DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 14. února 2024

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Rozhovor - DECONSEKRATED - Prašivá, shnilá death metalová rakev, která je po okraj narvaná špínou a temnotou!

Rozhovor - DECONSEKRATED - Prašivá, shnilá death metalová rakev, která je po okraj narvaná špínou a temnotou!


Rozhovor s death metalovou skupinou z Chile - DECONSEKRATED.

Odpovídal Agorh Skullptor - kytary & skladatel, děkujeme!

Recenze/review - DECONSEKRATED - Ascension in the Altar of Condemned (2024):

Ave DECONSEKRATED! Zdravím do Chile. Doufám, že je u vás vše v pořádku. Na vaši novinku „Ascension in the Altar of Condemned“ jsem se neskutečně těšil, předchozí demo mě hrozně bavilo a rád jsem se k němu vracel. Jak novinka vznikala a kam jste se chtěli posunout?

A.S_ Ahoj, těší mě, jmenuji se Agorh Skullptor, především děkuji za pozvání k účasti na novém čísle Deadly Storm Zine. No, album vzniká jako většina, už před několika lety jsem měl složené písně, které budou jeho součástí, pro mě za mě bych byl rád, kdyby to vyšlo mnohem dřív, ale vždycky se objeví vnější faktory, které procesy zdrží víc, než by člověk čekal. čekat, ale i přes určité nepříjemnosti se nám podařilo toto dílo vydat, linie a přístup tohoto alba je jasně spojený s konceptem kapely. "Osvobození bytosti tváří v tvář náboženskému a zejména křesťanskému útlaku".

Musím říct, že u novinky mě doslova rozsekal zvuk. Je hutný, masivní, temný a zároveň studený jako ruka mrtvoly. Přesně takhle to mám rád! Pod mixem je podepsán Mauricio Salgado. Vy jste u něj přímo nahrávali nebo desku jen mixoval? S jakými pocity jste šli do studia a jak se vám povedlo docílit tak zabijácký materiál?

A.S_ Děkujeme za velkolepá slova a je skvělé, že se vám album líbilo.

Ano, Mauricio měl na starosti všechny procesy alba, nahrávání, mixování i mastering. Byl to pomalý a pozvolný proces, jak už jsem zmínil, velkou část alba jsme nahráli na venkově v lese, zařídili jsme si rodinný dům a začali nahrávat, byl to jiný proces než obvykle, ale docela uspokojivý. Nahrávání tímto způsobem má své kouzlo, možná i proto album dosáhlo svého cíle.


Vždy beru nahrávky jako celek a vy jste nepodcenili jenom zvuk, ale i obal. Rodrigo Pereira Salvatierra je skvělý malíř. Jak jste se dali dohromady a jak obal vznikal? Měli jste nějaké požadavky nebo jste vybírali z již připravených obrazů? A jak probíhala spolupráce.

A.S_ Obecně mám vždycky nejdřív nápady v hlavě, to samé se mi stalo s uměním, představil jsem si to a pak jsem to přenesl na list papíru, nakreslil jsem to, co jsem měl na mysli. No, ale to nestačí, tehdy jsem kontaktoval Rodriga, ukázal jsem mu svůj náčrtek a on, jako skvělý malíř, neměl problém nápad zachytit, dokonce mu dal své zvláštnosti, ukázal svou podstatu a svůj talent, opravdu zanechal neuvěřitelnou práci. Obraz, který vytvořil, získal jedinečnou sílu a mystiku. Takže ne, nevybíral jsem z jeho obrazů, je to obraz na zakázku.

Nedílnou součástí desky jsou i texty. U vás je uváděno, že se v nich zaobíráte smrtí. Tedy klasická death metalová témata. O čem jsou texty na „Ascension in the Altar of Condemned“, kdo je jejich autorem? Kde jste pro ně brali inspiraci?

A.S_ Téma této práce je konceptuální k linii a názvu kapely. Manifestace náboženského hnusu.

Lyrický koncept a přístup, na který odkazujeme, je desakralizace lidství, zavržení toho, co je nábožensky posvátné, společenská dekonsekrace. A odtud pochází i název Deconsekrated a koncept Ascension ve skladbě The Altar of Condemned, protože jde o osvobození a povznesení těch, kteří jsou utlačováni zatraceným a špinavým náboženstvím.

No a člověk, který píše tyhle řádky, měl na starosti texty bez větší inspirace než surovou realitou a náboženskými sračkami.


A co koncerty? Jak je to s nimi momentálně v Chile? Fungují kluby? Chodí fanoušci na koncerty nebo už jenom sedí u internetu? Já potřebuji klub, pivo, holky!

