DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 29. ledna 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - ROTTEN COFFIN - The Agony in Slumber (2022)

Recenze/review - ROTTEN COFFIN - The Agony in Slumber (2022)


ROTTEN COFFIN - The Agony in Slumber
CD 2022, Bitter Loss Records

for english please scroll down

Už dávno jsem přestal věřit lidem. Moc touží po krvi, po moci, po násilí. Mám strach ze šíleného davu, bojím se chodit ulicemi. Děsí mě dlouhé stíny, chlad a temnota. Raději utíkám pryč, zavírám se do své kobky a poslouchám death metal. Dnes bych pro vás měl tip v podobě novinky portugalských ROTTEN COFFIN. Na nahrávce jsou slyšet ozvěny zlých lidských myšlenek.

Totální destrukce, brutalita, nihilismus. Spousta špíny. Připadám si jako na návštěvě míst, kde se popravovalo. Oběšení, udušení, useknutí hlavy. Tohle všechno lze v "The Agony in Slumber" slyšet. Také spoustu energie, hnisu a zkaženého masa. Tahle deska řeže jako čerstvě nabroušený skalpel!


"The Agony in Slumber" má masivní, hutný a absolutně devastující zvuk (mix a mastering Dmitry Fury - Enoth Studios). Ihned vás uvede do hry. Líbí se mi obal (Johny Prayogi), který krásně doplňuje hudbu. Základem jsou potom šílené, ostré a zničující riffy, přidáván je chorobný vokál a surové bicí. Jako celek je nahrávka kusem krvavého masa, který vám kapela hodí přímo do ksichtu. Síla, energie, tlak. Jedná se zkrátka o skvělý masakr podle mého gusta. Kývám se do rytmu, podupávám si nohou, kopu si další hrob. ROTTEN COFFIN se inspirovali převážně u americké školy (CANNIBAL CORPSE, MORBID ANGEL, MONSTROSITY, BRUTALITY, SUFFOCATION). Samozřejmě, pánové přidávají vlastní nápady, svou invenci. Líbí se mi, jakým způsobem kapela přistupuje k hudbě a jejich novou nahrávku si opravdu užívám. Jakoby se probudila bestie, která byla zavřená dlouhé roky v podzemí. O hladu, týraná a ponižovaná. Je v ní spousta vzteku a touží po krvi. Přesně tak na mě "The Agony in Slumber" působí. Už dávno jsem přestal věřit lidem. Moc touží po krvi, po moci, po násilí. Mám strach ze šíleného davu, bojím se chodit ulicemi. Děsí mě dlouhé stíny, chlad a temnota. Raději utíkám pryč, zavírám se do své kobky a poslouchám death metal. ROTTEN COFFIN. Morbidní, masivní death metalová smršť!


Asphyx says:

I stopped trusting people a long time ago. Power craves blood, power, violence. I'm scared of the madding crowd, scared to walk the streets. I'm scared of the long shadows, the cold and the dark. I'd rather run away, lock myself in my dungeon and listen to death metal. Today I have a tip for you in the form of a new release by Portuguese ROTTEN COFFIN. On the record you can hear echoes of evil human thoughts.

Total destruction, brutality, nihilism. Lots of filth. I feel like I'm visiting a place where they used to execute people. Hanging, suffocation, decapitation. You can hear it all in "The Agony in Slumber". Also a lot of energy, pus and rotten flesh. This record cuts like a freshly sharpened scalpel!


"The Agony in Slumber" has a massive, dense and absolutely devastating sound (mixed and mastered by Dmitry Fury - Enoth Studios). It immediately puts you in the game. I like the cover artwork (Johny Prayogi) which complements the music beautifully. The base is then insane, sharp and devastating riffs, adding sick vocals and raw drums. As a whole, the record is a piece of bloody meat that the band throws right in your face. Power, energy, pressure. This is, in short, a great massacre to my taste. I'm swaying to the beat, stomping my foot, digging another grave. ROTTEN COFFIN are inspired mostly by the American school (CANNIBAL CORPSE, MORBID ANGEL, MONSTROSITY, BRUTALITY, SUFFOCATION). Of course, the gentlemen add their own ideas, their inventiveness. I like the way the band approaches music and I really enjoy their new record. It's as if a beast that has been locked underground for years has awakened. Starved, abused and humiliated. There's a lot of rage in her and she's out for blood. That's exactly how "The Agony in Slumber" affects me. I stopped trusting people a long time ago. Power craves blood, power, violence. I'm scared of the madding crowd, scared to walk the streets. I'm scared of long shadows, cold and dark. I'd rather run away, lock myself in my dungeon and listen to death metal. ROTTEN COFFIN. Morbid, massive death metal blast!



Tracklist:
01. Intro
02. Barren Landscapes
03. Looming Shades Of Mind
04. Grim Megalith
05. Torment Parallax
06. Interlude
07. Where The Souls Dwell
08. Metamorphic
09. The Agony In Slumber
10. Uniting Worlds Within
11. Outro

band:
Devourer - Vocals
Zé Rodrigues - Guitars and Bass
Guilherme Abreu - Guitars, Bass and Synth
Krzysztof Klingbein - Drums (Session)




Share this games :

TWITTER