DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 12. března 2021

Home » , , , , » KNIŽNÍ TIPY - Není cesty zpět - Tim Weaver (2016)

KNIŽNÍ TIPY - Není cesty zpět - Tim Weaver (2016)


Není cesty zpět - Tim Weaver
2016, Mystery Press

Nejdřív bych chtěl všem moc poděkovat za kladné ohlasy na mé Knižní tipy. Ani jsem nečekal, že v dnešní době ještě tolik skvělých lidí čte. Asi jako pro každého, je pro mě čtení soukromou záležitostí, kdy se vydávám na výlet spolu s autorem, následuji jeho stopy, někdy mě hlavní hrdina štve, občas mi je smutno. Není cesty zpět je posledním dílem, které jsem od Tima Weavera zatím četl. V květnu vyjde další novinka a já se samozřejmě těším. Jenom nevím proč, ale po přečtení jsem byl tentokrát takový rozjitřený, smutný, jestli mi rozumíte. On je totiž celý příběh takový hodně pochmurný, ztracená rodina, děti, prostředí malé vesnice někde u moře. Tohle všechno na mě padlo jako splín.

Tentokrát jsem dočetl, knihu odložil a dlouho seděl. Mám tu před sebou nového Miniera - Údolí a pořád se nějak nemůžu dokopat k tomu, abych začal číst. Žena je z Miniera nadšená, ale ve mě Není cesty zpět pomalu doznívá, pořád se vracím k jednotlivým pasážím. Ne že bych znovu četl a listoval, ale v hlavě, když chodím odpoledne po lesích. Timovi se opět povedlo mě zasáhnout nějak hlouběji, než ostatní. Možná je to tím, že Raker je jako postava velmi blízká mému naturelu. On je David v podstatě šíleně opuštěnej chlápek (a já mám kolem sebe velkou rodinu a spoustu kamarádů, přesto se někdy cítím hodně podobně). Není cesty zpět pro mě nebyla jen obyčejná detektivka, ale taky spousta momentů k zamyšlení. Schválně, zkuste si ji koupit a uvidíte sami. Mě totálně dostala. 

-----------------------------------------------------------------------------

Měl to být skvělý večírek, jenže když Emily Kaneová dorazí ke své sestře Carrie, objeví jen prázdný dům s dveřmi dokořán. Večeře se vaří na sporáku, televize je zapnutá. Carrie, její manžel a dvě dcery jsou pryč.

Policie nad záhadou brzy zlomí hůl, a Emily tak nezbývá než se obrátit na svého bývalého přítele Davida Rakera, který se specializuje na pátrání po nezvěstných osobách. Někdo má totiž evidentně zájem na tom, aby se na její sestru s rodinou rychle zapomnělo.

Pavučina klamu a zlověstných rodinných tajemství obestírající celý případ rychle pohltí i Rakera, a ten brzy zjišťuje, že by se snadno mohl stát další z řady obětí, které si za celá desetiletí tahle obrovská lež vyžádala.


-----------------------------------------------------------------------------------------
sledujte nás na sociálních sítích - follow us on the social media: 

instagram: 

facebook: 

twitter:
Share this games :

TWITTER