DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 10. prosince 2020

Home » , , , , , , , , , , , , , , , , » Rozhovor - IRON FLESH - Death metal bych definoval jako způsob, jak vyjádřit všechny tváře a pocity svého vlastního já.

Rozhovor - IRON FLESH - Death metal bych definoval jako způsob, jak vyjádřit všechny tváře a pocity svého vlastního já.


Rozhovor s death metalovou skupinou z Francie - IRON FLESH.

Odpovídal Julien, děkujeme!

Přeložila Duzl, děkujeme!

Otázky připravil Jakub Asphyx.

Ave IRON FLESH! I haven’t found any interview in the Czech language with you, yet. So please, first introduce the band to our readers who don’t know you. You could start from the early beginnings and describe the whole IRON FLESH history. 

Ahoj, tady Julien z IRON FLESH, kapelu jsem založil v roce 2017 jako sólový projekt. Stále to tak je, ale asi 6 měsíců po napsání několika prvních skladeb pro první EP « Worship the Necrogod » mi můj kamarád řekl, abych našel lidi, se kterými budu moci hrát naživo. Takže jsem požádal mé přátelé, aby se ke mě připojili, abychom hráli živě a to byl ten nejlepší nápad. O několik měsíců později jsme to už já, Seb Sylver a Guilhem drtili na pódiu! V roce 2018 jsme vydali druhé EP «Scourge of Demonic Incantations» a hráli jsme na živo častěji. V roce 2019 jsme vydali první album „Forged Faith Bleeding“ (Epictural Production). To byl rok, kdy jsme hráli živě nejvíc. Rok 2020 pro nás začal docela dobře, hodně projektů, jenže pak došlo k lockdownu, takže nové album bylo odloženo … Vydali jsme zdarma živák z roku 2019 « A Necro Dead One» Ani mě nenapadlo něco pro fanoušky nevydat... Listopad 2020 je stále v režimu Covidu a lockdownu, ale rozhodli jsme se přesto nové album vydat. «Summoning the Putrid» vyšlo u Greatdane Records 27. listopadu. Momentálně nemůžeme hrát naživo, ale připravujeme nějaká překvapení, nebojte se. Prvních pár recenzí je skvělých a jsem hrdý na ty poslední dva roky tvrdé práce. Rok 2020 se brzy chýlí ke konci a já už střádám plány na rok 2021 a ještě dál... 


Právě poslouchám vaši novinku „Summoning the Putrid“ a připadám si, jako bych byl zavřený v nějaké kobce spolu s ENTOMBED, NIHILIST, ENTRAILS, SORCERY, DISMEMBER. Deska má skvělý temný sound. Kde jste album nahrávali a jak jste s výsledkem spokojen? Mluvili jste nějak do výsledného zvuku? 

Nahrál jsem všechny stopy v «Secret Place Studiu» s Davidem Thiersem (zvukař GOROD). Seb nahrál basy stejně tak, jako na prvním albu, oslovil jsem Sylvera jako hosta pro sóla, Dagoth z OTARGOS nahrál nějaké vokály a Alex z AGRESSOR mi nahrál sóla. S výsledkem jsem naprosto spokojen, nahrávání probíhalo velmi rychle, ale mix nám zabral téměř měsíc, muselo to v nás uzrát, aby jsme byli 100% spokojení. David je jedním z těch kouzelníků ve studiu, kteří umí dělat složité věci, aby zněly úžasně. Je s ním opravdu snadné spolupracovat. Ta spolupráce byla zatím nejlepší a doufám, že s ním budu znovu nahrávat. Pro kapelu se perfektně hodí! 


Jakým způsobem vznikal nový materiál pro „Summoning the Putrid“? Jak vlastně tvoří/skládají IRON FLESH? 

