DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 17. listopadu 2020

Recenze/review - WAR AGENDA - Propaganda (2020)


WAR AGENDA - Propaganda
CD 2020, Great Dane Records

for english please scroll down

Někdy to vypadá, že válka je znovu na spadnutí. Možná nás zachrání poslední zbytky rozumu nebo jen pořádná dávka štěstí, ale rozhodně se něco děje. Dostali jsme se do bodu zlomu, společnost je rozdělena. Všichni moc dobře vědí, že je politika svinstvo a přesto jsou kvůli ní schopni druhého zabít. Rozzuřený krvelačný dav s tupým pohledem, to je to, co mě poslední dobou děsí. Násilí plodí násilí a historie se opakuje s krutou pravidelností. Potřebuji něco ostřejšího do uší.

Volím thrash metal, protože ten dobrý má v sobě pořádnou porci energie, která mě dokáže uvolnit. Druhé dlouhohrající album německých WAR AGENDA se mi trefilo přesně do vkusu i současné nálady. Poctivá hudba, která si na nic nehraje. Jedovaté a pobuřující skladby, které přesně vystihují současný stav věcí kolem.

 

Velmi dobře zahrané skladby ve stylu SLAYER, KREATOR, SODOM, DESTRUCTION, METALLICY, TESTAMENT, EXODUS. Melodie a síla. Parádní zvuk, zajímavý obal, ale hlavně velká spousta energie doslova napěchované do skladeb. Songy si opravdu užívám, mám rád, když není kapela jen obyčejným retrem, ale když se u skládání přemýšlí. Jasně, že jsme podobné motivy někde už slyšeli, ale to snad neznamená, že by se na to měli všichni vybodnout. Naopak si myslím, že podobné oživení se spoustou nápadů je velmi příjemné. Jednak je co poslouchat a jednak mám rád, když si můžu se skupinou pořádně zakřičet. Najednou jsem také v davu, je to pochod proti všem debilům. Řvu stejně jedovatě, už bylo potřeba, aby někdo řekl pravdu pořádně hlasitě. Líbí se mi sóla, která mi často přijdou u mnohých jen jako nudná exhibice, ale zde mají jasný řád a smysl. Užívám si náladu celé desky, možná by se dalo také napsat, že je pro mě osvěžením. Srdce starého thrashera je zase po nějaké době probuzeno a tepe do rytmu desky "Propaganda". Tohle je pravá, ryzí ocel, žádný náhražky. Berte a nebo nechte být. Thrash metal ostrý jako břitva!


sumarizace:

"Propaganda" je deskou, která má v sobě vše potřebné pro poctivý thrash metalový zážitek. Ostré riffy, spoustu energie, ten správný neučesaný zvuk. Cítím jiskření, mám chuť skočit přímo do davu a pařit, než omdlím únavou. WAR AGENDA patří do kmene kapel jako SLAYER, KREATOR, SODOM, DESTRUCTION, METALLICY, TESTAMENT, EXODUS a spousty dalších, kteří nejen že svoji hudbou řežou a bourají zdi, ale nezapomínají i na propracované melodie. Svět se dnes možná, co se týká hudby, točí jiným směrem, ale pro mě, jako pro pamětníka, je nové album dokonalou esencí toho, co mám na thrash metalu rád. Líbí se mi nápady, atmosféra i tlak celé nahrávky. Pařím hned vedle Satana, usmíváme se. Přesně takhle to má vypadat. Skvělý, inteligentní thrash metal, který vás rozdrásá na kusy!


Asphyx says:

"Propaganda" is an album which has all the necessary things for the honest thrash metal experience. Sharp riffs, lots of energy, the real and uncut sound. I feel the sparkle, I want to jump straight into the crowd and smash everything before passing out with lassitude. WAR AGENDA is in the same tribe as SLAYER, KREATOR, SODOM, DESTRUCTION, METALLICY, TESTAMENT, EXODUS and many others which not only smash their music and they break walls but they also do not forget the sophisticated melodies. Maybe today’s world, in case of music, turns to a different direction but for me, as an old fan, the new album is a perfect essence of what I like about thrash metal. I like the ideas, atmosphere and the pressure of the album. I am dancing right next to Satan, we are laughing. This is how it supposed to look like. Great, intelligent thrash metal which will tear you into pieces!

tracklist:
1. Sounds of Oppression
2. Propaganda
3. Plan B
4. Human Race
5. United in Hypocrisy
6. Silence of Justice
7. Apartheid
8. Chaos Invasion
9. War of Nations
10. Killer Disease
11. Child of Dreams

band:
Moustafa Troll (Vocals)
Ingo (Guitars)
Raafat (Guitars)
Marcel (Bass)
Hamdi (Drums)


Share this games :

TWITTER