DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 10. ledna 2023

Home » , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - LEPER COLONY - Leper Colony (2023)

Recenze/review - LEPER COLONY - Leper Colony (2023)


LEPER COLONY - Leper Colony
CD 2023, Transcending Obscurity Records

for english please scroll down

Pohřbívají mě do studené země a nikdo nepřišel. Samota duše, samota těla. Zemřel jsem násilnou smrtí, po krátkém poctivém životě. Nikdo mi nepomohl. Zastavilo se jenom pár zvědavců, jdoucích ulicí. Překročili mě a pokračovali dál. Bez soucitu, bez lítosti. Těším se na druhou stranu, do země stínů. Dnešní svět už dávno nebyl pro mě. Vzal jsem si s sebou na poslední cestu album od LEPER COLONY. Abych nebyl sám, abych se cítil v hrobě dobře.

Jedná se o smečku, která je složená ze slavných a zkušených death metalových matadorů - Marc Grewe (ex-Morgoth, Insidious Disease) - zpěv, Rogga Johansson (Paganizer) - kytary, basa, Jon Skäre (Consumption) - bicí. Výsledkem jejich setkání je skvěle odvedená morbidní práce. Se starým prašivým feelingem. 


Pánové se zavřeli do dávno opuštěných katakomb, aby tam nahráli hudbu, která je jejich srdcím vlastní. Starý, prašivý, smradlavý death thrash metal ve stylu DEATH, MORGOTH, MASSACRE, MERCYLESS, ASPHYX, PESTILENCE, MASSACRE, CANCER, SLAYER, MASTER. Jejich snaha se trefila přímo i do mého vkusu. Přesně taková odrůda death metalu koluje i v mých žilách a tak je vám doufám jasné, že se mi album líbí. Rád jej již dlouhou dobu poslouchám, vracím se k němu. Opravdu si při společných setkáních připadám, jako bych ležel v dřevěné rakvi a právě mě pohřbívali. Možná ještě trošku žiju, ale to nevadí. My, staří fanoušci dlouhých stínů se rádi a často vydáváme na podobné výlety do záhrobí. Vše sedí na svých místech, Rogga dodal ostré, plesnivé riffy a melodie, Marc Grewe je jako vždy ve skvělé formě (tenhle chlápek musí snad snídat hřebíky) a Jon Skäre za bicími vše pohání kupředu jako ďábelský stroj. Album je určeno pro staré fanoušky smrti, pro lidi, jejichž vkus se utvářel v devadesátých letech minulého století. Žádné pózy, zbytečnosti, ani hra, ale poctivý, reálný a špinavý metal z pohřebišť. Z nahrávky je hodně cítit, že LEPER COLONY hrozně bavilo tvořit. A já jako fanoušek vám mohu jejich desku jenom a jenom doporučit. Těším se na druhou stranu, do země stínů. Dnešní svět už dávno není pro mě. Vzal jsem si s sebou na poslední cestu album od LEPER COLONY. A udělal jsem dobře. Excelentní záležitost! Old school death thrashový masakr, u kterého praskají kosti!


Asphyx says:

They're burying me in the cold ground and nobody came. Loneliness of the soul, loneliness of the body. I died a violent death, after a short honest life. No one helped me. Only a few curious people walking down the street stopped by. They crossed me and continued on. No compassion, no pity. I look forward to the other side, to the land of shadows. Today's world was not for me anymore. I took the LEPER COLONY album with me on my last journey. So I wouldn't be alone, so I'd feel good in my grave.

This is a band that is made up of famous and experienced death metal matadors - Marc Grewe (ex-Morgoth, Insidious Disease) - vocals, Rogga Johansson (Paganizer) - guitars, bass, Jon Skäre (Consumption) - drums. The result of their meeting is a well done morbid work. With the old scabrous feeling.


The gentlemen locked themselves in the long-abandoned catacombs to record music that is their own hearts. Old, dusty, smelly death thrash metal in the style of DEATH, MORGOTH, MASSACRE, MERCYLESS, ASPHYX, PESTILENCE, MASSACRE, CANCER, SLAYER, MASTER. Their efforts hit right to my taste. Exactly the same variety of death metal runs through my veins, so I hope you can see that I like the album. I like listening to it for a long time, I keep coming back to it. I really feel like I'm lying in a wooden coffin and I've just been buried. I may still be alive a little bit, but that's okay. We old fans of long shadows like to take similar trips to the afterlife often. Everything fits into place, Rogga has delivered crisp, moldy riffs and melodies, Marc Grewe is in great form as always (this guy must be eating nails) and Jon Skäre on drums drives everything forward like an evil machine. The album is for old death fans, for people whose tastes were formed in the 1990s. No posturing, no uselessness, no acting, but honest, real and dirty metal from the graveyards. You can very much feel from the record that LEPER COLONY had a lot of fun creating. And as a fan, I can only and only recommend their record to you. I'm looking forward to the other side, to the land of shadows. Today's world is not for me anymore. I took LEPER COLONY's album with me on my last trip. And I did the right thing. Excellent stuff! An old school death thrash massacre that makes your bones crack!




Line up -
Marc Grewe (ex-Morgoth, Insidious Disease) - Vocals
Rogga Johansson (Paganizer) - Guitars, Bass
Jon Skäre (Consumption) - Drums

Artwork by Alex Tartsus (De Profundis, Depravity)

Logo by Dipayan Das

Track listing -
1. The Human Paradox
2. Perdition's End
3. The Surgical Undeadvors
4. Tar and Feathers
5. Rapture Addict
6. Leper Colony
7. A Flow So Greatly Macabre
8. Flesh Crawl Demise
9. Gruesome End

Share this games :

TWITTER