DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 14. července 2020

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - CRYPTIC HATRED - Free from the Grave (2020)

Recenze/review - CRYPTIC HATRED - Free from the Grave (2020)



CRYPTIC HATRED - Free from the Grave
CD 2020, vlastní vydání 

for english please scroll down

Neznám lepší slast, než pojídání lehce zahnívajícího těla. Napnutě čekám na další pohřeb do země. Těším se, jako to dělávají malé děti, jen s tím rozdílem, že pro mě je to otázka života a smrti. Jsem totiž červem, který se jednou bude kroutit i ve vašich vnitřnostech. Jsem ale také posluchačem starého prašivého death metalu, který si pro sebe vybírá ty nejšťavnatější kousky shnilého masa. Finské mladíky CRYPTIC HATRED jsem potkal vlastně náhodou, při svých nekonečných toulkách podzemím. Zaujal mě obal, potom shnilý zvuk a tak jsem se rozhodl, že se jim podívám na jejich shnilý zub.

Všude kolem se válí rozkládající se těla. Jejich death metal navazuje na ty nejlepší kapely z devadesátých let. Mokvající riffy, tihle kluci moc dobře ví, jak na to. Na nic si nehrají a jdou rovnou na věc. Přesně takhle, hezky morbidně, to mám moc rád. Ne, nečekejte nic zázračného, ale když já mám zkrátka pro stará pohřebiště velkou slabost. Zvrácený vkus mi nedovoluje odvrátit tvář. Takhle peklo zní a ne že ne.




Jako poněkolikáté proříznutý vřed, jako maso, které odpadává od kostí. Tak zní prvotina CRYPTIC HATRED asi nejvíce. Šoupání dřevěnými rakvemi, přerovnávání mrtvol v márnici. Vyberte si, co chcete dělat. Umíráček oznamuje další smrt, stejně jako tihle Finové. Neexistuje nic, jenom prázdnota. Líbí se mi, jakým stylem jsou skladby napsané. Jsou zapamatovatelné, syrové, rozkládají se zaživa, jako my všichni. Tenhle pohřeb si užívám, jako nikdy. Když si vezmete, jak jsou jednotliví muzikanti mladí, když se podíváte zase jednou do čerstvého hrobu, tak pochopíte. Pro mě je důležité, že to kapele věřím, že mě dokáže přenést do starých časů. Vím, podobných smeček běhá po světě velké množství, ale jen z některých cítím vášeň pro poslední věci člověka. Za "Free from the Grave" by se nemuseli stydět o hodně slavnější kapely. Nebo jinak, pokud by deska vyšla v devadesátých letech, myslím, že by pánové měli v undergroundu úspěch. Temné energie je totiž tolik, že mi přetéká ušima ven. Na náhrobek mi napište, že jsem měl rád old school death metal. Ten pravý, ryzí, opravdový. Jako jej hrají CRYPTIC HATRED. Pořádná porce shnilého masa!



sumarizace:


CRYPTIC HATRED na své první dlouhohrající desce působí jako vyslanci temnot! Album připomíná ozvěny ze samotného podsvětí. Nihilisticky znějící motivy, chorobný vokál, smrt ve vašich očích. Všechno tohle na novince naleznete. Doslova mě fascinuje zlá a ošklivá nálada celé nahrávky. Takhle nějak si představuji, že zní samotné peklo. CRYPTIC HATRED se pohybují na hranici mezi naším a oním světem s morbidní elegancí. Hudba zde připomíná zápach zahnívajícího masa, zákeřnou nemoc, po které začnete hnisat zaživa. Je jako prasklý vřed, plný špíny a zkažené krve. Death metal, který vás přenese do záhrobí! Absolutní inferno!



Asphyx says:

CRYPTIC HATRED are on their first full-length album like envois of darkness! The album recalls the echoes from the underworld itself. Nihilistic sounding themes, morbid vocals, death in your eyes. All these can you find on the new album. I'm fascinated by bad and ugly mood of the record. This is how I imagine sounds of hell. CRYPTIC HATRED move on the border between our and other world with morbid elegance. The music here reminds the smell of rotting meat, insidious disease, because of you start to fester alive. It's like a ruptured ulcer, full of dirt and rotten blood. Death metal, which takes you to Hades! Absolute inferno!


Tracklist:
01. Free from the Grave (04:39)
02. Disposal (03:03)
03. Beyond Death (04:44)
04. Undead Invasion (02:37)
05. Blood Gushing (03:39)
06. Altar of Death (03:30)
07. Mutilated by the Dead (04:57)
08. Skeletal Remains (02:43)

band:
Guitar - Jami Lamio
Drums - Tatu Saves
Bass - Miska Hagelberg
Guitar / Vocals - Eemil Lajoma

Share this games :

TWITTER