DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 22. února 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - SUFFERING HOUR - The Cyclic Reckoning (2021)

Recenze/review - SUFFERING HOUR - The Cyclic Reckoning (2021)


SUFFERING HOUR - The Cyclic Reckoning
CD 2021, Profound Lore Records

for english please scroll down

Netuším, jestli jsem v nějakém zlém snu nebo jen zažívám ohavné ošklivé zlo. Death metal a black metal se dají hrát různými způsoby. Komplikovaně, nepřístupně. Mě osobně vždy šlo o celkový dojem, jakým na mě hudba působí. Americké SUFFERING HOUR sleduji již od jejich počátků. Pokaždé mě dokázali strhnout do hlubin. Do močálů, ze kterých není úniku. Ostré, chladní riffy, propracované bicí, ale hlavně absolutně podmanivá atmosféra. To zase tolik kapel v tomto ranku neumí.

Novinka "The Cyclic Reckoning" je oproti předešlým zásekům zpočátku ještě víc nepřístupná, než dříve, ale pokud se prokoušete přes první mlhavý závoj, budete odměněni skvělým zážitkem. Pokud rádi a často ochutnáváte krvavé chuchvalce, dusíte se tmou a nadevše milujete záhrobí, tak neváhejte ani chvilku. Tady se hraje přesně pro vás.

 

"The Cyclic Reckoning" je vystavěno na pevných death a black metalových základech (MORBID ANGEL, INCANTATION, MAYHEM, IMMOLATION) a umně jsou doplněny a rozvíjeny "modernější" prvky (MGLA, AUROCH, DEASPELL OMEGA, THE CHASM, ULCERATE). Vše je potom zabaleno v potrhaném rouchu věčnosti, nihilismu a nicoty. SUFFERING HOUR nejsou jen další rádoby "novátorskou" kapelou v řadě, ale opravdovými členy podzemí. Chladné, rozevláté plochy, smutek, beznaděj, zároveň v pozadí pobublávající oheň, který vás pokaždé až překvapivě spálí. Bořím se po kolena v bahně, jsem neustále stahován do hlubiny. Kdo z nás doopravdy ví, co bude po smrti? Troufám si tvrdit, že tahle smečka nám umožní nahlédnout na druhou stranu. Se skvělým zvukem, originálním a zřetelným rukopisem, se sírou, která vám vypálí cejch do mozku, jsou SUFFERING HOUR jednou z chuťovek pro všechny death black metalové gurmány. Nevím, jestli je to jenom zlý sen nebo jsem vzhůru a svět je už dávno ztracený, ale při poslechu "The Cyclic Reckoning" cítím pradávnou sílu. Zapletený do pavučiny melodií umírám a znovu se rodím. Je to kruh, ze kterého není úniku. Vynikající záležitost pro všechny tmáře, nihilisty a padlé duše!


sumarizace:

Viděl jsem včera člověka, který se svlékl do půl těla uprostřed davu. Poklekl a začal si drásat obličej do krve. Lidé se rozestoupili a poslouchali jeho nářek. Trhal si vlasy, plakal a naříkal. Slepý, osamocený, ponížený. Chvíli jsem stál opodál a potom pochopil. Potkal jsem prokletého, zavrženého, zničeného. Viděl jsem jedince, kterého zcela ovládli démoni strachu a nenávisti.

Na tento a spoustu jiných, velmi podobných zážitků, jsem si vzpomněl i při poslechu black death metalových šílenců SUFFERING HOUR. Jejich hudba je stejným způsobem temná, prokletá, maniakální. Stačilo několik poslechů a také jsem byl během dne donucen často pokleknout a začít si drásat obličej do krve. Smrt si totiž, jak je všeobecně známo, nevybírá.

Poslouchám album "The Cyclic Reckoning" a připadám si jako v jiné dimenzi. Potkávám jen samé vyděšené tváře, těším se na každý další motiv, na každý riff. Mám pocit, že mi postupně houstne krev v žilách, hniji za živa. Na albu se mi vlastně líbí úplně všechno. Zajímavé nápady, surový hutný a masivní zvuk, obal, u kterého se zastavíte a budete nad ním přemýšlet. Novou desku SUFFERING HOUR lze v určitých momentech připodobnit ke kapelám typu MORBID ANGEL, INCANTATION, MAYHEM, IMMOLATION, MGLA, AUROCH, DEASPELL OMEGA, THE CHASM, ULCERATE. Nejedná se o žádnou prvoplánovou odpočinkovou muziku, ale spíše složitější záležitost, kterou ocení spíše přemýšlivější fanoušci. Osobně jsme se do nahrávky dostával také delší dobu, zpočátku mi přišla příliš komplikovaná a nepřístupná. Přesto mě pořád něco lákalo k dalšímu setkávání. Death black metal, který nám letos SUFFERING HOUR předkládají možná i vám rozdrásá obličej do krve. Budete si připadat jako posedlí démony. Temnota je koneckonců na albu všude přítomná, tak proč se jí nepodat. Propracovaný smrtící kov s démonickým účinkem! Peklo!



Asphyx says:

I saw a man undressing half-body in the middle of the crowd yesterday. He knelt down and began to wrinkle his face into the blood. People parted and listened to his cry. He tore his hair, crying and moaning. Blind, alone, humiliated. I stood nearby for a moment, then understood. I met a cursed, condemned, destroyed. I saw an individual completely controlled by demons of fear and hatred.

I remembered this and many other very similar experiences while listening to black death metal madmen SUFFERING HOUR. Their music is in the same way dark, cursed, manic. It was enough to listen it a few times, and I was often forced to kneel often during the day and start wrinkling my face into the blood. Death, as is well known, does not choose.

I listen to "The Cyclic Reckoning" and I feel like in another dimension. I just meet all the frightened faces, looking forward to every other motive, every riff. I feel like my blood is gradually thickening in my veins, rotting alive. I really like everything on the album. Interesting ideas, raw, dense and massive sound, a cover where you can stop for a while and think about it. The new SUFFERING HOUR album can be compared to bands like MORBID ANGEL, INCANTATION, MAYHEM, IMMOLATION, MGLA, AUROCH, DEASPELL OMEGA, THE CHASM, ULCERATE.. It is not a relaxation music, but rather a more complicated issue that will be appreciated by more thoughtful fans. Personally, I also got into the record for a long time, initially I found it too complicated and inaccessible. But something still lured me to listen it again and again. Death black metal, which SUFFERING HOUR presented to us this year may even rip your face into blood. You will feel like possessed by demons. After all, darkness is present everywhere on the album, so why not to enjoy it? Sophisticated black death metal with a demonic effect! Hell!

about SUFFERING HOUR on DEADLY STORM ZINE:
https://www.deadlystormzine.com/2017/07/recenzereview-suffering-hour-in-passing.html

Tracklist:
01. Strongholds Of Awakening
02. Transcending Antecedent Visions
03. The Abrasive Black Dusk Part II
04. Obscuration
05. The Foundations Of Servitude


Share this games :

TWITTER