvilku. Kříže jsou obráceny směrem dolů a pomsta je naším jediným cílem. 


Ve jménu slepé víry je stále páchána spousta zla. Je nutné proti němu bojovat. Bez slitování. Nekompromisně. Surově, stejně jako ANTROPOFAGUS. Při poslechu si opravdu připadám jako zavřený v nějaké staré, plesnivé kobce. Na zdech jsou vyryty nápisy SUFFOCATION, IMMOLATION, NILE, MORBID ANGEL, KRISIUN, HOUR OF PENANCE, BENEATH, ABYSMAL TORMENT, SEPTYCAL GORGE, DESECRAVITY. Jméno italských démonů mohu napsat klidně vedle ostatních. Patří sem, do temnoty. Pánové balancují mezi brutálním a technickým death metalem. Zachovávají si old schoolový feeling a jiskru. Nahrávka se tak velmi dobře poslouchá a zároveň je zajímavá, se spoustou krvavých momentů. V kapele působí zkušení muzikanti, kteří moc dobře vědí, jak se postarat o skvělý, devastující zvuk (Davide "Brutal Dave" Billia - Recording, Engineering, Mixing, Wojtek Wiesławski - Mastering)  i o monumentální a pekelný obal (Stefano Mattioni).  Posluchač dostane v podstatě dokonalé dílo. Stačí jen otevřít dveře do katakomb a vstoupit. Z chodeb se ozývá nářek prokletých. Je otisknutý do zdí i do jednotlivých skladeb. Zlo se vždy ukrývá tam, kde jej nejméně čekáte. Vyleze na povrch jako nějaký ošklivý červ a zakousne se do vás. Nezbývá nic jiného, než ho spálit. Vyříznout, zničit. Album "Origin" je jasnou a zřetelnou odpovědí. Poslouchejte hodně nahlas! Temná, krvavá, brutální death metalová oběť! Ďábelský rituál smrti!


Asphyx says:

You're not scared anymore. You've been tortured, tormented, your flesh torn from your bones. You often lay with your face in a pool of your own blood. In the name of faith. In the old churches you went to for absolution. Evil always hides where you least expect it. It crawls out like a nasty worm and bites into you. There's nothing to do but burn it. Cut it out, destroy it. You need a sharp scalpel or some honest-to-goodness death metal. As an old fan of death, I obviously choose the latter. Italian ANTROPOFAGUS caught my attention with their previous album "M.O.R.T.E. - Methods of Resurrection Through Evisceration" (link to the review below the article).

The gentlemen continue their morbid work. And they are doing it again in an excellent way. If you like brutal death metal with a dark bloody imprint, don't hesitate a moment. The crosses are facing downwards and revenge is our only goal.


Much evil is still being done in the name of blind faith. It must be fought against. Without mercy. Uncompromisingly. Brutally, just like ANTROPOPHAGUS. Listening to it, I really feel like I'm locked in some moldy old dungeon. On the walls are engraved SUFFOCATION, IMMOLATION, NILE, MORBID ANGEL, KRISIUN, HOUR OF PENANCE, BENEATH, ABYSMAL TORMENT, SEPTYCAL GORGE, DESECRAVITY. I can write the name of Italian demons next to the others. They belong here, in the darkness. The gentlemen balance between brutal and technical death metal. They keep the old school feeling and sparkle. The record is very easy to listen to and interesting at the same time, with lots of bloody moments. The band has experienced musicians who know very well how to take care of a great, devastating sound (Davide "Brutal Dave" Billia - Recording, Engineering, Mixing, Wojtek Wiesławski - Mastering) and a monumental and hellish cover (Stefano Mattioni). The listener gets a basically perfect piece of work. Just open the door to the catacombs and enter. The cries of the damned echo from the corridors. It is imprinted on the walls and on the individual tracks. Evil always hides where you least expect it. It crawls out like a nasty worm and bites into you. There's nothing to do but burn it. Cut it out, destroy it. The album "Origin" is a clear and distinct answer. Listen very loud! A dark, bloody, brutal death metal offering! A diabolical death ritual!


Tracklist:
01. Origin
02. Downward The Spiral
03. While Nothingness Slithers
04. Oppressed Suffering
05. The Slaver Ascension
06. Of Prosperity And Punishment
07. Ia Anth Etbrae Gagh
08. Hymns Of Acrimony
09. Passage Of Annulment
10. Chapter Of Not Letting The Body Perish (M.O.R.T.E. Pt2)



Share this games :

TWITTER