DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 15. července 2020

Home » , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - INSATANITY - Hymns of the Gods Before (2020)

Recenze/review - INSATANITY - Hymns of the Gods Before (2020)


INSATANITY - Hymns of the Gods Before
CD 2020, CDN Records


for english please scroll down


Co nastane po konci světa nevím, ale rozhodně tuším, kdo se bude smát. Satan má stejně jako smrt mnoho podob. Pokud si jej představíme jako strůjce zla, dovedu si představit, jak dnes na svůj trůn usedá s nadějí. Ve větší nenávist, v rozpad lidských hodnot. Těžko se o tom píše, jedná se spíše o filozofickou debatu, ale je pravdou, že existují kapely, které dokáží navodit hodně podobné nálady. Američtí INSATANITY vydávají své letošní nové album po dlouhých 24 letech. Mezitím sice přišli s nějakými splitky, kompilacemi a EP, ale to nic nemění na tom, že je to hodně dlouhá doba.


Je to pravé, nefalšované peklo v ryzím slova smyslu. Mnohý dnešní posluchač bude zmatený a často i vyděšený, protože takovou smršť rozhodně nečekal. Black metal spolu s deathem ve své základní živočišné a nenávistné podobě. Příjemná změna oproti současným umělým produktům, to vám povím. 



Onen svět je zapálen ve stylu starých dobrých DEICIDE, DIABOLIC, IMPRECATION, CRUCIFIER, INFESTER, BLASPHERIAN, MORBID ANGEL, VITAL REMAINS. Žádné kompromisy a taky žádné zbytečnosti. Tohle je peklo, sem nepatří nic jiného, než tma, chlad, zlo a špína. INSATANITY hrají tak, jak umějí nejlépe - rychle, šíleně, s devastujícím účinkem. Možná vám bude novinka zpočátku připadat příliš monotónní, ale není tomu tak. Stačí poslouchat chvilku déle, pečlivěji, dostat se pod první nános hniloby a budete odměněni krásným prokletím. Je to klasické inferno, u kterého praskají kosti tlakem. Nic víc, ale také nic méně. Na mě má "Hymns of the Gods Before" doslova očišťující účinek. Líbí se mi, že si jde kapela vlastní cestou, neohlíží se a já si tak mohu užít pestrou paletu totálního nihilismu. Někde hluboko v podzemí se probouzí bestie. Nebude to dlouho trvat a potkáte ji. Je obsažena v každém z nás, v našich nízkých pudech. INSATANITY to moc dobře ví. Black death metal, u kterého shoříte na popel! Amen!



sumarizace:

Nad močálem zapomnění se povalují jak chuchvalce mlhy neprodyšné riffy nové desky amerických proklatců INSATANITY. Nálada alba je surová, drsná, mokvající jako znovu otevřená rána. Hniloba, špína a smrt! Jsem ukřižovaný hlavou dolů a jednotlivé motivy mi pronikají do těla jako ostré hroty rezavých hřebů.

Na novince "Hymns of the Gods Before" naleznete krutou a ošklivou hudbu, stylově podobnou té, kterou hrají smečky jako DEICIDE, DIABOLIC, IMPRECATION, CRUCIFIER, INFESTER, BLASPHERIAN, MORBID ANGEL, VITAL REMAINS. Je odkazem dávno otevřených hrobů, temnou a zlou výpovědí o záhrobních rituálech. Skvěle se povedl zvuk i obal, ale hlavně nápady, které nenechají nikoho na pochybách - peklo opravdu existuje! Představte si starý, opuštěný hřbitov. Tam vzadu, u krypty s podivnými symboly, je vchod na onen svět. Stačí jen vstoupit, k přijímacímu rituálu vám budou hrát INSATANITY. Kapela, která umí svojí hudbou navodit totálně zničující atmosféru, uhrane vás a rozbije na tisíc kousků. Zavrženi se budete plazit, naříkat bolestí a trápit se. Tohle je opravdový temný death metal, který snad ani není z našeho světa. Reálný obraz násilných činů, smrtící odkaz pradávných rituálů určených pro vyvolání Satana na zem. "Hymns of the Gods Before" je vynikající krvavou seancí! Inferno! Kult!

Asphyx says:


Above the marsh of oblivion are breathless riffs of the new album by American accursed INSATANITY like balls of mist. The mood of the album is raw, cruel and wet like a reopened wound. Rot, dirt and death! I am crucified head down and individual motifs penetrate my body like sharp spikes of rusty nails. 


The new album "Hymns of the Gods Before" has cruel and ugly music, in the style of music played by DEICIDE, DIABOLIC, IMPRECATION, CRUCIFIER, INFESTER, BLASPHERIAN, MORBID ANGEL, VITAL REMAINS. It is a reference to long opened graves, dark and evil testimony of sectarian rituals. What is also great is the cover and the sound, but also the ideas which will not let you in doubt – the hell is real! Imagine an old, abandoned graveyard. There, in the back, by the crypt with strange symbols is the entrance to the beyond world. You just have to enter, to the entering ritual will play the music of INSATANITY. This band knows how to make a totally devastating atmosphere with their music, it will curse and tore you in thousand pieces. You will crawl down, lament with pain and worry. This is the real death metal which cannot be from our world. A real picture of violent acts, a deadly reference to ancient rituals designed to invoke Satan to the earth. "Hymns of the Gods Before" is an excellent bloody session! Inferno! Cult!


Line-up
Chris Lytle - Bass/Vocals
Vanessa Cordoba - Guitar/Vocals
Scott Zupet - Guitar
Ronnie Parmer - Drums

Track Listing
1. Seed Of Baal
2. Ashes Of The Apostle
3. Whose Hand Embalms
4. Demons Within Creation
5. Upon The Ivory Throne
6. Cross Of Deception
7. Eidolon Of The Blind
8. Trail Of Terror
9. When Satan Rules His World [Bonus Track]*
*Deicide cover

Share this games :

TWITTER