To je vskutku jednoduché, píšu veškerou hudbu i texty. Jsem ten typ chlápka, který může zůstat ve své jeskyni několik dní nebo dokonce týdnů a skládat hudbu. Je to zvláštní pocit, vždycky skládám hudbu odpoledne a když se blíží noc. Jinak nemám žádnou konkrétní metodu, jamuju, píšu riffy a snažím se najít dobré struktury a chytlavé riffy. Pak přidám bicí, basu, kytary. Nemám žádná omezení. Pokouším se skládat hudbu s různými vlivy / tempy a náladami, takže na albu IRON FLESH najdete obvykle čtyři nebo pět různých typů skladeb. Co se týče textů, tentokrát mě opravdu ovlivnil Mark Riddick a filmografie Romera. Riddick je ilustrátor, se kterým rád spolupracuji, jeho tvorba je plná detailů a hodně mě inspiruje, pokud jde o texty, často popisují scénu, takže s představivostí můžete spojit různé myšlenky a podněty dohromady. Stále mám svá hlavní témata, příběhy HP Lovecrafta, endoktrinaci, čarodějnictví, démony a lidskou rasu. Snažím se všechny tato témata roztavit a udržovat žhavou linii, kterou následuji během celého alba. 

 

„Summoning the Putrid“ má temný obal. Kdo je pod ním podepsán? Jeho práce se mi líbí, Jak jste vůbec nápad na obal vybírali a co má znázorňovat? 

Autorem je Skadvaldu, je to úžasný umělec, doslechl jsem o něm na Facebooku a Instagramu, tato média jsou skvělým zdrojem, pokud hledáte někoho, kdo by vám vytvořil obal k albu. Trochu jsme si povídali na facebooku, poslal jsem mu předprodukční práci s texty, vysvětlil mu hlavní « koncept» a jeho to opravdu bavilo. Když pracuji s umělcem, dávám mu volnou ruku, poskytnu jen náměty, nechci být příliš direktivní, obecně to zabíjí kreativitu. Začal mi posílat několik náčrtů a za pár týdnů bylo umělecké dílo víceméně hotovo. Chtěl jsem, aby kresba ilustrovala všechny podněty / myšlenky, které jsem zmínil v textech. Ale pak už bylo na něm, aby vyjádřil své umění a pocity a my máme mimořádně dobrou zpětnou vazbu na jeho práci! Pak Ars Goetia Design přidal do kresby některé barvy. Vždy je dobré nechat lidi dělat práci, v níž jsou dobří, nemůžete neustále všechno ovládat. Cítí se pak více spjati s kapelou jako členové, jsou na stejné lodi. 


Kdo je autorem textů a o čem pojednávají? Kde pro témata berete inspiraci? 

Píšu všechny texty, jsem inspirován HP Lovecraftem, sci-fi filmy, náboženstvím, historií, každodenním životem, to je rozhodně zdroj inspirace. Nemodlím se k bohu ani k satanovi, ale pokud vy k některému z nich, tak musíte uznat, že existují oba, jsme tedy v galaxii sami? Kdo byl na zemi před námi, co nám přinese budoucnost? Existuje život po smrti? Mnoho otázek, které mohou podněcovat vaši představivost a inspirovat vás k textům. 

Hrajete muziku starou jako samotný death metal. Jak vlastně vnímáte nové směry ve smrtícím kovu. Jeho míchání s death core, případně technický death metal? Máš vůbec nějaké oblíbené kapely v „moderním metalu“? 

Nemyslím si, že se death metal opravdu mění, technika přichází, ale stále vznikají další a další old schoolové kapely. Je to otázka vkusu a nálady. Streamování zabíjí CD, ale vinyly a kazety se vracejí, musíte se přizpůsobit. Pokud se vám kapela nelíbí, tak si ji nekupujte ani ji neposlouchejte, na světě je dost kapel, které uspokojí každého. Nejsem moc do tech/core/death scény, ale poslouchám některá alba a velká jména, protože si myslím, že v každé kapele najdete něco, co se vám líbí, pokud jde o kulturu a máte otevřenou mysl. Třeba SPAWN OF POSSESSION, ARCHSPIRE, WHITECHAPEL a další. Mají osobnost, přináší něco nového. 

