DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 17. února 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - DEIQUISITOR - Apotheosis (2023)

Recenze/review - DEIQUISITOR - Apotheosis (2023)


DEIQUISITOR - Apotheosis
CD 2023, Extremely Rotten Productions / Night Shroud Records

for english please scroll down

Historie se opakuje se železnou pravidelností. Lidé se opět klaní falešným prorokům. Jdou jako ovce na porážku, jako tupé stádo. Postavy bez tváří, bez rozumu, bez názoru. Rodí se a umírají. Občas se objeví démoni. Poslové temnoty. Jsou výjimeční, krásní a mají falešné úsměvy. Všichni je začnou následovat. Najednou číhá smrt za každým rohem. Víc krve, víc špíny, víc násilí. Existuje jen jediná očista - oheň a death metal.

Musí se jednat ale o pravé, nefalšované řemeslo. O kapely, které pevně věří své hudbě a umí pomocí ní zlo vyjádřit. Dánští DEIQUISITOR patří mezi vyvolené. Novinka "Apotheosis", odkazující na řeckou mytologii, je toho jasným důkazem. Slyšte ozvěny z onoho světa!


Novinka je volným pokračováním předešlých, skvělých nahrávek. Deska má opět skvělý zvuk (Phlegm Studios in Lejre, mixed and mastered Greg Wilkinson of Earhammer Production), parádní obal a spoustu morbidních nápadů. Jedná se o zlověstný, děsivý smrtící kov té nejvyšší kvality. Fanoušci třeba takových IMMOLATION, TEITANBLOOD, DIOCLETIAN, WITCHRIST, ARCHGOAT, DEAD CONGREGATION, DRAWN AND QUARTERED, DIABOLIC, INCANTATION zajisté zapálí za novou nahrávku svíci. Ocitáme se spolu s kapelou na starodávném obřadě, kterého se zúčastnila spousta démonů. Už se nemohou dívat na současný zkažený svět a rozhodli se jej spálit na popel. Dělají to pomocí muziky, ostrých riffů, devastujících bicích, chorobného vokálu. DEIQUISITOR jsou ve skvělé formě, žhnou a pálí, chladí i proklínají. Někteří z nás si možná někdy začnou myslet, že se stali bohy, ale není to pravda. Možná by nám všem slušelo více pokory. Klaním se už jenom dobré hudbě a novinka "Apotheosis" je jedním slovem vynikající. Už od prvního setkání začala kolovat v mých žilách, stala se mojí součástí. Historie se opakuje se železnou pravidelností. Lidé se opět klaní falešným prorokům. Jdou jako ovce na porážku, jako tupé stádo. Postavy bez tváří, bez rozumu, bez názoru. Rodí se a umírají. Občas se objeví démoni. Poslové temnoty. DEIQUISITOR! Bestiální, apokalyptický, démonický death metal, který hoří černým plamenem!


Asphyx says:

History repeats itself with iron regularity. Once again, people bow down to false prophets. They go like sheep to the slaughter, like a dull herd. Characters without faces, without reason, without opinion. They are born and they die. Sometimes demons appear. Heralds of darkness. They're special, beautiful and have fake smiles. Everyone starts following them. Suddenly, death lurks around every corner. More blood, more filth, more violence. There is only one purge - fire and death metal.

But it has to be true, unadulterated craft. Bands that believe strongly in their music and know how to use it to express evil. Danish DEIQUISITOR are one of the chosen ones. The new album "Apotheosis", referring to Greek mythology, is a clear proof of that. Hear echoes from the other world!


The new album is a free continuation of the previous, great recordings. The album has again a great sound (Phlegm Studios in Lejre, mixed and mastered by Greg Wilkinson of Earhammer Production), a great cover and a lot of morbid ideas. This is sinister, horrific death metal of the highest quality. Fans of the IMMOLATION, TEITANBLOOD, DIOCLETIAN, WITCHRIST, ARCHGOAT, DEAD CONGREGATION, DRAWN AND QUARTERED, DIABOLIC, INCANTATION will surely light a candle for this new record. We find ourselves with the band at an ancient ceremony attended by many demons. They can no longer look at the present corrupted world and decided to burn it to ashes. They do it with music, sharp riffs, devastating drums, sick vocals. DEIQUISITOR are in great form, they burn and scorch, chill and curse. Some of us may sometimes start to think they have become gods, but it's not true. Maybe we could all use a little more humility. I bow only to good music and the new "Apotheosis" is in a word excellent. From the first time I met it started to flow in my veins, it became part of me. History repeats itself with iron regularity. People are once again bowing down to false prophets. They go like sheep to the slaughter, like a dull herd. Characters without faces, without reason, without opinion. They are born and they die. Sometimes demons appear. Heralds of darkness. DEIQUISITOR! Beastly, apocalyptic, demonic death metal that burns with black flame!


about DEIQUISITOR on DEADLY STORM ZINE:







Tracklist:
Humanoid
Striving for Destruction
Autosarcophagy
The Eyes of Worms
Apophis
Reflected by the Void
Deiquisitor
Atomic Assassins
Praise the Lord

DEIQUISITOR is:
Drums: Henrik B.C
Guitar and vocals: Thomas F.J
Bass and vocals: Daniel A

Share this games :

TWITTER