DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 14. března 2023

Home » , , , , » Recenze/review - 71TONMAN - Of End Times (2023)

Recenze/review - 71TONMAN - Of End Times (2023)


71TONMAN - Of End Times
CD 2023, Transcending Obscurity Records

for english please scroll down

Procházím se prázdnými ulicemi a jediné, co mi zůstalo, jsou vzpomínky. Měl jsem štěstí nebo možná ne, že jsem spal v hlubokém sklepě. Poslouchal jsem v něm novou desku polských sludge doomařů 71TONMAN. Když jsem se probudil ze své hibernace, svět už nikdy nebyl takový jako dřív. Rozzuřený dav, rozdělený na dvě poloviny, vyhladil sám sebe. Zbylo nás jenom pár. Žijeme jako zvířata. Zůstal nám pouze strach, beznaděj a temnota. 

Z té museli Poláci vyjít, zrodit se v ní. Novinka je totiž velmi zdařilým dílem. Pokud máte tenhle pomalý a mokvající styl rádi, neváhejte ani chvilku. Dostanete prvotřídní, chladný a zcela podmanivý zážitek. Budete se po kolena bořit do močálů svých černých myšlenek. Pokládám kytky na svůj vlastní hrob. Tahle nahrávka má v sobě velkou sílu. 


Máte rádi smečky jako CONAN, PRIMITIVE MAN, GRIEF, COFFINS, SOOTHSAYER? Tak přidejte hlasitost a nechte se unášet na vlnách shnilých melodií. Přiznám se bez mučení, jsem v tomto stylu velmi vybíravý, jen tak něco mě nezaujme, ale Poláci dokázali vymáchat obličej v kaluži plné zkažené krve. Mají dar složit dobrou skladbu, talent pro záhrobní věci člověka. Cítím z jejich hudby obrovskou tíhu, jakoby mi někdo stál celou dobu ocelovou botou na prsou. Pozor! Tohle album může způsobovat deprese. Doporučuji poslouchat brzy ráno, až půjdete do práce temnými ulicemi a nad městem se bude vznášet smogový mrak. Základním atributem hudby je zde tma, nahrubo nasekaná černo černá tma. Jakoby mě někdo pohřbil zaživa. Povstanu z hrobu a na světě už nebude nic. Jenom myšlenky na sebevraždu. Ano, mám rád nahrávky, které ve mě probouzejí emoce, které mě chytí a nepustí. A to se povedlo 71TONMAN na výbornou. "Of End Times" je velmi syrovým, surovým albem, po kterém vám zůstane v hlavě hluboká krvavá rýha. Procházím se prázdnými ulicemi a jediné, co mi zůstalo, jsou vzpomínky. Měl jsem štěstí nebo možná ne, že jsem spal v hlubokém sklepě. Konec už dávno začal! Apokalyptický sludge doom metalový opus!


Asphyx says:

I walk through the empty streets and all I have left are memories. I was lucky, or maybe not, to be sleeping in a deep basement. I was listening to the new album by Polish sludge doomsters 71TONMAN. When I woke up from my hibernation, the world was never the same again. An angry mob, split in two, had annihilated itself. There were only a few of us left. We live like animals. All we have left is fear, hopelessness and darkness.

The Poles had to come out of it, to be born in it. The novelty is a very successful work. If you like this slow and dripping style, don't hesitate a moment. You will get a first class, cool and completely captivating experience. You'll be knee-deep in the swamps of your black thoughts. I'm laying flowers on my own grave. This record has a lot of power in it.


Do you like packs like CONAN, PRIMITIVE MAN, GRIEF, COFFINS, SOOTHSAYER? Then turn up the volume and let the waves of rotten tunes carry you away. I admit without torture, I'm very picky in this style, just anything doesn't appeal to me, but the Poles managed to wash their face in a puddle full of rotten blood. They have a gift for composing a good song, a knack for the underbelly of man. I feel a great weight from their music, as if someone was standing with a steel boot on my chest the whole time. Watch out! This album may cause depression. I recommend listening to it early in the morning as you walk to work through the dark streets and a smog cloud hovers over the city. The basic attribute of the music here is darkness, a coarsely chopped blackness. It's like someone buried me alive. I will rise from the grave and there will be nothing left in the world. Only thoughts of suicide. Yes, I like records that stir emotions, that grab me and don't let go. And 71TONMAN has done that to perfection. "Of End Times" is a very raw, raw album that will leave a deep bloody gash in your head. I walk through the empty streets and all I have left are memories. I was lucky, or maybe not, to be sleeping in a deep basement. The end has long since begun! An apocalyptic sludge doom metal opus!

Line up -
KK - Vocals & noise
TG&MZ - Guitars
JW - Bass
JJ - Drums

Artwork by CVSPE

Track listing -
1. Conquest
2. Plague
3. War
4. Famine

Share this games :

TWITTER