 

Jak jsou na tom IRON FLESH s koncerty? Hrajte hodně? Jezdíte turné nebo si vybíráte jen větší festivaly? A co turné po Evropě, neláká vás? 

Jsem rád, že si myslíš, že jsme nějaká „velká“ kapela, ale my se považujeme za docela malou kapelu jen s profesionálním přístupem, ale to je vše. Stále hrajeme na lokálních malých akcích a i přesto, že většina z nás hrála na velkých festivalech nebo byla na tour, není v tom pro nás rozdíl. Rozhodl jsem se začít znovu od nuly, přijímám to, že budu považován za předkapelu, hudba a energie na pódiu budou mluvit za nás! Odehráli jsme již více než třicet koncertů, pár malých festivalů, s touto Covidovou dobou je všechno v prdeli, ale doufám, že v budoucnu budeme mít nějaké příležitosti předvést na velkých pódiích, co v nás je. Evropské tour by byl velký zážitek, něco jako DIY turné s 10 koncerty v různých zemích. To je něco, co bych rád sdílel se svými spoluhráči. 

Jsou nějaké desky, které tě v poslední době oslovily? 

Benighted - Obscene Repressed, Skelethal - Unveiling the Threshold, Bütcher - 666 Goat Carry My Chariot, Lik - Misanthropic Breed 

Znáš, posloucháš nějaké kapely z České republiky? 

Hodně mě baví PANDEMIA, viděl jsem je kdysi dávno ve Francii. Hypnos, Krabathor, ale stejně jako většina lidí se držím svých idolů a dál se moc nezajímám. Díky této otázce jsem šel na Google, podíval jsem se na několik dalších kapel a uvědomil si, že tamní scéna je větší, než jsem si myslel. Pokud se po rozhovoru se mnou budeš chtít podělit o několik «pokladů », jsem připraven objevit nové kapely pocházející z České republiky. 


Blížíme se k závěru a tak bych zkusil jednu více filozofickou otázku. Jak byste definovali styl zvaný death metal? Čím pro vás tato hudba je a proč jste si vybrali právě tento styl? 

Metal jsem objevil díky DISMEMBER a CANNIBAL CORPSE na kazetě «Master Of Brutality 2» ve věku asi 8 let. V té době jsem si užíval více obaly než hudbu, ale myslím, že mě to trochu přimělo vzpomenout na staré časy, kdy jsem žil v domě svých rodičů a užíval si brutální hudbu, aniž bych se musel starat o to, jak platit účty, jídlo. Nejprve jsem objevoval hudbu prostřednictvím vinylů a kazet, které byly levné jak sviňa a můj otec mi dovolil koupit si je pokaždé, když jsme šli ven. Stále je mám, koupil jsem pár Maidenů, Metallicu, AC/DC. Melodie, hlasy, chorály, agresivní a chytlavé skladby. Zamiloval jsem si to jako celek, včetně různých podžánrů. Jsou to všechny vlivy, které nyní v hudbě IRON FLESH najdete. Death metal bych definoval jako způsob, jak vyjádřit všechny tváře a pocity svého vlastního já. Jakožto autor skladeb, je vaše hudba jakýmsi zrcadlem vašich emocí, a když znáte opravdu dobře tu osobu, můžete číst mezi řádky a pochopit, že zdánlivá jednoduchost hudby není úplně tak jednoduchá. 

Co chystají IRON FLESH v nejbližších měsících? 

Propagovat co nejvíce «Summoning the Putrid», snažit se hrát co nejdřív živě. Máme promo videoklip, který chceme nahrávat, dále živák, makat na nových věcech, zkoušet, program je plný vzrušujících věcí! 

Děkuji za rozhovor a přeji spoustu prodaných nosičů, stovky šílených fanoušků a tuny dobrých nápadů. 

Děkujeme za rozhovor, uděláme maximum, pro to, abychom vám nabídli to nejlepší, co od nás můžete očekávat! Bude mi potěšením vás všechny vidět na pódiu! « Stay Necro »

Share this games :

TWITTER