DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 6. prosince 2020

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - SUMMONING DEATH - One Step Beyond (2020)

Recenze/review - SUMMONING DEATH - One Step Beyond (2020)


SUMMONING DEATH - One Step Beyond
CD 2020, Chaos Records

for english please scroll down

Dnes ráno byl na hřbitově podivný neobvyklý klid. Jakoby se v noci něco stalo a nešlo to již vrátit zpět. Jsem zvyklý na temné skřehotavé zvuky, na nářek nemrtvých, když je dobrá konstalace, tak i na zombie, ale na tohle si nikdy nezvyknu. Narušili náš prostor, klid uložených těl. Vykradači hrobů. Chodím mezi náhrobky a je mi smutno. Jak může někdo zničit tak krásnou kamenickou práci? Jak může někdo vytahat rakve z hrobů a rozházet pozůstatky po cestě? Tohle nesmí žádný poctivý hrobník nikdy dopustit.

Je to podobné jako s death metalem. Ten mám také nejraději starý, prašivý, upřímný a zahraný od srdce. Dnes se podíváme na zkažený zub mexickým rouhačům SUMMONING DEATH. Kapela byla založena v roce 2014 a letošní počin je jejich druhý dlouhohrající. Hřbitov i poslech jsou během jejich působení v nejlepším pořádku. Pokud tedy máte rádi plesnivý old school death metal.


Inspirací pro hudbu se staly legendy finské a švédské školy, pro texty zase hororové filmy z padesátých a šedesátých let. Album je doslova mokvající záležitostí, u které se ozývá šramot z nedávno pohřbených rakví. Není divu, hraje se tady hezky od podlahy. Hudba musela být složena v márnicích, nejlépe v noci, když je všude kolem ponurý klid. SUMMONING DEATH jsou typickými představiteli death metalu staré školy. Mnohé napoví jak skvělý zvuk, tak i obal, které vás ihned přenesou do devadesátých let minulého století. "One Step Beyond" má potřebný drive i sílu, nezapomíná se ani na chlad a temnotu. Pro staromilce dílo více než vhodné. Mám rád, když je vše na svých místech, když je zachována logika. Vůbec mi nevadí, že jsou postupy Mexičanů shodné s jinými. Tomu se dnes stejně nevyhnete. Kosti musí být zásadně prašivé, lebky s prostřelenými čely. Musím cítit z hudby bolest a oddanost záhrobí. SUMMONING DEATH tohle všechno splňují a nemohu hodnotit jinak, než velmi vysoko. Jsem najednou účastníkem hororových filmů, vstupuji ráno na hřbitov a zbytek již znáte. Poctivý syrový death metal, u kterého se rozpadnete v prach! Velmi dobře!


sumarizace:

Novinka "One Step Beyond" je hnisavým a mokvajícím černobílým hororovým filmem z přelomu padesátých a šedesátých let. Je zaseknutou sekyrou přímo do hlavy, dalším svědectvím o poctivém reálném death metalu. Podobně dobře zahraná a složená alba přivítám u mě v kostnici vždy rád a s chutí. 

SUMMONING DEATH se stále drží stylu, který kdysi založily švédské a finské death metalové kapely. Pořád krvácejí zkaženou krví, drtí vše živé i neživé v okruhu několika kilometrů. Tohle je muzika určená do starých katakomb, pro fanoušky, kteří mají rádi syrovou a surovou smrt. Spolu se skupinou během poslechu narovnáte lebky do krásných pyramid, budete předčítat ze starých death metalových knih. Podpořeni skvělým zvukem a nápady se budete kochat nádherným obalem a přemýšlet, jak znějí ozvěny z onoho světa. Líbí se mi, že SUMMONING DEATH útočí bez varování, dokáží napsat velmi dobré songy a zároveň v nich zachovat potřebnou sílu a temnou energii. "One Step Beyond" doporučuji podávat se syrovým, zahnívajícím masem, v podchlazené místnosti. Podle mého úsudku se jedná o skvělou smečku, hrajících old school death metal. Zůstává po nich totiž jen spálená země. Vynikající mokvající nahrávka, která vám doslova shnije v rukou! Absolutní smrt! 


Asphyx says:

The now album "One Step Beyond" is a purulent and creepy black and white horror movie from the turn of the 1950s and 1960s. It is like ax stuck in the head, another testimony to honest real death metal. Similarly well played and composed albums I always welcome at my ossuary with a pleasure.

SUMMONING DEATH still keep the style that was founded by bands like Swedish and Finnish death metal school. They are still bleeding with spoiled blood, crushing all living and inanimate within a few kilometers. This is music to old catacombs, for fans who like raw and brutal death. Along with the band, while listening, straighten skulls into beautiful pyramids, you will read from old death metal books. Supported by great sound and ideas, you will enjoy the beautiful cover and you will think about how sounds echoes from the other world. I like how SUMMONING DEATH attacking without warning, they can write very good songs while keeping the power and dark energy needed. I recommend serving "One Step Beyond" with raw, rotting meat in a chilled room. In my opinion, it is killer bands playing old school death metal. Only the burnt land remains. An excellent rotten record that will literally rot in your hands! Absolute death!



Tracklist:
01. The Devils Laughter
02. Make Me Not A Witch
03. The Bride Possessed
04. Night Of The Kill
05. The Mask
06. House Of The Dead
07. The Image Of The Death
08. The Storm
09. Silence Of The Centuries (Depravity Cover)

band:
Ricardo - Acoustic- Electic Guitars-Bass.
Angel - Drums
Carlos - Vocals
Javier - Guitars

Share this games :

TWITTER