DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 23. února 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - CORPSE WORSHIP - Horror Chronicles (2021)

Recenze/review - CORPSE WORSHIP - Horror Chronicles (2021)


CORPSE WORSHIP - Horror Chronicles
CD 2021, Coyote Records

for english please scroll down

Chodil jsem kolem již několik dní, ale teprve až teď jsem si všiml krkavců, skřehotajících kousek od cesty. Zmrzlá mrtvola mladé ženy zde už musela ležet několik dní. Bez očí, s rukou ukazující někam do dáli. Možná na svého vraha. Nůž zabodnutý v zádech. Vypadá to na dlouhý lov. Musela být neskutečně vystrašená, vyděšená. Dostihl ji v mrazu a ledu, v hlubokém sněhu. Osamocenou. Zakřičím na krkavce, ale jenom se na mě drze podívají. Jsou jako poslové smrti.

Stejný pocit mám i z prvotiny ruských death metalistů CORPSE WORSHIP. Ti hrají temný, mrazivý smrtící kov staré školy, se spoustou ledových melodií. Skladby mají již od prvního setkání velký drive, jsou propracované a připadám si, jako bych se díval do tváře staré mrtvoly. 


Songy na mě působí jako návštěva hřbitova sebevrahů. Během celé desky se kolem vznáší poctivý smrad a já si ji opravdu užívám. Inspiraci Rusové čerpali u starých švédských (DISMEMBER, ENTOMBED, DESULTORY, CENTINEX), ale i amerických kapel. Hodně tomu pomáhá surový a syrový zvuk. Radost je pohledět i na krásně morbidní obal, který vás ihned zavede do nečisté hry. Jakoby někdo každým dalším riffem odřezával maso od zmrzlých kostí. Nejedná se sice o nahrávku, která by otočila hudebními dějinami, ale jako vždy oceňuji hlavně upřímnost a opravdovost. Nadšení, které z alba cítím. "Horror Chronicles" je jako četba ze starodávné Knihy mrtvých. Smrt v podání CORPSE WORSHIP přichází jako černý mráz. Převážně ve středním tempu. Divoce, šíleně, zběsile, ale zároveň má jasný řád. Vydávám se znovu na dlouhou cestu. Do sněhu a vánice. Jsem zvědavý, kolik mrtvých těl potkám dnes. Je vám doufám jasné, co mi bude hrát v přehrávači. Ano, ruská pocta starých katakombách se vydařila po všech stránkách a neměla by uniknout uchu žádného pravého old school death metalisty. Syrová, surová hororová výpověď, u které ožívají nemrtví a krev teče proudem. Rakve se otvírají!


sumarizace:

Když si přehrávám "Horror Chronicles" ve svém přehrávači, tak mám pocit, že znovu tančím na hrobech všech death metalových předků. Ostré riffy, chorobný hlas, vše je zahrané s neutuchajícím nadšením pro exhumaci těl. Stylově lze tvorbu CORPSE WORSHIP přirovnat k těm nejlepším albům DISMEMBER, ENTOMBED, DESULTORY, CENTINEX. Jakoby CORPSE WORSHIP zamíchali do obrovské nádoby všechny staré poctivé rezavé ingredience, přidali temnotu, špínu a hnis a podávali podchlazené. Přiznávám na rovinu, že pro mě osobně se jedná o jeden z nejlepších ruských old school death metalových počinů současnosti. Dar zlámat všechny kosti hudbou má málokdo a CORPSE WORSHIP útočí napřímo a bez vytáček. Smrt může mít mnoho podob, často bývá nevyzpytatelná, ale z "Horror Chronicles" doslova odkapává jako zkažená krev. Dávno prokleté pohřebiště vydalo další svědectví! Vynikající album, připomínající starou rakev až po okraj narvanou prašivinou, hnilobou a chladem! Morbidní pozdrav ze záhrobí!


Asphyx says:

When I listen to the record "Horror Chronicles" on my player, I feel like I'm dancing on the graves of all death metal ancestors again. Sharp riffs, a sick voice, everything is played with a constant enthusiasm for the exhumation of bodies. Concerning the style, the work of CORPSE WORSHIP can be compared to the best albums of DISMEMBER, ENTOMBED, DESULTORY, CENTINEX. As if CORPSE WORSHIP mixed all the old, rusty ingredients into the enormous container, added darkness, dirt, and pus, and served supercooled. I must confess that for me, this is one of the best old school Russian death metal records of the present. To have a gift to break all the bones by the music has only the chosen and CORPSE WORSHIP attacks straight and without warning. Death can possess many forms, often unpredictable, but from the album "Horror Chronicles" literally drips like "bad blood". The long time ago cursed burial ground has given further testimony! An excellent album, reminiscent of an old coffin full of dirt, putridity, and cold! Morbid greeting from the grave!



Tracklist:
01. Doom Bell-(First Chapter)
02. Monastery Ruins
03. City Of Eternal Gloom 05:53
04. Misanthropy
05. Cadaver Fanaticism
06. Cemetery Angel
07. Mortification
08. Chorus Of The Damned-(Last Chapter)


Share this games :

TWITTER