DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 28. července 2020

Recenze/review - DEIMLER - Zero One (2020)


DEIMLER - Zero One
EP 2020, vlastní vydání


for english please scroll down


Několik dní bez spánku se toulám podzemím. Nahlížím do jednotlivých katakomb a mám pocit, že je moje tělo spalováno pekelným ohněm. Potřebuji další dávku do žil, další poctivý death metal, který mě podchladí a pohřbí zaživa. Mám konečně štěstí, španělští DEIMLER přesně ví, co potřebuji. Mocné riffy, studené melodie, chlad a beznaděj. Nálada ranního hřbitova, ztrácím se v močálech zapomnění. Až jednou najdou moje staré kosti, bělostné a ohlodané, tak na nich bude vypálen cejch s nápisem old school death metal.

Riffy nahrané ve starých hrobkách, rozpadající se mumie, cit pro melodie s pochmurnou náladou. Splněny jsou všechny mé požadavky. Čtyři ostré skladby a jeden cover od AVULSED. Pocta stínům se myslím povedla a já si na nějaký čas zařazuji EP mezi nejposlouchanější desky. DEIMLER totiž přesně pochopili, o čem je pravá reálná smrt.



Kapela na svých stránkách uvádí, že je inspirována smečkami jako DEMILICH, CARNAGE, ADREMELECH, DISMEMBER, AVULSED, FUNEBRE, NECROPHILIAC, ENTOMBED, CARTILAGE, DEATH, OBITUARY nebo GRAVE. Jejich slova s radostí potvrzuji a přidávám volume. Hroby se otvírají, nemrtví lezou z děr. Z márnice se ozývají podivné zvuky a vstup do pekla je znovu otevřen. Smrtící kombinace špíny, nihilismu, lámaných kostí, prašiviny, pavučin, které jsou protkané mezi jednotlivými mrtvolami, zkažená voda, stékající po slizkých stěnách, tohle všechno mi dělá moc dobře a užívám si jednotlivé skladby do sytosti. Vůbec mi nevadí, že jsem vlastně všechno už někde slyšel. DEIMLER totiž přidávají navíc kus sebe i pořádnou porci odhodlání. Berou krumpáče a rýče do ruky s grácií starých hrobníků. Tohle jsou věci, které se nedají naučit, musíte je mít v sobě. Už zase mě nesou na márách a já jsem rád, že mohu podpořit další smečku, o které si myslím, že mi má co sdělit. Ještě doplním - zvuk Moontowers Studios. Do uší mi pronikají další ostré hroty songů. Téhle choroby se jen tak nezbavím. Pure old school death metal!




sumarizace:

Z alba "Zero One" je cítit inspirace death metalovými kapelami z devadesátých let. Skladby ubíhají kolem mě samozřejmě, zadírají se mi pod kůži, dokáží mě zaujmout. Povedl se zvuk i obal), není si na co stěžovat. Osobně nejvíc oceňuji velký cit pro chladné melodie a takové to těžko popsatelné chvění, které pro mě odlišuje dobré desky od špatných. Nahrávka se opravdu musela zrodit někde v temných chodbách podsvětí. Mám pocit, že prosévám mezi prsty prach našich death metalových předků. Ze zdí stéká krev smíchaná se špínou a já vím, že zde se cítím dobře. Španělé zkrátka moc dobře vědí, jak složit dobrý ostrý song, jak mi rozsekat hlavu na tisíc kousků, jak mě rozdrtit silou a energií. Země zase hoří! Stoupáme po dlouhé nekonečné cestě vzhůru, abychom pak padli do propasti. Kolem se válejí bílé kosti a nebe má barvu krve. Všechny bestie světa jsou již dávno probuzeny a jdou nám po krku. Starý smrtící kov ve své ryzí podobě!


Asphyx says:
The album "Zero One" is inspired by death metal bands from the 1990s. The songs pass by me naturally, they seize under my skin, they can captivate me. The sound along with the cover art are great, there is nothing to complain about. Personally, I most appreciate the great feeling for cold melodies and such a hard-to-describe shaking that distinguishes the good records from those bad ones. This record really had to be born somewhere in the dark corridors of the underworld. I feel like I would be sifting the dust of our death metal ancestors between my fingers. Blood mixed with dirt flows from the walls, and I know I feel good here. The Spannish maniacs just know very well how to compose a good sharp song, how to cut my head into a thousand pieces, how to crush me with strength and energy. Earth is burning again! We climb up the long endless road to fall into the abyss again. White bones are rolling around and the sky has the color of blood. Old death metal in its pure form! 


https://www.facebook.com/DeimlerDeathMetal/
https://deimler.bandcamp.com/releases
https://soundcloud.com/user-689730877-234348991/03-your-coffin

http://www.awakeningrecords.cn/
Share this games :

TWITTER