DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 11. ledna 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - DEMORALIZER - This World is Suffering (2022)

Recenze/review - DEMORALIZER - This World is Suffering (2022)


DEMORALIZER - This World is Suffering
EP 2022, vlastní vydání

for english please scroll down

Představte si opuštěný dům na konci ulice. Vypráví se o něm děsivé příběhy. Kdysi se tam stala vražda a dodnes je krev nasáklá ve zdech. Pokud vstoupíte dovnitř, budete mít divný pocit. Násilí vstoupí do vašich snů, usadí se vám v hlavě a zadře pod kůži. Někde mezi sněním a šílenou noční můrou musela vznikat i nová deska holandských DEMORALIZER. Na recenzi mi přišla nahrávka, které mě ihned přikovala na zeď.

Základem je ostrý, nekompromisní a surový smrtící kov. Přidávány jsou lehce modernější prvky, démonický vokál a spousta temnoty. Jako bych se díval na ošklivý hororový film, který ale není fikcí. Jedná se o syrovou a hnusnou realitu. Poslouchejte hodně nahlas!


Pokaždé, když navštívím místo, kde se stalo něco ošklivého, mrazí mě v zádech. Podobně se cítím i při poslechu "This World is Suffering". Šest skladeb, které připomínají rezavé hřeby, které mi jednou zatlučou do mé rakve. Skvělé, morbidní a chladné melodie, rytmus, u kterého mám sto chutí mlátit pěstí do stolu. Musím vyrazit ven a zbourat první zeď, kterou potkám. O DEMOLARIZER jsem nikdy předtím neslyšel a jsou pro mě obrovským překvapením. Poslouchám kov smrti přes třicet let a opravdu si hodně vybírám, o čem budu psát. Nizozemci mě ihned zaujali, k nahrávce jsem se rád a často vracel. Má v sobě spoustu vzteku, mrazu, tmy a nakumulované energie. Songy se velmi dobře poslouchají. Kombinace starého i novějšího způsobu zabíjení se myslím vyplatila. Kapela působí jako dokonalý stroj na vraždy. Zůstává po něm jenom spálená země. Do hlavy mi byly vyfrézovány drážky a mé kosti jsou rozdrceny na prach. Masivní, ostrý zvuk, obal, nápady, vše sedí perfektně na svých místech. Navíc, z riffů odkapává čerstvá krev. Jsem moc rád, že jsem měl tu možnost "This World is Suffering" poslouchat. Kapela mě vzala na výlet bez konce, na místa, kde se stalo něco zlého. Kývám spokojeně do rytmu, usmívám se. Tahle hudba vyhřezla na povrch temné myšlenky. Je jako nějaká šílená morbidní galerie. Skvělá hrobnická práce! Zničující death metal, který odtrhává maso od kostí! 

pro fanoušky: CANNIBAL CORPSE, SUFFOCATION, MORBID ANGEL, MONSTROSITY, BRUTALITY


Asphyx says:

Imagine an abandoned house at the end of the street. There are scary stories about it. There was once a murder there, and to this day, blood soaks the walls. If you go inside, you'll get a strange feeling. Violence enters your dreams, settles in your head and burrows under your skin. Somewhere between dreaming and a crazy nightmare, the new album by Dutch DEMORALIZER must have been created. I received a record for review, which immediately pinned me to the wall.

The foundation is sharp, uncompromising and raw death metal. Added are slightly more modern elements, demonic vocals and lots of darkness. It's like watching a nasty horror movie, but it's not fiction. It's a raw and ugly reality. Listen very loud!


Every time I visit a place where something bad has happened, I get chills. I feel the same way when I listen to "This World is Suffering". Six songs that remind me of the rusty nails that will one day be hammered into my coffin. Great, morbid and cold melodies, a rhythm that makes me want to pound my fist on the table. I've got to go out and knock down the first wall I come across. I had never heard of DEMOLARIZER before and they are a huge surprise to me. I've been listening to death metal for over thirty years and I really pick and choose a lot about what I write about. I was immediately intrigued by the Dutch, and I have returned to the record happily and often. It has a lot of anger, chill, darkness and accumulated energy. The songs are very easy to listen to. The combination of old and newer ways of killing it paid off, I think. The band comes across as the perfect murder machine. All that's left is scorched earth. Grooves have been milled into my head and my bones are pulverized. The massive, edgy sound, the cover art, the ideas, everything fits perfectly in place. Plus, the riffs are dripping with fresh blood. I'm so glad I had the opportunity to listen to "This World is Suffering". The band took me on a trip without end, to places where something bad happened. I sway contentedly to the beat, smiling. This music spewed dark thoughts to the surface. It's like some crazy morbid gallery. Great gravedigger work! Devastating death metal that tears flesh from bone!

For fans of CANNIBAL CORPSE, SUFFOCATION, MORBID ANGEL, MONSTROSITY, BRUTALITY

tracklist:
1. Intro: The Stones of my Tomb
2. Unmarked (Intermezzo)
3. Silence
4. Alive to Die (official videoclip on youtube)
5. Home (This World is Suffering)
6. Children of Armageddon

Current band line-up:
Reinder Dorman – Songwriting, vocals
Yuri de Wolf – Songwriting, guitars
Jacco van de Haar – Bass guitar
Pascal Payens – Drums


Share this games :

TWITTER