DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 25. února 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - CONGENITAL ANOMALIES - Systematic Violence (2022)

Recenze/review - CONGENITAL ANOMALIES - Systematic Violence (2022)


CONGENITAL ANOMALIES - Systematic Violence
CD 2022, Lord of the Sick Recordings

for english please scroll down

Obal (autor Armaada Art) mi připomíná jednoho hnusného chlápka ze sousedství. Žije sám a jeho vnitřnosti jsou plné jedu. Na všechno a na všechny neustále nadává. Má samozřejmě zbrojní průkaz a smrdí zkaženým masem. Když ho potkáte na chodbě, tak s ním nechcete vstoupit do výtahu a představujete si, že má v mrazáku spoustu naporcovaných těl. Patří k jedincům, jejichž mysl je hodně temná a špinavá.

Podobná je i nahrávka od českých maniaků CONGENITAL ANOMALIES. Ti hrají starý, poctivý a devastující brutální death metal. Nebojí se ale ani výletů do slammových oblastí. Viděl jsem je několikrát naživo a pokaždé to byl skvělý morbidní zážitek. Myslím si, že se jim povedlo přenést atmosféru koncertů i na novou desku. Při poslechu totiž odpadává maso od kostí.


Co se týká stylu, tak lze hudbu těchto řezníků přirovnat k tomu, co hrají smečky jako DEVOURMENT, ACRANIUS, ABOMINABLE PUTRIDITY, INTERNAL BLEEDING, ANALEPSY, KRAANIUM, PUTRID PILE. Kapela vás vezme na nepříjemný výlet na dávno opuštěná jatka, kde jsou již oběti připraveny. Hlavním hrdinou příběhu může být klidně chlápek z úvodu dnešního články. Riffy opravdu smrdí zkaženým masem, zpěvák si to dává také na výbornou a všem je jasné, že stačí několik společných setkání a budete mít oblečení od krve. Porcování masa není jednoduchou záležitostí a pánové na novince zúročili všechny své zkušenosti. Opatřili desku parádním masivním a hutným zvukem, nezapomněli ale ani na nápady, kterých je na albu velká spousta. Songy se dobře pamatují a mám doslova morbidní radost se k nim neustále vracet. Troufám si tvrdit, že až příště potkám souseda na chodbě, pustím mu "Systematic Violence" přímo do ksichtu a budu pozorovat jeho reakce. Mám rád, když muzika řeže tou správnou stranou nože, když jsou z ní cítit emoce a má podmanivou atmosféru. CONGENITAL ANOMALIES se povedlo mě zaujmout a rozsekat na malé kousky. Nehrají sice nic nového, ani převratného, ale řeznické řemeslo umí na výbornou. Stačí přidat hlasitost a přesvědčit se n vlastní kůži. Je to masakr plný temné energie a síly. Určitě doporučuji nejen všem fanouškům extrémních odnoží. Brutální death metal, který vám vyrve vnitřnosti z těla!


Asphyx says:

The cover (by Armaada Art) reminds me of a creepy guy in my neighborhood. He lives alone and his guts are full of poison. He's always bitching about everything and everyone. He has a gun license, of course, and smells like rotten meat. When you meet him in the hallway, you don't want to get in the elevator with him and imagine he has a bunch of dismembered bodies in his freezer. He's one of those individuals whose mind is very dark and dirty.

The record by Czech maniacs CONGENITAL ANOMALIES is similar. They play old, honest and devastating brutal death metal. But they are not afraid of trips to slam areas. I've seen them live several times and each time it was a great morbid experience. I think they have managed to transfer the atmosphere of the gigs to the new album. The flesh falls off the bones when you listen to it.


In terms of style, the music of these butchers can be compared to what bands like DEVOURMENT, ACRANIUS, ABOMINABLE PUTRIDITY, INTERNAL BLEEDING, ANALEPSY, KRAANIUM, PUTRID PILE play. The band will take you on an unpleasant trip to a long abandoned slaughterhouse where the victims are already prepared. The main character of the story could easily be the guy from the opening of today's article. The riffs really stink of rotten meat, the singer also puts it to good use, and it's clear to everyone that all it takes is a few encounters together to get your clothes covered in blood. Butchering meat is no simple matter and the gentlemen have put all their experience to good use on this new release. They have provided the album with a great massive and dense sound, but they haven't forgotten about the ideas, of which there are plenty on the album. The songs are well remembered and I have a literally morbid pleasure to come back to them all the time. I dare to say that next time I meet my neighbor in the hallway, I will play "Systematic Violence" right in his face and watch his reaction. I love it when music cuts with the right side of the knife, when it feels emotional and has a captivating atmosphere. CONGENITAL ANOMALIES managed to capture my attention and cut me into small pieces. They don't play anything new or groundbreaking, but they do the butcher's craft to perfection. Just turn up the volume and see for yourself. It's a massacre full of dark energy and power. I definitely recommend it not only to all fans of the extreme branches. Brutal death metal that will rip your guts out!


about CONGENITAL ANOMALIES on DEADLY STORM ZINE:






Tracklist:
01. Resurrection
02. Systematic Violence
03. Psychopatic Manipulation
04. Empty Existence
05. Modus Operandi
06. Brotherhood Of Judas Cradle
07. Gallery Of Mummified Genitals
08. 44 Caliber Killer
09. Gloryhole Nightmare



Share this games :

TWITTER