DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 8. ledna 2021

Home » , , , , » KNIŽNÍ TIPY - Ústav - Stephen King (2020)

KNIŽNÍ TIPY - Ústav - Stephen King (2020)


Ústav
- Stephen King
2020, Beta-Dobrovský

Kdysi dávno jsem na kolejích v Plzni dostal od kamaráda doporučení na knihu Řbitov Zvířátek od Stephena Kinga. Cestou do hospody přede mnou přeběhla kočka a ve mě by se krve nedořezal. Od té doby mám od něj rád skoro všechno. Něco více, něco méně, ale spolu s Růženkami se mi z posledních let líbí Ústav asi nejvíce. Mistrovi se povedla jedna úžasná věc. Přesvědčit mě, abych tomu malému nadanému klukovi fandil dlouho do noci, kdy jsem se nedokázal od knihy vůbec odtrhnout. 

Perfektně popsané zneužití moci, reálií malého města a hlavně myšlení Luka Ellise. Říkám to pořád, na dětské postavy je nejlepší King:)).

Kolem zuří nějaká epidemie nebo co a já si doma u dobrého pití pomlaskávám. Pár posledních knih už mi přišlo, že se King trošku opakuje, stáří je přeci jen znát, ale Ústav je koncert jako za starých časů. 

Lidé čtěte!

--------------------------------------------------------------
Uprostřed noci, v domě na klidné ulici v příměstské Minneapolis, vetřelci tiše zavraždí rodiče Luka Ellise a naloží ho do černého SUV. Operace netrvá ani dvě minuty. Luke se probudí v Ústavu, v místnosti, která vypadá stejně jako jeho pokoj – kromě okna…

Psychicky děsivý stejně jako Žhářka a s úžasnou dětskou imaginací kultovního To je Ústav dramatickým příběhem o dobru a zlu ve světě, kde hodní kluci vždy nevyhrají.


------------------------------------------------------------------------------------------
sledujte nás na sociálních sítích - follow us on the social media: 

instagram: 

facebook: 

twitter:
Share this games :

TWITTER