DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 7. března 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - DEAD SOUL ALLIANCE - Spiralling to Lunacy (2023)

Recenze/review - DEAD SOUL ALLIANCE - Spiralling to Lunacy (2023)


DEAD SOUL ALLIANCE - Spiralling to Lunacy
CD 2023, Cryptorium9

for english please scroll down

Nad hřbitovem se vznášela krvavá mlha. Všechno se zdálo být v pořádku. Z hrobů se ozýval šepot nemrtvých a duše zemřelých bloudily zmateně mezi naším a oním světem. Následoval výbuch, který zničil úplně vše. Popraskané náhrobky, hromady kostí a lebek, válejících se jako loutky všude kolem. Takhle nějak si představuji opravdové peklo. Je velmi podobné atmosféře, kterou můžete nalézt i na nové desce kanadských démonů DEAD SOUL ALLIANCE.

Ti hrají smrtící kov velmi vysoké kvality. Riffy jsou ukovány poctivě, syrově a surově. Dívám se do tmy na obrovskou spoušť, která je šílená a děsivá. Kombinace výbuchu a zničujícího death metalu k sobě patří, jako k mrtvému rakev. Obchází nás smrt, poslouchejte pečlivě!


Skladby v sobě mají spoustu temné energie. Jsou napsány s jasným úmyslem. Všechny nás pohřbít zaživa. Slyším z nich ozvěny severských death metalových klasiků, nahrávka ale nepostrádá ani chladný a děsivý odér, známý z black metalových hrobů. Vše působí majestátně, vznešeně, mocně. Velmi k tomu napomáhá masivní a čitelný zvuk. Melodie vás strhnou do hlubin a vy se budete dusit po celou dobu poslechu. DEAD SOUL ALLIANCE na to jdou ostře a neznají slitování. Opravdu si připadám jako na starém, zničeném hřbitově. Bolest, kterou zde hudba také vyjadřuje, se mi zaryla hluboko do mozku. Mám chuť tančit na hrobech a také to za zvuků "Spiralling to Lunacy" udělám. Tohle album má v sobě něco přitažlivého, magického a záhadného, co mě nutí k dalším a dalším poslechům. Jako bych našel zmrzlou mrtvolu u cesty. Vyděšený obličej, kapky krve, které přesně odpovídají způsobu smrti. Songy mě pálí a drásají, ničí zevnitř. Nebude to dlouho trvat a přejdu na druhou stranu. Už se moc těším. Tenhle svět stejně dávno není pro mě. Já patřím, stejně jako Kanaďané, do starých katakomb. Do tmy a chladu. Do míst, ve kterých musela nahrávka vznikat. Popraskané náhrobky, hromady kostí a lebek, válejících se jako loutky všude kolem. Takhle nějak si představuji opravdové peklo. Mrazivý, temný death metalový rozklad lidské mysli!


Asphyx says:

A bloody mist hovered over the cemetery. Everything seemed fine. The whispers of the undead echoed from the graves and the souls of the dead wandered confusedly between our world and the next. An explosion followed, destroying everything. Cracked tombstones, piles of bones and skulls rolling around like puppets. That's how I imagine the real hell. It's very similar to the atmosphere you can find on the new album of Canadian demons DEAD SOUL ALLIANCE.

They play deadly metal of a very high quality. The riffs are forged with honesty, rawness and rawness. I'm looking into the darkness at a huge havoc that is insane and terrifying. The combination of explosion and devastating death metal belong together, like a dead coffin. Death surrounds us, listen carefully!


The songs have a lot of dark energy in them. They are written with a clear intention. To bury us all alive. I can hear echoes of Nordic death metal classics, but the record doesn't lack the cold and eerie odor known from black metal graves. Everything feels majestic, sublime, powerful. The massive and clear sound helps a lot. The melodies will take you into the depths and you'll be choked up the whole time you're listening. DEAD SOUL ALLIANCE go for it with a vengeance and show no mercy. I really feel like I'm in an old, ruined graveyard. The pain that the music here also expresses is burned deep into my brain. I feel like dancing on graves, and I do so to the sounds of "Spiralling to Lunacy". There is something appealing, magical and mysterious about this album that makes me want to listen to it again and again. It's like finding a frozen corpse by the side of the road. A frightened face, drops of blood that exactly match the manner of death. The songs burn and tear me, destroy me from the inside. It won't be long before I cross over to the other side. I'm looking forward to it. This world hasn't been for me for a long time anyway. I belong, like the Canadians, in the old catacombs. To the dark and cold. The places where the record must have been made. Cracked tombstones, piles of bones and skulls lying around like puppets. That's how I imagine the real hell. A cold, dark death metal decomposition of the human mind!


Tracklist:
01. Within The Darkness
02. The Demons That Be
03. Spiralling To Lunacy
04. Condemnation Through Fear
05. Silencing The Masses
06. Products Of Pain
07. New Normal Nihilist
08. Freedom Of Death
09. False Reconciliation


Share this games :

TWITTER