DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 12. prosince 2022

Home » , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - ENCRYPMENT - Dödens födsel (2022)

Recenze/review - ENCRYPMENT - Dödens födsel (2022)


ENCRYPMENT - Dödens födsel
CD 2022, Nuclear Winter Records

for english please scroll down

Až jednou nastane nukleární zima, tak vylezou z děr všichni nemrtví. Budou se toulat ulicemi opuštěných měst a hledat všechny prokleté. Všude bude hrát jen death metal a já budu konečně spokojený. Někdy rád objevuji nové kapely, jen tak, náhodně. Tentokrát musím poděkovat jednomu našemu čtenáři, který mě na tuhle švédskou smečku upozornil. Ano, ENCRYPMENT jsou ze Stockholmu a hrají přesně tím způsobem, který mám tolik rád.

Divoce, neurvale, přesto chladně a temně. V jejich hudbě se mísí vlivy smrtícího kovu, crustu, grindcore a black metalu (podobně jako třeba u STRIGOI, VALLENFYRE). Najednou vstoupil do mého těla nekonečný mráz. Myšlenky měly barvu krve a nevěděl jsem, jestli jsem živý nebo už dávno mrtvý. Poslouchal jsem totiž "Dödens födsel"


Pokaždé, když se setkám s novou kapelou, tak poslouchám velmi pozorně. Věnuji každé desce spoustu času a teprve až pak usednu a sepíšu pár slov. U "Dödens födsel" jsem si začal ihned podupávat nohou a bouchat pěstí do stolu. Novinka má v sobě obrovské množství černé energie, nasbírané snad někde v severských lesích. Když jsem pak vyrazil brzy ráno do práce a ulicemi se toulaly jenom stíny, měl jsem opravdu pocit, že nemrtví povstali. Prašivý zvuk, nepříjemný a jedovatý vokál, ale hlavně spousta nápadů a nálady podobné stavům lidské mysli po apokalypse. Tore Stjerna (Mayhem, Nominon, Desultory, Insision, Repugnant, Paganizer atd.). Obal vytvořil Jesse Peper a tak mám jistotu, že po formální stránce je vše v nejlepším pořádku. Líbí se mi, že nejsou ENCRYPMENT jen dalším, dnes tolik typickým klonem "starého dobrého švédského death metalu", ale přinášejí do tohoto stylu i spoustu svých nápadů. Líbí se mi kombinace stylů, podobné jedovaté koktejly velmi rád ochutnám. Je to vlastně jednoduché. Přistupuji k muzice stejně jako před více než třiceti lety. Buď mě rozseká a baví mě a nebo jdu dál. Tentokrát jsem se zastavil a strávil s nahrávkou spoustu krásných morbidních chvil. Mohu vám ji jenom doporučit. Z podzemí vylezli další z démonů, kteří přesně ví, o čem je opravdová reálná smrt. Říkají si ENCRYPMENT a zabíjejí na potkání. Chladná, temná, ďábelská modlitba za všechny nemrtvé!


Asphyx says:

Once nuclear winter occurs, all the undead will climb out of the holes. They will roam the streets of abandoned cities looking for all the damned. Only death metal will be playing everywhere and I will finally be satisfied. Sometimes I like to discover new bands, just like that, randomly. This time I have to thank one of our readers who alerted me to this Swedish pack. Yes, ENCRYPMENT are from Stockholm and they play exactly the way I like so much.

Wild, unruly, yet cold and dark. Their music mixes the influences of death metal, crust, grindcore and black metal (similar to STRIGOI, VALLENFYRE, for example). Suddenly, an endless cold entered my body. The thoughts were the color of blood and I didn't know if I was alive or long dead. I was listening to "Dödens födsel".


Every time I meet a new band, I listen very carefully. I spend a lot of time on each record and only then do I sit down and write a few words. At "Dödens födsel" I immediately started stamping my foot and banging my fist on the table. The novelty contains a huge amount of black energy, perhaps collected somewhere in the Nordic forests. Then when I went to work early in the morning and only shadows roamed the streets, I really had the feeling that the undead had risen. Dusty sound, unpleasant and poisonous vocals, but mainly a lot of ideas and moods similar to the states of the human mind after the apocalypse. Tore Stjerna (Mayhem, Nominon, Desultory, Insision, Repugnant, Paganizer, etc.). The cover was created by Jesse Peper, so I'm sure everything is in the best shape in terms of form. I like that ENCRYPMENT are not just another clone of "good old Swedish death metal", which is so typical today, but they also bring a lot of their own ideas to this style. I like the combination of styles, I am very happy to taste similar poisonous cocktails. It's actually simple. I approach music the same way I did more than thirty years ago. Either he cuts me and enjoys me or I move on. This time I stopped and spent a lot of beautiful morbid moments with the recording. I can only recommend it to you. Another of the demons came out of the underground, who knows exactly what true real death is about. They call themselves ENCRYPMENT and they kill when they meet. A cold, dark, diabolical prayer for all undead!



Tracklist:
01. Dödens Födsel
02. Liens Praktfulla Dans
03. Silver Tongue
04. Central Disharmoni
05. Existens I Ambivalens
06. Plågospiral
07. Poisonous Salvation
08. Withered Hands



Share this games :

TWITTER