A.S_ Do Chile přijíždí mnoho kapel z undergroundu a také ty, které už mají pevné jméno po celém světě, fanoušci nebo bangers jsou na koncertech velmi pobláznění, naživo je tam hodně adrenalinu.

Ten je ale bezpochyby vždy doprovázen nějakým hodně vychlazeným pivem.

A co undergroundová scéna u vás všeobecně? Žije to v Chile? Jste z Temuco, Araucania, scházíte se třeba někde na death metal? Kdybych město navštívil, kam bych měl zajít na koncert? A co fanoušci? Podporují kapely?

A.S_ Žiji v regionu Temuco v Araukánii v Chile, většina kapely pochází z tohoto regionu, kromě baskytaristy, který žije v nedaleké Valdivii. A je pravda, že scéna se hodně hýbe, je tu kruh, kde se generuje underground.

Veřejnost scénu dost podporuje tím, že si kupuje materiál, chodí na koncerty "tokata", tak tomu tady říkáme, pravda je, že neexistuje žádné stálé místo, kde by se death metal dělal, alespoň v mém městě. Akce se konají na různých místech, platí se pronájem prostor. Ale je tu několik barů, kde se hraje rock a metal a kam můžete zajít na pár piv.

Máte s kapelou nějaké sny? V undergroundu máte dobré jméno, ale chcete se posunout někam výš? Myslím tím, láká vás třeba turné s nějakým velkým jménem, zahrát si na velkém festivalu, vydat další desku u známého labelu? Jaké sny a vizi mají DECONSEKRATED?

A.S_ více než sny máme cíle, které chceme naplnit. Mezi ně patří vydání nového díla, které snad vyjde příští rok. Je ještě příliš brzy o tom mluvit, ale je to cíl, který máme v hlavě. Zatím se soustředíme na propagaci desky tím, že budeme co nejvíc hrát. Turné mi nevadí. Můžu říct, že to není v našich silách, ale logicky bychom to někdy rádi udělali.


Co pro tebe znamená death metal? Proč sis zvolil zrovna tento styl? Jak ses k němu dostal a jací muzikanti byli tvým vzorem, když si začínal? Vnímáš death metal „jen“ jako hudbu nebo je pro tebe i životním stylem? Klidně se můžeš na tuto stránku podívat i filozoficky.

A.S_ Když jsem byl teenager, začal jsem se zajímat o metal, scházeli jsme se s kamarády a mým bratrem a trávili odpoledne poslechem kapel jako Sepultura, Slayer, Deicide, Cannibal Corpse atd. atd... Ale postupem času jsem se do toho dostal hlouběji. V obskurnějších zvucích a získání oddanosti death metalu, kapely jako Morbid Angel, Immolation, Incantation byly základními pilíři, které mě ukovaly a ještě více ponořily do tohoto syrového, špinavého a temného světa death metalu.

Ti z nás, kteří v tom jedou, vědí, že to není jen hudba... Zdaleka to není jen móda, je to způsob vnímání života a také smrti.

Máte ve svém okolí nějakou kapelu, kterou bys nám doporučil. Na co se chodí v klubech v Chile?

A.S_ Existuje mnoho kapel, které jsou velmi zajímavé, mezi nimiž mohu jmenovat Myst, Cenotafio, Horrifyng, Exanimatvm, Suppression, Uter Tomb. Etc.........

V Chile se metalu hodně věnují, proto uvidíte kapely s odvahou a dobře umístěnými koulemi.


Na co se můžeme od DECONSEKRATED těšit v nejbližších měsících? Nechystáte „Ascension in the Altar of Condemned“ i na vinylu?

A.S_ Jak už jsem zmínil, zatím se soustředíme na propagaci materiálu tím, že se budeme prezentovat na nějakých akcích, a máme poctivě naplánovanou vinylovou edici, doufáme, že se všechno povede a tato nová edice vyjde, bude něco i na kazetě.

Děkuji moc za rozhovor. Jdu si novinku „Ascension in the Altar of Condemned“ znovu pustit. Je totiž skvělá! Ať se vám daří a doufám, že se brzy potkáme někde na koncertě a dáme si spolu pivo!

A.S_ Děkuji, že jste Deconsekrated podpořili ve svém Zinu, doufám, že také navštívím vaší zemi a ukážu vám náš death metal, abychom se mohli podělit o nějaké pivo a dobrou konverzaci.

Jen smrt je skutečná.

Agorh Skullptor - kytary a skladatel

Recenze/review - DECONSEKRATED - Ascension in the Altar of Condemned (2024):





---------------------------------------------------------------------------------------------------

Share this games :

TWITTER