DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 12. června 2020

Recenze/review - BITTERNESS - Dead World Order (2020)


BITTERNESS - Dead World Order
CD 2020, G.U.C.


for english please scroll down


Většinou, když mi přijde na recenzi nová deska, tak se v klidu usadím, vložím nosič do přehrávače a čekám, jak na mě bude působit. Novinka německých BITTERNESS mě velmi mile překvapila. V době, kdy se každý druhá kapela snaží kopírovat staré smečky, přicházejí Němci s poměrně svěžím materiálem. Ne, není to nic pro hudební intelektuály a objevitele nových zákoutí, ale rozhodně tvorba těchto šílenců mezi ostatními vyniká. Oprostím - li se od jakéhokoliv přirovnávání, tak se jedná o dílo, které vám pěkně nakope zadek.

Lavina z kostí a kamení. Tak na mě nové album "Dead World Order" působí asi nejčastěji. Ostré thrashové riffy, ale také spousta melo - death metalových prvků. K tomu pořádně "nepříjemný vokál" a hlavně schopnost kapely složit smysluplné songy. 




"Dead World Order" vás vezme na výlet do thrash metalových vod, zastavíte se na chvilku v Gothenburgu, abyste nakonec skočili do právě spuštěné laviny. Produkce alba je čitelná, ostrá, deska se opravdu dobře poslouchá. Pár hlušších míst se zde sice najde, ale ono dost záleží na úhlu pohledu (jako ostatně vždy). Mám rád skupiny, které jsou trošku jiné, vyčnívají nad ostatními. U BITTERNESS sice můžete mít asi tisíc připomínek, ale rozhodně jim nelze upřít, že při nahrávání přemýšleli a snažili se vytvořit něco alespoň trošku neotřelého. Vložit do hudby něco ze sebe. Pánové to dělají inteligentně. Není to žádná nesmyslná rubanice, ani dnes tolik běžné nepřehledné nesmysly, ale čistý, průzračný a velmi zručně obrobený kus drahého kovu. Líbí se mi, jak si hrají s melodiemi, jak mění tempo, jak jsou na sto procent oddáni své hudbě. Je to jako usednout do auta s pořádným spalovacím motorem, které táhne pořádně odspodu. Palivem je vysokooktanové palivo a nakonec vás vůbec nemrzí, že skončíte jako kus zbytečného masa v lavině. "Dead World Order" je zkrátka albem, které řeže tou správnou stranou nože. Víc myslím dodávat netřeba. Takhle to má vypadat, když se potká starý poctivý teutonic thrash se severskými melodiemi. Doporučuji!




Asphyx says:


I don’t know what it is your relationship to music, but I must feel some emotions. I like the bands, whose songs possess some inner tension, true vibrations. When I notice that the group gave its music everything. I must directly write that the new record of thrash maniacs BITTERNESS kicked my ass.

The main supporting topics at the album are well written, very good played and especially possess sharp, aggressive sound, which is killing my ears. Melodic and dynamic. This year Germans mixed for us a purely high explosive cocktail full of the fuel with high octane number. During the listening to this album, I travelled to the past, to the old times and I must say, I trust everything on the BITTERNESS album.

If you need some additional dose of the pure, perfectly played thrash metal to your veins I recommend "Dead World Order". Can you feel that pressure and immemorial metal power? I appreciate that group is veritable, one time rough and crazy, another time with melodies, which cool down your body into the freezing point. BITTERNESS is one of the best group in the actual massive amount of 'retro groups'. An ability to push into the head all that songs, which I remember even after a long time, to tear my heart, to attract my attention again and again into the CD-player, have only a few thrash metal bands. This record just burns, devastates! That is precisely how I imagine pure, authentic Teutonic thrash (and Gothenburg melodic death) metal! I am jumping into the mosh-pit! 


TRACKLIST
1. The Last Sunrise (Intro) (0:44)
2. A Bullet A Day (3:59)
3. Dead World Order (6:07)
4. Idiocracy (6:00)
5. Let God Sort 'Em Out (4:26)
6. Forward Into The Past (3:57)
7. Blood Feud (7:31)
8. None More Black (4:03)
9. Darkest Times (Instrumental) (5:41)

LINE-UP
Frank Urschler - Guitars & Vocals
Thomas Kneer - Bass
Andreas Kiechle - Drums


https://www.facebook.com/bitternessthrash
https://bitterness-thrash.bandcamp.com
https://www.facebook.com/guclabelmailorder
http://www.metal-store24.de
https://guc-area.de.tl
Share this games :

TWITTER