DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 22. října 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - MARTYRDOOM - As Torment Prevails (2023)

Recenze/review - MARTYRDOOM - As Torment Prevails (2023)


MARTYRDOOM - As Torment Prevails
CD 2023, Memento Mori

for english please scroll down

Mám rád ty chvíle napětí, než otevřu další rakev. Jsem zvědavý, jaké ukrývá tajemství. Ve starých hrobech jsou pochováni prokletí kněží, vrazi i svatí. Dnes jsem byl opravdu překvapen. Náhrobek byl už hodně starý, plesnivý a pokrytý rostlinami. Začal jsem kopat a setmělo se. Mraky byly nízko a já u toho poslouchal novou desku polských doom death metalistů MARTYRDOOM. Odkryji několik vrstev a prohlédnu si mrtvolu. Je již ve značném stádiu rozkladu. Jako tohle album, jako hudba, kterou nám tihle maniaci přinášejí. 

Pokud máte tenhle starodávný styl rádi, budete určitě spokojeni. Pánové hrají uvěřitelně, opravdově a upřímně. Je pro mě velmi příjemné kopat další hroby, trávit dlouhé noci v márnicích a u toho poslouchat "As Torment Prevails". Tohle je hudba, která je ohlodaná na kost, na dřeň. Víka od rakví se chvějí strachem a já jsem opravdu spokojený. Smrt je velmi blízko. 


MARTYRDOOM jsou kapelou, jejichž tvorbu lze přirovnat k tomu, co nahrávají smečky jako ASPHYX, HAIL OF BULLETS, IMMOLATION, INCANTATION, OBITUARY, HOODED MENACE, DEMILICH, GRAVE, DISMA, DEAD CONGREGATION, TRIPTYKON. Jedná se o perfektně namíchaný koktejl, po jehož požití budete umírat v nekonečných křečích. Líbí se mi atmosféra celé nahrávky, obdivuji chladný a zničující zvuk. Píšu to často a zde to platí stonásobně, dobrý smrtící kov musí bolet, musí vám vypálit cejch do kůže, musí rozdrásat vaši tvář do krve. Poláci všechno tohle umí. Oceňuji i povedený obal, pod kterým je podepsán mistr Ryszard Wojtyński. "As Torment Prevails" je albem, které patří mezi staré náhrobky, na dávno opuštěná pohřebiště, do katakomb, kde se potkávají přízraky. Jednotlivé skladby mokvají, žhnou i chladí zároveň. Jsou napsány s jasným úmyslem - nechat vás shnít zaživa. Myslím si, že tahle exhumace se povedla na výbornou. Pokud se stejně jako já, rádi a často touláte podzemím a nasáváte s chutí hnilobný pach kobek, tak neváhejte ani chvilku. Přidávejte postupně hlasitost, kývejte se do rytmu, jako staří hrobníci. Polským tmářům se povedlo nahrát desku, která mi je velmi dobrým průvodcem v Hádově říši. Mám rád ty chvíle napětí, než otevřu další rakev. Jsem zvědavý, jaké ukrývá tajemství. Odkryji několik vrstev a prohlédnu si mrtvolu. Je již ve značném stádiu rozkladu. Jako tohle album, jako hudba, kterou nám tihle maniaci přinášejí. Starodávný doom death metalový rituál, u kterého se vám rozpadnou kosti v prach! 


Asphyx says:

I like those moments of suspense before I open another coffin. I wonder what secrets it holds. Cursed priests, murderers and saints are buried in old graves. I was really surprised today. The tombstone was already very old, moldy and covered with plants. I started digging and it got dark. The clouds were low and I was listening to the new album by Polish doom death metallers MARTYRDOOM. I peel back a few layers and examine the corpse. It's already in a considerable state of decomposition. Like this album, like the music these maniacs bring us. 

If you like this ancient style, you'll be pleased. The gentlemen play believable, genuine and sincere. It is very pleasant for me to dig more graves, spend long nights in morgues and listen to "As Torment Prevails". This is music that is gnawed to the bone, to the marrow. The coffin lids are shaking with fear and I'm really happy. Death is very close. 

MARTYRDOOM are a band whose work can be compared to that of bands like ASPHYX, HAIL OF BULLETS, IMMOLATION, INCANTATION, OBITUARY, HOODED MENACE, DEMILICH, GRAVE, DISMA, DEAD CONGREGATION, TRIPTYKON. This is a perfectly mixed cocktail that will leave you dying in endless convulsions. I like the atmosphere of the whole record, I admire the cold and devastating sound. I write this often and it applies here a hundredfold, good death metal must hurt, it must burn a brand into your skin, it must rip your face to blood. The Poles can do all that. I also appreciate the hilarious cover, signed by the master Ryszard Wojtyński. "As Torment Prevails" is an album that belongs among old tombstones, in long-abandoned burial grounds, in catacombs where ghosts meet. The individual tracks wet, glow and chill at the same time. They are written with a clear intention - to let you rot alive. I think that this exhumation has succeeded perfectly. If, like me, you like to wander underground often, and suck in the rotten smell of dungeons with gusto, don't hesitate a moment. Turn up the volume gradually, sway to the rhythm, like the grave diggers of old. The Polish darkies have managed to record a record that is a very good guide for me in the realm of Hades. I like those moments of suspense before I open the next coffin. I wonder what secrets it holds. I peel back a few layers and examine the corpse. It's already in a considerable state of decomposition. Like this album, like the music these maniacs bring us. An ancient doom death metal ritual that will make your bones crumble into dust!


Recenze/review - MARTYRDOOM - Grievous Psychosis (2017):

tracklist:
1. Voidcreeper
2. 93
3. Katatonic Ascension Of Cirrhosis
4. Purtenance
5. Shedding Of The Soul
6. Torment
7. Festering Existence
8. Garden Of Flesh
9. In The Grip Of Winter (Autopsy Cover)


Share this games :

TWITTER