DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 18. února 2021

Recenze/review - OLD GRAVE - From the Graves (2020)


OLD GRAVE - From the Graves
CD 2020, Old Metal Crypt

for english please scroll down

Ruka trčící ze špatně zasypaného hrobu. Nestíhal jsem a asi jsem svoji práci trošku odbyl. Mrtvých je poslední dobou moc. Až příliš. Říká se, že lidi zachvátila nenávist. Pozoruji to již delší dobu. Sedím na lavičce a dívám se na svůj hřbitov. Mám pocit, že se ruka, nebo lépe řečeno, pařát, začal hýbat. Možná je to další pohřbený zaživa. Občas se to stává. Jak říkám, mrtvých je poslední dobou hrozně moc. Z ruky je najednou celá postava. Beru do ruky lopatu a vím, že teď půjde o život mě. Nemrtvý se zase jednou hlásí o svá práva.

OLD GRAVE je one man projekt, kapela, z daleké irkutské oblasti. V tomhle je internet skvělá věc. Dostane se ke mě i muzika, kterou bych jinak pravděpodobně ani nepotkal. Ad Bestias hraje starý, prašivý death metal, nasměrovaný někam do švédských katakomb. Jedná se o prvotinu, v některých ohledech nedokonalou, ale jak už tomu bývá, vše vyváží nadšení a odhodlání. 


Tradiční valivý death metal, HM-2 klasika, ENTOMBED, DISMEMBER, ENTRAILS, INTERMENT a další by měli velkou radost. Chřestí se zde pytlem plným čerstvě vykopaných kostí. Devadesátá léta, jak vystřižená ze starých učebnic smrti. Nic objevného, občas se OLD GRAVE až příliš rozpovídají, některé skladby by chtěly určitě zkrátit, ale jako celek je deska příjemným osvěžení. Hlavně tedy, pokud vyznáváte podobný způsob vyjádření. S deskou vlastně nemám žádný větší problém, vadí mi snad jenom naprogramované bicí. Je to ale jen drobnost. Je sice pravdou, že asi nebudu album blahořečit, doporučovat na každém rohu, ale až půjdu na jednu z temných seancí se svými soukmenovci hrobníky, rád se o nahrávce zmíním v dobrém. Cítím z ní totiž nadšení, kus opravdového zmrzlého srdce. Koneckonců, my kteří pracujeme na starých hřbitovech, víme své. Nemusíme si dávno nic dokazovat. Buď se nám hudba líbí a nebo nikoliv. Já se přiznám, že OLD GRAVE budu poslouchat rád a s chutí, hlavně při drcení starých kostí. Z hrobů, které už nikomu nepatří. Ze země trčí kostnatá ruka. A drží v ruce CD "From the Graves". Myslím, že vše je v nejlepším pořádku. 


sumarizace:

"From the Graves" otevírá hroby stejným způsobem, jako to dělaly kapely ENTOMBED, DISMEMBER, ENTRAILS, INTERMENT. Zvuk je poctivě hnilobný, vytažený snad odněkud ze starých katakomb. Na kapele je vidět a slyšet, že je plně oddána hrobnickému řemeslu. Hudba musela vznikat v opuštěných márnicích, nápady byly dodány těmi nejvíc mrtvými zombie a výsledek si můžete poslechnout sami. Pro nás, co jsme se k death metalu dostali v devadesátých letech, se jedná o vzácný rezavý artefakt. Mám opravdu pocit, že jsem odsouzencem na smrt, čekám ve své cele a k poslední večeři mi pouštějí tvorbu OLD GRAVE. Kapela mě zve na dlouhý nekonečný výlet za řeku Styx. Nebude to dlouho trvat, už zítra ráno mi zlomí vaz. Těším se, podobný death metal mi totiž koluje v krvi odnepaměti. Skvělá smrtící deska, která vás popraví tím nejkrutějším způsobem!



Asphyx says:

"From the Graves" is opening the tombs by the same manner as the bands like ENTOMBED, DISMEMBER, ENTRAILS, INTERMENT. The sound is honestly putrid, ripped out from somewhere of the old catacombs. Here you can see and hear that the band is devoted to the craft called "digging the graves". This music had had to be written in the abandoned mortuaries, the most dead zombies had provided the ideas and the result you can listen to by yourself. For us, who came to the death metal at the nineties, this album represents a rare rusty artifact. I really feel like I'm a sentenced to death and I wait in my cell, while the OLD GRAVE album play for me there as my last dinner. The band invites me to a long, endless trip over the Styx River. It will not take so long time, already tomorrow morning they are breaking my neck. I am looking forward because the similar death metal I have in my veins since time immemorial. A great deadly record that will execute you by the cruelest way!


Tracklist:
01. Slaughterhouse
02. Chainsaw Cult
03. MG-42
04. Sands Of Death
05. In A Mass Grave
06. Cremated Alive
07. The Spirit Of Lynch
08. Risen From The Graves
09. Sea Creature
10. Barbarian Wrath

band:
Old Grave - Vocals, Guitars, Bass, Drum programming

Share this games :

TWITTER