DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 26. října 2023

Recenze/review - GOATBURNER - Fatal (2023)


GOATBURNER - Fatal
CD 2023, Time to Kill Records

for english please scroll down

Je brzy ráno a jdu zase do práce. Smog v ulicích, nenávist v srdcích. Každý se ohlíží neustále za sebe. Ošklivé morbidní vraždy, maniaci, kteří touží po krvi. Potkám několik sanitek a přemýšlím, kdy tohle šílenství začalo. Asi máme v sobě každý temnotu, kterou stačí jenom probudit. Tisíce zombie, skloněných k obrazovkám. Bylo to jako nějaká choroba, jako scény ze starých apokalyptických knih. Kruté představy se staly ještě horší realitou. Další zohavené tělo, další hnijící mrtvola. 

Poslouchat GOATBURNER je jako potkat smečku rozzuřených prašivých psů. Nejdřív na vás zavrčí a vycení ostré zuby. Odkapává z nich krev, stejně jako z jednotlivých riffů a motivů jejich nové desky "Fatal". Posluchač dostane hodně syrovou a shnilou porci nahrubo nasekaného masa. Pokud máte rádi tradiční, klasický death grind, tak jste tady správně. 


Kapelu tvoří dvojice zkušených maniaků, kteří působili v kapelách jako ROTTEN SOUND, BLOODLANDS, SKULMAGOT, MORBID EVILS, DESECRATOR. Není tedy divu, že veškeré formální věci jako je zvuk, obal, produkce a celkové provedení jsou v absolutním pořádku. K tomu si přidejte takové to poctivé nadšení, touhu zabíjet hudbou a dostanete nahrávku, která vás rozseká na kusy. Už jste někdy pitvali mrtvé tělo? Tahali jste ven vnitřnosti a měli ruce od zkažené krve? Tak potom určitě víte, o čem píšu. Nahrávka má velmi temnou, chladnou, morbidní atmosféru. Pánové ve skladbách odkazují na smečky jako CARCASS, REPULSION, ENTOMBED, BOLT THROWER. K těmto základům přidávají velkou porci svých nápadů. Album je nejen v rámci stylu velmi pestré, mokvající, opravdu si připadám jako v nějaké smradlavé galerii, ve které jsou vystavena mrtvá těla. GOATBURNER  hrají postaru, přesto zajímavě. Dokázali na mě přenést energii a sílu z chladných piteven. V některých momentech mám lehký pocit, že zazní i vzdálené sludgeové ozvěny nebo pár chvilek jako od CROWBAR. Tohle je hudba určená pro všechny poctivé patology, pro řezníky i úchylné zdravotní sestry. Nedávno jsem někde četl o nemocném šílenci, který pohřbíval mrtvoly v bažinách, songy se rozkládají a hnijí úplně stejně. Když poslouchám "Fatal", tak je brzy ráno a jdu zase do práce. Smog v ulicích, nenávist v srdcích. Ohlížím se neustále za sebe. Ošklivé morbidní vraždy, maniaci, kteří touží po krvi. Smrti se dávno nebojím, poslouchám totiž tuhle desku. Jsem lovcem i obětí, jsem démonem, našeptávačem, který sleduje celý tenhle lidský horor a usmívá se. Hraje se tady totiž pro mě i pro všechny kreatury. Mokvající, shnilý death grindový kus zkaženého masa podávaný na pitevním stole! Tepna byla proříznuta!


Asphyx says:

It's early in the morning and I'm going back to work. Smog in the streets, hatred in the hearts. Everybody's always looking behind them. Ugly, morbid murders, maniacs out for blood. I meet a few ambulances and wonder when this madness started. I guess we all have a darkness inside us that just needs to be awakened. Thousands of zombies leaning against screens. It was like a disease, like a scene from an old apocalyptic book. Cruel imaginings became an even worse reality. Another mutilated body, another rotting corpse.

Listening to GOATBURNER is like meeting a pack of rabid mangy dogs. First they growl at you and bared their sharp teeth. Blood drips from them, as well as from individual riffs and motifs of their new album "Fatal". The listener gets a very raw and rotten portion of roughly chopped meat. If you like traditional, classic death grind, you've come to the right place.


The band consists of two experienced maniacs who have been in bands like ROTTEN SOUND, BLOODLANDS, SKULMAGOT, MORBID EVILS, DESECRATOR. So it's no surprise that all formal things like sound, packaging, production and overall performance are in absolute order. Add to that such honest enthusiasm, the desire to kill with music and you get a record that will blow you to pieces. Have you ever dissected a dead body? Have you pulled out the guts and had your hands covered in rotten blood? Then you must know what I'm writing about. The record has a very dark, cold, morbid atmosphere. The gentlemen in the tracks refer to packs like CARCASS, REPULSION, ENTOMBED, BOLT THROWER. To these basics they add a big portion of their own ideas. The album is not only very colorful in style, it's wetting, I really feel like I'm in some smelly gallery where dead bodies are displayed. GOATBURNER play old-fashioned, yet interesting. They managed to bring me energy and power from the cold hangars. At some moments I have a slight feeling that there are even distant sludge echoes or a few CROWBAR-like moments. This is music for all honest pathologists, butchers and creepy nurses alike. I recently read somewhere about a sick lunatic burying corpses in swamps, the songs decompose and rot in exactly the same way. When I listen to "Fatal", it's early in the morning and I'm off to work again. Smog in the streets, hatred in the hearts. I'm always looking behind me. Ugly morbid murders, maniacs out for blood. I'm not afraid of death anymore, because I'm listening to this record. I'm the hunter and the hunted, I'm the demon, the whisperer who watches all this human horror and smiles. It's playing for me and for all the creatures. A soggy, rotten death grind piece of rotten meat served on an autopsy table! An artery has been cut!



Tracklist:
01. Danger! 
02. Pool Of Blood 
03. Disaster 
04. Attack 
05. Revolving Reaper 
06. Lobotomized 
07. Morbid Angle 
08. Hateful Breaks 
09. Blender Bender 
10. Dismemberment

band:
Kaos - gtr, vox
Spider - drums



Share this games :

TWITTER