DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 6. března 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - TITHE - Inverse Rapture (2023)

Recenze/review - TITHE - Inverse Rapture (2023)


TITHE - Inverse Rapture
CD 2023, Profound Lore Records

for english please scroll down

Přistoupila ke mě postava v kápi a řekla mi, abych se napil. Dřevěný kalich, plný záhadného jedu. Napil jsem se a chvilku se nic nedělo. Alespoň jsem si to myslel. Jenže moje mysl se pomalu dostávala do šíleně bolestivého stavu. Mozek mi hořel a cítil jsem, jak mi v žilách koluje smrt. Nahlédl jsem do země nekonečných stínů a modlil se, aby už byl konec. Rozpadnul jsem se na tisíc kousků. Poslouchal jsem novou desku amerických TITHE a moje mysl létala v jiných dimenzích.

TITHE jsou zkrátka jiní, než ostatní kapely. Základem jejich hudby je death metal, ale naleznete zde i doomové, sludge i black metalové odkazy. To vše podpořeno grindovými ataky. Jako celek pak působí jako šílený koktejl, který když vypijete, tak se budete navěky zmítat v křečích. Dokud vám nepukne lebka.


TITHE jsou povinností pro všechny, kteří dávno přestali věřit, že současný svět je normální. Pánové jdou za hranu, s ničím se moc nepářou a zůstává po nich krvavá šmouha. Jako bych se díval do popraskaného zrcadla. Stačí vzít jeden střep, proříznout si tepnu a pochopíte. Jedná se o psychedelický výlet, ze kterého není návratu. Pochválit musím zvuk (Adam Gonsalves - mastering, Fester - producer, mixing), který je důrazný, masivní a bolestivý. Zajímavý je i obal od Abomination Hammera, který krásně morbidně doplňuje hudbu. "Inverse Rapture" rozhodně není nahrávkou, která by byla pro každého. To ale ani není účelem. Kapela po nás chce, abychom rozplétali jejich kompozice, abychom se s nimi nechali zavřít do staré kobky s nemrtvými. Nedá se nic dělat, budete muset poslouchat více pečlivěji, než jste normálně zvyklí. Album není záležitostí na první dobrou. Musíte jí dát čas, přistoupit na nečistou hru kapely. Pokud totiž tenhle koktejl vypijete, není již návratu. Budete stále dokola přidávat hlasitost, až na samou hranu snesitelnosti. Teprve až po několika probděných nocích, za tmy a nejlépe v chladné místnosti pochopíte. Alespoň tak bych popsal moje setkávání s kapelou a jejich novou deskou já. Skladby bolí a žhnou, jsou jako kus železa, který vám někdo hodí do rukou. Popáleniny třetího stupně jsou zaručeny! TITHE vám do hlavy zatlučou tisíce ostrých hřebů! Death, doom, black grindcore šílenství!


Asphyx says:

A hooded figure came up to me and told me to drink. A wooden chalice full of a mysterious poison. I drank and nothing happened for a while. Or so I thought. But my mind was slowly going into a maddeningly painful state. My brain was on fire and I could feel death coursing through my veins. I looked into the land of endless shadows and prayed it would be over. I broke into a thousand pieces. I listened to the new American TITHE album and my mind flew in other dimensions.

TITHE is simply different from other bands. The basis of their music is death metal, but you can also find doom, sludge and black metal references. All of this supported by grind attacks. As a whole, it's like a crazy cocktail that when you drink it, you'll be convulsing forever. Until your skull cracks.


TITHE is a must for all those who have long since stopped believing that the current world is normal. Gentlemen go over the edge and leave a bloody smear. It's like looking in a cracked mirror. Just take one shard, cut an artery, and you'll understand. It's a psychedelic trip of no return. I have to praise the sound (Adam Gonsalves - mastering, Fester - producer, mixing) which is emphatic, massive and painful. Also interesting is the cover artwork by Abomination Hammer, which beautifully morbidly complements the music. "Inverse Rapture" is definitely not a record that is for everyone. But that's not even the purpose. The band wants us to unravel their compositions, to be locked in an old dungeon with the undead. It can't be helped, you have to listen more carefully than you're normally used to. The album is not a first time affair. You have to give it time, you have to acquiesce to the band's dirty play. Because if you drink this cocktail, there's no return. You'll keep turning up the volume over and over again, to the very edge of bearability. It's only after a few nights in the dark, preferably in a cold room, that you'll understand. At least that's how I would describe my encounter with the band and their new album. The songs hurt and glow, they are like a piece of iron that someone throws into your hands. Third degree burns are guaranteed! TITHE will hammer thousands of sharp nails into your head! Death, doom, black grindcore madness!


Tracklist:
01. Anthropogenic Annihilation
02. Inverse Rapture
03. Demon
04. Parasite
05. Killing Tree
06. Luciferian Pathways Of The Forked Tongue
07. Pseudologia Fantastica

band:
Matt Eiseman - Guitar,Vocals,Lyrics
Kevin Swartz - Drums
Alexander Huddleston - Bass



Share this games :

TWITTER