DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 11. prosince 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - GRAVEHAMMER - Bones to Harvest (2023)

Recenze/review - GRAVEHAMMER - Bones to Harvest (2023)


GRAVEHAMMER - Bones to Harvest
CD 2023, Fucking Kill Records (GER) / Kellerassel Records (GER) / Rotting Misery Records

for english please scroll down

Tajemné symboly, žhnoucí do tmy. Vstup je jenom na pozvánku. Vybraní jedinci, s temnou jiskrou v oku, pořádají každou noc tajné rituály plné krutostí, krve, násilí a vyvolávání sil z onoho světa. Navenek krásní a úspěšní, mají ale i druhou, zvrácenou stránku. Falešné úsměvy se ve tmě změní v šílený škleb. Své oběti pohřbívají hluboko pod zem, do starých katakomb. Aby je nikdo nikdy nenašel. Aby nikdy nenalezli klid. Možná až letos, kdy vstali ze svých rakví, aby se pomstili. Někde v těchto místech musela vznikat i prvotina německých tmářů GRAVEHAMMER

Jedná se o kapelu, která bezezbytku ctí starodávné postupy a pořádky. Obraťte všechny kříže směrem dolů a modlete se k padlým svatým. Hraje se zde přesně pro mě i pro všechny, kteří byli kdysi v devadesátých letech prokleti. Až navěky amen! Rituál může znovu začít!


Pánové se volně inspirovali v metalovém pravěku. Pokud máte rádi staré nahrávky třeba takových GRAVE, NIHILIST, ENTOMBED, BOLT THROWER. Není to ale jenom death metal, který zde zazní. Ze skladeb je slyšet i black metalová nálada s doomovou příměsí. Zkrátka a jednoduše, na své si přijde každý staromilec. Osobně mě potom album zaujalo hlavně tím, že GRAVEHAMMER nejsou jen další obyčejnou retro kapelou v řadě. Nezapomnělo se na dobrý, prašivý a uvěřitelný zvuk, na parádní stylový obal, ale hlavně cítím takovou tu pradávnou prašivinu a plíseň, které se podle mě nedají moc naučit. Musí být vaší součástí, musíte hudbě věřit. "Bones to Harvest" se povedlo na výbornou. Nemám žádných námitek. Naopak, rád a často se vydávám na místa, o kterých vím, že zde v historii probíhaly krvavé oběti. Do starých chrámů, do nekonečných chodeb podzemí. Lidé se v průběhu času příliš nezměnili, stále nás objímá zlo, špína a temnota. Němci vzali dávno pohřbené rakve, exhumovali je a udělali to se zkušenostmi a elegancí starých hrobníků. Vy si tak můžete vychutnat songy, které jsou chladné a zároveň hoří jasným plamenem. Není to ale jenom deska pro pamětníky, ocenit by ji mohli i všichni ostatní, kteří se rádi a často procházejí na opuštěných hřbitovech. Zapalte svíce, připravte oltář, nebude to dlouho trvat a přijdou k vám démoni. Pokud budete poslouchat "Bones to Harvest", tak na to vemte jed. Syrové, temné, divoké black death metalové rouhání, které není z našeho světa! Kult smrti!


Asphyx says:

Mysterious symbols, glowing in the dark. Admission is by invitation only. Every night, selected individuals, with a dark sparkle in their eye, hold secret rituals filled with cruelty, blood, violence and the summoning of forces from the other world. Outwardly beautiful and successful, they have another, twisted side. Fake smiles turn into mad grins in the dark. They bury their victims deep underground, in old catacombs. Never to be found. Never to find peace. Perhaps not until this year, when they rise from their coffins to take revenge. Somewhere in these places must have been the birthplace of GRAVEHAMMER

This is a band that honours ancient practices and orders to no end. Turn all crosses upside down and pray to the fallen saints. Playing here is just right for me and all those who were once cursed in the 90's. Forever and ever, amen! The ritual can begin again!


The gentlemen were freely inspired by the metal prehistory. If you like old records like GRAVE, NIHILIST, ENTOMBED, BOLT THROWER. But it's not only death metal that can be heard here. From the songs you can hear also black metal mood with doom admixture. In short, there is something for every old-timer. Personally, the album caught my attention mainly because GRAVEHAMMER are not just another ordinary retro band in the line. They haven't forgotten the good, dusty and believable sound, the awesome stylish cover, but mainly I feel that ancient dirt and mould, which in my opinion can't be taught much. It has to be part of you, you have to believe in the music. "Bones to Harvest" was a great success. I have no complaints. On the contrary, I like and often go to places where I know there have been blood sacrifices throughout history. Into the old temples, into the endless corridors of the underground. People haven't changed much over time, evil, filth and darkness still embrace us. The Germans took long-buried coffins, exhumed them, and did it with the skill and elegance of the old gravediggers. So you can enjoy songs that are both cool and burning with a bright flame. But it's not just a record for memorialists, it could be appreciated by anyone else who enjoys and frequents abandoned cemeteries. Light the candles, prepare the altar, it won't be long before the demons come to you. If you listen to "Bones to Harvest", take poison for that. Raw, dark, savage black death metal blasphemy that is not of our world! Death cult!


Tracklist:
01. From Glory To Oblivion 
02. Self-Righteousness Breeds Torture 
03. Relics Of A Dying Breed 
04. Peace Above - Death Below 
05. Nails To The Coffin Of Divinity And Grandeur 
06. Triumphator 
07. Immoral Penitence (Flagellanten) 
08. The Stench Of Eternal Putrefaction 
09. Via Dolorum



Share this games :

TWITTER