DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 31. ledna 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - TERRORPY - Stuffing Puke into the Sockets (2020)

Recenze/review - TERRORPY - Stuffing Puke into the Sockets (2020)


TERRORPY - Stuffing Puke into the Sockets
CD 2020, vlastní vydání

for english please scroll down

Přehrabuji se ve starých kostech a přemýšlím, jakým způsobem kdo zemřel. Mnohé už si nepamatuji. Napínavých příběhů noci a opuštěných ulic jsem zažil už příliš. Nikdy mě nechytli, vždy jsem dokázal splynout s davem. Milý pán ze sousedství. Lidé jsou tak naivní a hloupí. Dokonce ani moje rodina neví nic. Vůbec nic. O bolesti, strachu a utrpení. O mé krásné velké sbírce lebek. Jsem dravec, lovec, šelma. Mě nikdy nechytíte.

K dánským death metalistům jsem se dostal náhodou. Zrovna jsem se dodíval na jeden dokument o sériovém vrahovi. Potřeboval jsem se uklidnit. Proč je mezi námi tolik zla? TERRORPY na moji otázku sice neodpovídají, ale jejich prvotina rozhodně stojí za pozornost. Pokud tedy máte rádi natlakovaný smrtící kov, který je okořeněn grindovými pasážemi. 


Novinka "Stuffing Puke into the Sockets" smrdí zkaženou krví, ale i třeba takovými NAPALM DEATH, COLDWORKER, ABORTED, MACHETAZO, XYSMA, ABHORRENCE, HAEMORRHAGE. Jedná se přesně o ten druh zkaženého masa, který si vychutná rád každý poctivý fanoušek smrti. Skladby jsou nakažlivé, mají dobrý zvuk, obal také není k zahození. Po formální stránce je vše v nejlepším pořádku. To ale dnes samozřejmě nestačí. Navíc je zde tlak a energie, špína, temnota a chlad. TERRORPY vás opravdu vezmou do sklepa pod vaším domem. Ani ve zlém snu vás nenapadlo, že tam na hácích visí stále ještě trošku živá těla. Až to zjistíte, tak se budete bát v noci vylézt z postele. Dánové umí podobné nálady znázornit svojí hudbou. Určitě jste někdy viděli na ulici ležet člověka, kterému se všichni vyhýbali. Na noze měl zanícenou ránu plnou červů. Tak přesně podobné pocity hnusu a beznaděje mám i z "Stuffing Puke into the Sockets". Deska je sice prvním dílem kapely, ale s klidem smete z povrchu zemského i o hodně známější smečky. Je totiž plná nadšení, mazlavé shnilé vody, která teče v kanále i pod vaším domem. Víte o tom, že v něm byly nedávno nalezeny lidské ostatky? To mluví myslím za vše. Stejně jako deska TERRORPY. Death grind, který vám vyrve střeva z těla!


sumarizace:

Představte si obrovský větrák s ostrými noži na lopatkách. Kolem vás víří roztočený horký vzduch. Máte za úkol jediné - proskočit na druhou stranu. Stačí se nadechnout, nasbírat síly a odvahu. Odrazit se a nechat se rozsekat na malé kousky z masa a kostí.

Úplně stejně se cítím i při poslechu debutu dánských death grinderů TERRORPY. Pánové letos přinášejí totální masakr lidské mysli, zabalené v krvavých obvazech. Kolem mě se vznáší atmosféra plná smrti, tmy a nekonečného utrpení. Album řeže jako čerstvě nabroušená mačeta.

Pokud budete poslouchat desku pečlivěji, určitě najdete spousty styčných bodů se smečkami jako NAPALM DEATH, COLDWORKER, ABORTED, MACHETAZO, XYSMA, ABHORRENCE, HAEMORRHAGE a mnoho dalšími maniaky, kteří ve své tvorbě kombinují hudební násilí, death metal, grind a krvavé chuchvalce špíny. Nahrávku jsem si pokaždé narval do hlavy s velkou chutí. Odpoutala mě od dnešního zkaženého světa a utvrdila v tom, že old schoolový zvuk je ta pravá morbidní vášeň. Nehledejte u TERRORPY nic dobrého, dostanete jen chorobou nakažené riffy, zničující vokál a ucítíte rozkládající se těla. Novinka je pro mě velkým překvapením. Utrhněte mi hlavu, zapalte mou rakev! Tuhle desku budu poslouchat dál a dál. Skvělý devastující zážitek!


Asphyx says:

Imagine a huge fan with sharp knives on the blades. There is a whirling hot air around you. You have one task - jump to the other side. Just breath, gather strength and courage. Bounce and let chop into small pieces of flesh and bones. I feel the same while listening to the debut of Danish death grinder TERRORPY. The gentlemen are bringing a total massacre of the human mind wrapped in bloody bandages this year. Around me floats an atmosphere full of death, darkness and endless suffering. The album cuts like a freshly sharpened machete.


If you listen to the album more carefully, you will definitely find a lot of the same points with bands like NAPALM DEATH, COLDWORKER, ABORTED, MACHETAZO, XYSMA, ABHORRENCE, HAEMORRHAGE and many other maniacs who combine musical violence, death metal, grind and bloody bits of dirt. I kept my record every time in my head with great taste. It has let me out of today's corrupt world and has confirmed that old school sound is the true morbid passion. Do not look for anything good at TERRORPY, you only get sick with a devastating vocal and you feel the decomposing body. The novelty is a great surprise for me. Break my head, light up my coffin! I will listen to this record again and again. Great devastating experience!



Tracklist:
01. Abominable Scene
02. Premortem Exploratio
03. Dual Existence
04. Ingition
05. Maternal Sacrifice
06. Twist The Blade
07. Acidic Solution
08. Stuffing Puke Into The Sockets
09. Cordyceps Homunculus

band:
Jonas G. Viuff: Bass & Vocals
Rune Gangelhof: Guitars
Christoffer Leth: Drums


Share this games :

TWITTER