DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 11. února 2021

Home » , , , , » KNIŽNÍ TIPY - Jarní oběť - Anders de la Motte (2021)

KNIŽNÍ TIPY - Jarní oběť - Anders de la Motte (2021)


Jarní oběť - Anders de la Motte
2021, Kalibr

Čtvrtou knihu od tohoto autora jsem přečetl doslova jedním dechem. Starý zámek, kolem bažiny, opuštěná stavení a samozřejmě se ve vzduchu vznáší dávná vražda, která ovlivnila celou vesnici. Postavy jsou perfektně popsány, charakter hlavní hrdinky je mi velmi blízký. Pokaždé, když jde na procházku do lesů se psem, pokaždé, když studuje starý spis, tak jsem s ní. Spolu s Koncem léta, které jsem četl jako první, se mi kniha líbila asi nejvíce. Když autor popisuje dusot kopyt koně a na něm Listoně, jsem tam i já, zcela pohlcený příběhem. Velkou výhodou a vlastně i typickým znakem je nedostatek mrtvých. V celé sérii je vždy jen pár zavražděných, kdysi dávno, před třiceti lety. Člověk se tak stane taky trošku archivářem, zavzpomíná i na své dětství a mládí. Perfektní znalost prostředí švédské vesnice občas připomene americké zapadákovy od Kinga, ale i naše pohraničí. Alespoň tak jsem to vnímal já. 

Hrabat se historii a jitřit staré rány se samozřejmě nevplácí a tak Thea zažije spoustu napínavých chvil. Navíc Valpružina noc, naše pálení čarodějnice, je obestřena sama o sobě tajemstvím. Až pojedu zase na chalupu do hor, tak už teď vím, že si na tuhle knížku vzpomenu. Je totiž plná napínavých momentů, zvratů, temnoty a chladu. Kdo by se nechtěl ztratit v bažinách a zažít starý rituál? No řekněte.
----------------------------------------------------------------------------

Nový psychothriller z pera Anderse de la Motte, stálice na nebi hvězdných švédských autorů. Valpružina noc, rok 1986. Magické oslavy nástupu jara v lesích kolem zámku Bokelund v jižním cípu Švédska vydaly svou oběť – šestnáctiletou Elitu Svartovou, zabitou rituálním způsobem. Zbytek dívčiny rodiny zmizel beze stopy. Třiatřicet let poté se do téhož zámku nastěhuje doktorka Thea Lindová. Fascinována dávnou tragédií i místními legendami o divokém lesním muži postupně odhaluje až příliš podobností mezi vlastní bouřlivou minulostí a Elitiným životem. Pravda o její smrti nevyšla nikdy najevo. A jaro 1986 se s jednou mrtvolou nespokojí...


-----------------------------------------------------------------------------------------
sledujte nás na sociálních sítích - follow us on the social media: 

instagram: 

facebook: 

twitter:
Share this games :

TWITTER