DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 31. října 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - CARNAL TOMB - Embalmed In Decay (2023)

Recenze/review - CARNAL TOMB - Embalmed In Decay (2023)


CARNAL TOMB - Embalmed In Decay
CD 2023, Testimony Records

for english please scroll down

Vždy se velmi těším. Na další rakev, na další tělo. Pokaždé přemýšlím o životě, o smrti. V hlavě si vytvářím příběh o tom, čím zesnulý byl, jakou měl práci, v co věřil. Poslední dobou se ke mě ale dostávají pouze plesnivé, zpuchřelé mrtvoly. Mají vyděšené tváře a smrdí sírou. Občas slyším jejich nářek. Včera večer jsem se otočil, abych si pustil k exhumaci novou desku německých CARNAL TOMB a mrtvola mě napadla zezadu. Vytáhla mi mozek z hlavy a nakazila moje vnitřnosti snětí. Novinka je totiž plesnivou, morbidní výpovědí ze starých katakomb.

Téhle smečce se u nás na stránkách věnujeme dlouhodobě. Protože se jedná o hudbu, kterou chceme podporovat. Je stará jako death metal sám. Má v sobě opět velkou sílu a temnotu. Tohle se nedá naučit, to musíte mít v sobě. Musíte věřit v onen svět, musíte být prokletý, jako těla, které mi vozí poslední dobu na exhumaci. 


Nová nahrávka je velmi propracovaným dílem. Mám pocit, že rozplétám pavučiny na starých hrobech. Zazní odkazy na smečky jako GRAVE, ENTOMBED, DISMEMBER, PESTILENCE, REPUGNANT, ASPHYX, MASSACRE. Letos mi potom přijde, že se kapela posunula k větší melodičnosti. Skladby tím získaly na pestrosti a naléhavosti. Dobrý smrtící kov se liší od toho výborného tím, že se najednou ocitnu při poslechu hluboko pod zemí, pod starým prokletým kostelem. V kobkách, ve kterých můžete potkat přízraky. Němci hrají od srdce, uvěřitelně. Mají vynikající prašivý zvuk a spoustu morbidních nápadů. Viděli jste někdy rakev plnou špíny, hnisu a zpuchřelých kostí? Také na vás dýchla Smrt? Tak přesně takhle se cítím, když poslouchám "Embalmed In Decay". V kostech se mi usadil chlad. Krve by se ve mě nedořezal. Mrtvola na mém stole zpívá spolu s kapelou, podupává nohou do rytmu a usmívá se. Vrátila se k nám z onoho světa, přeplula zpět přes řeku Styx. Aby se pomstila za všechnu bolest, aby nám prokousla hrdlo. Pod kůži se mi zadírají jednotlivé melodie, krev mi tepe v žilách ve stejném tempu. Podá mi ruku a usměje se na mě. Oba moc dobře víme, že tohle album se opravdu velmi povedlo. A to nejen co se týká formálních věcí, jako je zvuk a obal. Je po okraj narvané temnou energií. Praskají u něj kosti. Vždy se velmi těším. Na další rakev, na další tělo. Pokaždé přemýšlím o životě, o smrti. Nemrtví se vrátili! Prašivá, morbidní death metalová mršina, morbidní a shnilý odkaz z prokletých hrobů!


Asphyx says:

I always look forward to it. Another coffin, another body. I always think about life, about death. I make up a story in my head about what the deceased was, what his job was, what he believed in. But lately, all I get are moldy, rotting corpses. They have scared faces and smell of sulfur. Sometimes I hear their cries. Last night I turned around to put on the new German CARNAL TOMB record for exhumation and a corpse attacked me from behind. It pulled my brains out of my head and infected my insides with anthrax. The new album is a moldy, morbid testimony from the old catacombs.

We've been covering this pack for a long time on this site. Because this is the music we want to support. It's as old as death metal itself. It has a great power and darkness to it again. You can't teach it, you have to have it in you. You have to believe in the other world, you have to be cursed, like the bodies they've been bringing to me for exhumation lately.


The new recording is a very sophisticated work. I feel like I'm untangling cobwebs on old graves. There are references to bands like GRAVE, ENTOMBED, DISMEMBER, PESTILENCE, REPUGNANT, ASPHYX, MASSACRE. This year I feel that the band has moved towards more melodicism. The songs have gained in variety and urgency. Good death metal differs from great metal in that I suddenly find myself listening deep underground, under an old cursed church. In dungeons where you can meet ghosts. The Germans play from the heart, believably. They have a great dusty sound and a lot of morbid ideas. Have you ever seen a coffin full of dirt, pus and rotten bones? Have you also breathed Death? That's exactly how I feel when I listen to "Embalmed In Decay". A coldness settled in my bones. He wouldn't finish the blood in me. The corpse on my table sings along with the band, stomping his foot to the beat and smiling. She's come back to us from the other world, swum back across the River Styx. To avenge all the pain, to bite our throats. The melodies are digging under my skin, my blood pumping in my veins at the same pace. She shakes my hand and smiles at me. We both know very well that this album was a great success. And not just in terms of formal things like sound and cover art. It's filled to the brim with dark energy. It's bone-cracking. I always look forward to it. The next coffin, the next body. Every time I think about life, about death. The undead have returned! A mangy, morbid death metal carcass, a morbid and rotten legacy from the cursed graves!



about CARNAL TOMB on DEADLY STORM ZINE/ o CARNAL TOMB na DEADLY STORM ZINE:







TRACKLIST
1. Intro
2. The Putridarium
3. Cataclysmic Maze
4. Defiled Flesh
5. Draped in Disgust
6. Cerebral Ingestion
7. Morgue Usurper
8. Embalmed in Decay
9. Eyes of the Chasm

LINE-UP
Marc Strobel (Cryptic Tormentor) - Guitars, Vocals
Toni Thomas (Goat Eviscerator) - Guitars
Daniel Sturm (Vomitchrist) - Drums
Mustafa Kaya (Impaler) - Bass

Guests:
Serkan Niron (ENGULFED) - additional vocals on 'Draped in Disgust'
Leonhard Link (PUTRESCINE, SPEEDWHOE) - additional intros

CREDITS

Recording & Mix by Tobias Engl at Englsound in Berlin, Germany. Mastering by Sverker Widgren at Wing Studios, Stockholm, Sweden. Artwork by Skaðvaldur. Layout by Skaðvaldur & Marc Strobel.


Share this games :

TWITTER