DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 4. listopadu 2020

Recenze/review - ARSEBREED - Butoh (2020)


ARSEBREED - Butoh
CD 2020, Brutal Mind

for english please scroll down

Ruce i obličej od krve. Dnes jsme řezali jedny staré kosti. Je to dřina, nepopírám, naše práce je těžká a lidé nás nemají příliš rádi. Jsme pro ně havrani, špinavci, co se zaobírají hnisem a zkaženými vnitřnostmi. Jenže někdo to dělat musí, nemám pravdu? Nevadí mi hnilobný zápach, ani krutá hudba, která naše pitvy provází. Užívám si chlad, studené chodby, i hektolitry formaldehydu. Neznám nic krásnějšího, než chromovaný čistý stůl, který čeká na další tělo. Také cítíte tu vůni? Také slyšíte zcela zbytečné prosby o milost? Aha, já vám to zapomněl žít. Naše čerstvá těla ještě žijí. Alespoň trošku. 

Oběti mají, jak jinak, vyděšené tváře. Pouštím jim k tomu brutální death metal. Většinou to ocení. Před smrtí je třeba kvalita. Dnes mi někdo, možná kolega patolog, který je pořádně zvrácený a rád si bere talismany pro štěstí, doporučil novinku od holandských ARSEBREED. Ihned se usadila jako zkažená krev v přehrávači a my si tak mohli do sytosti užít drtivý masakr se surovým zvukem, syrovou atmosférou a spoustou zajímavých momentů. No řekněte, co si přát víc? Pokud jste tedy fanoušci žánru. 


Kapela hraje ryzí, poctivý brutální death metal. Bez příkras a zbytečností, s takovou tou temnou, krví nasáklou atmosférou. Žánrově i personálně jsou ARSEBREED spřízněni s DISAVOWED, ale zaslechneme zde i inspiraci třeba takovými DEEDS OF FLESH, PYAEMIA, VISCERAL DECAY, samozřejmě SUFFOCATION, DEFEATED SANITY, DEVANGELIC, UNMERCIFUL, ABYSMAL TORMENT, CRYPTOPSY, WORMED, PROSTITUTE DISFIGUREMENT. Zkrátka a jednoduše, říkejte si co chcete, ale dle mého skromného názoru se jedná o současnou brutálně death metalovou šlechtu. Pánové sice styl neposouvají mílovými skoky, ale i malé krůčky se počítají, to vám podepíšu vlastní krví. "Butoh" je nakopaným, nasypaným albem, který ale nepostrádá i skvělé nápady. Je slyšet, že u jeho nahrávání kapela přemýšlela a nejedná se jen o dnes tolik časté bohapusté mlácení prázdné slámy. Jak známo, je doba, kdy jen dobré řemeslo nestačí. Musíte mít vlastní krvavý ksicht, tah na bránu, s pořádným zvukem se také počítá. ARSEBREED tohle všechno umí a navíc přidávají ponurou atmosféru. Mám to takhle rád. Neznám nic lepšího, než čerstvé tělo a podobný brutální death metal pořádně nahlas. Jestli jste tomuto stylu oddáni, tak neváhejte ani chvilku. Je to opravdu masakr! 


sumarizace:

Při poslechu "Butoh" se opravdu cítím jako označený spalujícím cejchem. Lehce stylová podobnost s tvorbou třeba takových DEEDS OF FLESH, PYAEMIA, VISCERAL DECAY, samozřejmě SUFFOCATION, DEFEATED SANITY, DEVANGELIC, UNMERCIFUL, ABYSMAL TORMENT, CRYPTOPSY, WORMED, PROSTITUTE DISFIGUREMENT mě jen utvrzuje v tom, že v tomhle pekle jsem správně. Nové skladby mají neskutečný tlak, cílí přímo do terče. Jsem lovenou obětí, kusem masa, připraveným na porážku. Brutálních death metalových kapel je na každém rohu stovka, ale ARSEBREED jsou jiní, zajímaví, mají neotřelé nápady a neskutečně temnou a morbidní náladu v jednotlivých motivech. Letošní počin lze s klidem zařadit mezi to nejlepší, co za poslední roky v tomto stylu vzniklo. Už jen zvuk zabíjí, obal zaujme a donutí k přemýšlení. Holanďané jsou jako vetřelci z jiné planety, kteří nás přilétli zničit a vyhladit. Připomínají smečku rozzuřených hladových šelem, která místo toho aby vás uštvala k smrti, tak vás rozerve na kusy svojí hudbou. Vynikající brutální death metal té nejvyšší kvality! Masakr!


Asphyx says:

During the listening to the album "Butoh" I really feel as to be marked by the burning iron. The slight similarity with the music of bands like for example DEEDS OF FLESH, PYAEMIA, VISCERAL DECAY, of course SUFFOCATION, DEFEATED SANITY, DEVANGELIC, UNMERCIFUL, ABYSMAL TORMENT, CRYPTOPSY, WORMED, PROSTITUTE DISFIGUREMENT affirms that I am correct in this hell. New tracks have an unbelievable pressure, they target straight to the dartboard. I am the victim of hunting, I am a piece of flesh, prepared for the slaughter. On the metal scene, there are hundreds of brutal death metal bands, but ARSEBREED are different, interesting, they have innovative ideas and a really dark and morbid mood in the certain motifs. We can easily rank this record to the best records which were released in the last years in this style. Already the sound is killing, the cover art impresses and compels to deep thinking. The Dutch are like invaders from another planet who have come to destroy and exterminate us. They remind of a crowd of enraged and hungry beasts that, instead of hunting you down to death, will tear you up into pieces by music. Outstanding brutal death metal of the highest quality! Massacre!


Tracklist:
01. Obliteration (01:10)
02. Manifest (01:58)
03. Disintegration (01:50)
04. Tether (04:00)
05. Equilibrate (03:48)
06. Recomposed (02:58)
07. Malevolence (02:20)
08. Emergence (03:04)
09. Sanity (04:39)
10. Insanity (04:10)

band:
Robbe K and Joel Sta - Vocals
Pranger – Guitars (Lead)
Daniel – Guitar/Bass
Romain Goulon - Drums

https://brutalmind.bandcamp.com/album/butoh
https://www.facebook.com/pages/Arsebreed/155456037799381

http://brutal-mind.com/ 
https://brutalmind.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/brutalmindjakarta/ 
https://www.instagram.com/brutalmind.idn/
Share this games :

TWITTER