DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 25. ledna 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - ANTROPOFAGO - A Propensity for Violence… Cruelty Enslavement (2021)

Recenze/review - ANTROPOFAGO - A Propensity for Violence… Cruelty Enslavement (2021)


ANTROPOFAGO - A Propensity for Violence… Cruelty Enslavement
CD 2021, vlastní vydání

for english please scroll down

Už jako malé dítě udivoval všechny svojí manuální zručností. Vystřihování z lidské kůže mu zůstalo. Zase tolik se nezměnil. Miloval mrtvá těla, obdivoval život, pomalu unikající z očí. Děs, strach, temnotu. Z dobré rodiny, měl všechny předpoklady, aby se měl dobře. Tohle byl jeho tajný koníček. Jakmile se setmělo, tak se zavíral dole pod domem. Ve sklepě, kam nesměl nikdo z jeho krásné rodiny.

Lidská mysl je jako složitý organismus, který často nelze pochopit. Brutální death metal v podání francouzských ANTROPOFAGO je podobnou záležitostí. Rychlý, surový, s atmosférou podobné té z úvodu mého článku. 

 

Album je reedicí "A Propensity for Violence" z roku 2018, doplněnou o čtyři nové skladby a jeden cover od MACHINE HEAD. Jinak se jedná o hrubozrnný brutální death metal, na kterém se potkávají prvky staré školy (CANNIBAL CORPSE, SUFFOCATION, DEEDS OF FLESH) s technickými pasážemi. Není to nic objevného, ani převratného, kapelu lze ale s klidem zařadit k tomu lepšímu, co lze v tomto ranku poslouchat. Skladby mají atmosféru, zvuk je ostrý jako břitva a výkony muzikantů zaslouží obdiv. Možná mi chvílemi chybí něco navíc, nějaká přidaná hodnota, ale takhle to mám položené u většiny kapel v tomto stylu. V podání Francouzů se aspoň nejedná o závody, kdo zahraje rychleji, komplikovaněji, ale spíše o to, navodit hnusnou náladu plnou krve. Jsme spolu s kapelou zavření ve sklepě a obdivujeme zručnost našeho hrdiny z úvodu. Ano, hrdiny, protože tak tomu v dnešní zkažené době je. I vrah může být obdivován a uctíván jako modla. Znechucen odvracím tvář od dalších zpráv v televizi a na internetu a jdu si raději znovu poslechnout "A Propensity for Violence… Cruelty Enslavement". Baví mě tak na sedmdesát procent. Což není rozhodně málo. Brutální death metal s maskou z lidské kůže!


sumarizace:

"A Propensity for Violence… Cruelty Enslavement" je deskou, ze které je cítit inspirace kapelami jako CANNIBAL CORPSE, SUFFOCATION, DEEDS OF FLESH. Tradiční brutalita se zde potkává s technickými pasážemi, které vyznívají zajímavě a ostře. Líbí se mi, že se ANTROPOFAGO vyhnuli zbytečným preludiím a motivy skladeb jsou jasně zřetelné a zacílené. Skvělý je i obal alba, který působí opravdu monumentálně a přesně vystihuje to, co se na CD odehrává.. Vše sedí na svých místech, nahrávka nepostrádá potřebný drive a sílu. U nás, v brutálně death metalové pitevně rozhodně "A Propensity for Violence… Cruelty Enslavement" nezapadne. Osobně jsem se na každý další poslech těšil, užíval si jej a to i přesto, že ANTROPOFAGO do tohoto stylu nepřinášejí nic nového. Další mrtvé tělo, další zásek do má duše. Přidávám volume a kývám se do rytmu. Tohle je perfektně odvedená morbidní práce s poctivou temnou jiskrou navíc. Masakr těla i mysli! Technický brutální death metal, u kterého vykrvácíte! Velmi dobře!


Asphyx says:

"A Propensity for Violence… Cruelty Enslavement" is the album that is inspired by bands like CANNIBAL CORPSE, SUFFOCATION, DEEDS OF FLESH. Traditional brutality meets with technical passages that are interesting and sharp. I like the fact that ANTROPOFAGO avoided unnecessary preludes and the motifs of the songs are clear and focused. The album cover is great as well, which is really monumental and accurately describes what is happening on the CD. Everything is sitting in its place, the recording not missing necessary drive and strength. For us, in the brutal death metal dissection definitely "A Propensity for Violence… Cruelty Enslavement" fit perfectly. I personally enjoyed each time I listen that album, even though ANTROPOFAGO does not bring anything new into this style. Another dead body, another cut into my soul. I'm adding volume and nodding to the beat. This is a perfectly done morbid work with an honest dark spark. Massacre of body and mind! The technical brutal death metal you bleed with! Very good!



tracklist:
1. Antinferno
2. Transhumanism (A Propensity for Violence)
3. Descent
4. Spawn the Teratism
5. Davidian (Machine Head cover)
6. Wrap of Flesh
7. The Eyewitness
8. The Protagonist
9. Horror Prevails
10. Misanthropic Whispers

band:
Loïc "Trivette" - Vocals
Eris - Vocals (on "Horror Prevails" & "Misanthropic Whispers")
Gordon Huillery - Rythm guitar
Clément Roig - Lead guitar
Robin Lefaure - Drum programmation
Alexis Ruinier - Bass


Share this games :

TWITTER