DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 2. listopadu 2022

Home » , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - MORBIFIC - Squirm Beyond the Mortal Realm (2022)

Recenze/review - MORBIFIC - Squirm Beyond the Mortal Realm (2022)


MORBIFIC - Squirm Beyond the Mortal Realm
CD 2022, Memento Mori, Headsplit Records, Me Saco un Ojo Record

for english please scroll down

Plížilo se to pomalu. Pálily mě vnitřnosti. Rozkládal jsem se postupně. Rozpadal jsem se v prach. Procesy hnití znám již dávno, poprvé jsem se s nimi setkal před dlouhými roky. Když jsem začal poslouchat plesnivý, prašivý death metal. Je to více než třicet let. Stále věřím v jeho sílu. Pořád hniji zevnitř. O finských MORBIFIC jsem psal již loni, když vydali album "Ominous Seep of Putridity". 

Oceňoval jsem temnotu, chlad, pach zkaženého masa a hlavně - spoustu zajímavých, syrových momentů a záhrobních melodií. Pánové dále věří své morbidní práci. Novinka "Squirm Beyond the Mortal Realm" je stylovým pokračováním. Zombie znovu vylezly z děr a hroby vydávají další ze svých svědectví. Smrt se usmívá!


Prašivý zvuk, chorobný vokál, monumentální obal. Tohle všechno drží pohromadě, jako sešité břicho po pitvě. Fanoušci třeba takových AUTOPSY, CARCASS, IMPETIGO, MORTICIAN, GRAVE, PURTENANCE, DEMIGOD, FUNEBRE, ABHORRENCE, FESTERDAY, PESTIGORE, UNDERGANG a dalších budou určitě spokojeni. Ano, jedná se o perfektně provedené a zahrané retro. To by nebylo zase nic tak výjimečného, ale pánové přidávají velmi podmanivou a magickou atmosféru, známou ze starých márnic. Tohle se nedá naučit, to musíte mít v sobě. Musíte věřit v temnotu a záhrobí. MORBIFIC jsou jako krvavý otisk, jako dlouho neléčená rána, ze které začne vytékat hnis. Slyšte ozvěny z chladných katakomb! V některých momentech jsou skladby možná až příliš dlouhé, ale rozhodně nestačí nudit. Naopak, kosti se rozpadají v prach, vnitřnosti pálí a žhnou. Obličej od krve, maso, odpadávající od kostí. Nedá se nic dělat, nahrávka mě opět baví, rád se k ní vracím a poslouchám jí s chutí. Schválně, ochutnejte také. Podávána je hniloba a nahrubo nasekaná tma. Hrdlo je podříznuto a vy si tak můžete vychutnat krásné okamžiky smrti. Začalo to pomalu. Pálily mě vnitřnosti. Rozkládal jsem se postupně. Rozpadal jsem se v prach. Zápach rozkládajících se death metalových mršin!


Asphyx says:

It was slow going. My insides were burning. I was disintegrating gradually. I was crumbling into dust. I've known the processes of rotting for a long time, I first encountered them many years ago. When I started listening to moldy, dusty death metal. It's been over thirty years. I still believe in its power. I'm still rotting from the inside. I wrote about Finnish MORBIFIC last year when they released the album "Ominous Seep of Putridity".

I appreciated the darkness, the coldness, the smell of rotten meat and most of all - a lot of interesting, raw moments and beyond the grave melodies. The gentlemen continue to believe in their morbid work. The new release "Squirm Beyond the Mortal Realm" is a stylish sequel. The zombies have come out of their holes once again and the graves give another of their testimonies. Death is smiling!


Dusty sound, sick vocals, monumental cover. It all holds together, like a stitched stomach after an autopsy. Fans of such bands as AUTOPSY, CARCASS, IMPETIGO, MORTICIAN, GRAVE, PURTENANCE, DEMIGOD, FUNEBRE, ABHORRENCE, FESTERDAY, PESTIGORE, UNDERGANG and others will definitely be satisfied. Yes, this is a perfectly executed and played retro. It wouldn't be that special, but the gentlemen add a very captivating and magical atmosphere, familiar from the old morgues. You can't teach this, you have to have it in you. You have to believe in the dark and the beyond. MORBIFIC is like a bloody imprint, like a long untreated wound from which pus starts to ooze. Hear the echoes from the cold catacombs! At some points the songs may be too long, but they are certainly not enough to bore. On the contrary, the bones crumble into dust, the insides burn and glow. Faces covered in blood, flesh falling off the bones. It can't be helped, I enjoy the recording again, I like to come back to it and listen to it with gusto. Go on, try it. Served rotten and coarsely chopped dark. The throat is slit so you can enjoy the beautiful moments of death. It started slowly. My insides were burning. I decomposed gradually. I was crumbling into dust. The stench of decomposing death metal carcasses!


Recenze/review - MORBIFIC - Ominous Seep Of Putridity (2021):


Tracklist:
01. Squirm Beyond The Mortal Realm
02. Bind, Torture, Snuff
03. Meal From An Open Skull
04. Suicide Sanctum
05. Initiation Into Oblivion
06. Meth Mansion Murders
07. Baptized In The Fluids Of Decay
08. Pathogenic Injection
09. The Head Harvest
10. Malignant Germination



Share this games :

TWITTER