DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 8. ledna 2023

Home » , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - BEYOND THE VOID - The Machinist (2022)

Recenze/review - BEYOND THE VOID - The Machinist (2022)


BEYOND THE VOID - The Machinist
CD 2022, Great Dane Records

for english please scroll down

Nemůžeš utéct jinak, než zemřít. Zla je kolem už příliš mnoho. Ranní zprávy na internetu, dezinformace, lidé s prázdným pohledem, pochodující ulicemi. Už se nejedná o děsivé představy vizionářů, ale o krutou realitu. Slabší povahy páchají sebevraždy a ostatní se toulají prostorem jako těla bez duše. Svět se řítí do záhuby a můžeme si za to sami. Staly se z nás stroje, šílené stroje bez emocí, bez duše, bez svědomí.

Na tenhle příběh z devadesátých let jsem si vzpomněl, když jsem začal poslouchat první dlouhohrající album francouzských death metalistů BEYOND THE VOID. Je stejně chladné, kruté a temné. Jako dávná vize jednoho spisovatele. Atmosféra nahrávky je velmi podmanivá, uvěřitelná, silná a šílená. Jako současný svět.


Pokud bych měl přirovnat hudbu těchto Francouzů ke slavnějším kolegům, volil bych jména jako CANNIBAL CORPSE, CARCASS, ANAAL NATHRAKH, THE BERZERKER, ABOYRM. Jedná se o velmi jedovatý a chutný koktejl, který je postaven na pevných death metalových základech staré školy. Přidávány jsou potom velmi vkusně black metalové i industriální technické vlivy. Výsledkem je velmi třaskavá směs, která vám doslova vybuchne v rukou. Skvěle ošetřený je i zvuk -  ostrý, čitelný, chladný a drtivý zároveň. Hrozně se mi líbí, jakým způsobem jsou skladby napsány. Nikde nic nechybí, nikde nic nepřebývá. Riffy se na mě sypou jako lavina z kostí, kamení a zbytků těl prokletých. Je pro mě hrozně příjemné chodit ulicemi se sluchátky na uších, nasávat atmosféru těkajícího města a užívat si hudbu. "The Machinist" je pro mě velmi zajímavým albem, ke kterému se rád a často vracím. Pokud mě štve všechno kolem, pokud udělám tu chybu a podívám se na zprávy, pokud je všude až příliš jedu, pustím si BEYOND THE VOID a vyčistím si hlavu. Zapomenout nesmím ani na parádní obal, který krásně podtrhuje to, co se na desce odehrává. Krutá, chladná, šílená smrt. Death metalový masakr lidské mysli!


Asphyx says:

You can't escape except to die. There's too much evil around. Morning news on the internet, misinformation, people with blank stares marching through the streets. It's no longer the frightening imaginings of visionaries, but a harsh reality. Weaker natures commit suicide and others wander the space like bodies without souls. The world is falling into ruin, and it's our own fault. We have become machines, mad machines without emotion, without soul, without conscience.

I was reminded of this story from the nineties when I started listening to the first full-length album by French death metallers BEYOND THE VOID. It is equally cold, cruel and dark. Like a writer's ancient vision. The atmosphere of the record is very captivating, believable, powerful and insane. Like the contemporary world.


If I had to compare the music of these Frenchmen to their more famous colleagues, I would choose names like CANNIBAL CORPSE, CARCASS, ANAAL NATHRAKH, THE BERZERKER, ABOYRM. This is a very venomous and tasty cocktail that is built on solid old school death metal foundations. Then added very tastefully are black metal and industrial technical influences. The result is a very shattering mixture that will literally explode in your hands. The sound is also well treated - crisp, clear, cold and crushing at the same time. I really like the way the songs are written. Nothing is missing, nothing is missing anywhere. The riffs are showered on me like an avalanche of bones, stones and the remains of the bodies of the damned. I find it terribly enjoyable to walk the streets with headphones on, soaking up the atmosphere of the flowing city and enjoying the music. "The Machinist" is a very interesting album for me and one that I like to come back to often. If I'm annoyed by everything around me, if I make the mistake of looking at the news, if I'm eating too much everywhere, I'll put on BEYOND THE VOID and clear my head. Not forgetting the awesome cover art, which beautifully highlights what's going on on the record. Cruel, cold, crazy death. Death metal massacre of the human mind!



Tracklist:
01. Prelude To The Storm
02. Beyond The Void
03. From The Sky
04. Hymns Of Annihilation
05. Mother Earth
06. The Shadow In My Mind
07. If You Had Been Me
08. Among The Ruins Of Dead Civilizations
09. Maruta
10. The Machinist

BEYOND THE VOID are:
Antoine GRASSER :Guitar
Maxime LE CORRE : Drums
Cyril COZZA : Vocals
Antoine BIEBER : Guitar
Laurent SCHMITT : Bass



Share this games :

TWITTER