DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 3. března 2021

Recenze/review - KORPSE - Insufferable Violence (2021)


KORPSE - Insufferable Violence
CD 2021, Unique Leader

for english please scroll down

Nakumulovaná agrese, vztek, který dlouho doutnal hluboko v mysli, ale teď musí ven. Zhoupnout se v kolenou, vzít do rukou sekyru a jít na to. Brutální death metal není jenom hudbou, která bourá zdi, ale také záležitost s ošklivými a krutými texty. Vše musí sedět na svých místech. Krvavá atmosféra, surový zvuk. Obal, od kterého budete chtít nejdřív odvrátit zrak.

Strach a bolest jsou cítit i z nového alba holandských šílenců KORPSE. Jedná se opět o divoké, nespoutané orgie, o absolutní masakr. Nahlédnete znovu do zvrácených lidských myslí a budete se cítit jako při sledování děsivého hororu. Bohužel, lidé jsou někdy takoví a je moc dobře, že nám to dokáží kapely stále připomínat. Tohle je brutální death metal, který vás doslova vykostí. 

 

 "Insufferable Violence" je ostrým brutálně death metalovým albem s prvky slammu. Pokud se vám v přehrávačích často převalují kapely typu KRAANIUM, MORTICIAN, DISGORGE, tak neváhejte ani chvilku, dostanete opravdu výběrový kousek masa. Tohle album není pro slabé povahy, ani pro death metalové přemýšlivce, ani pro ty, kteří mají rádi staré pořádky. Jedná se svým způsobem o brutalitu v modernějším provedení. Sem tam na povrch totiž vylezou i progresivní prvky. Přiznám se, že hudbu KORPSE jsem nejvíc ocenil vždy naživo. Ten tlak, který ze skladeb sálá, je nepředstavitelný. Kapela to do vás nasype bez slitování a vy budete mít co dělat, abyste všechno ustáli. Holanďané jsou nekompromisní, krutí, jsou hodně nahlas, mají ošklivý obal, splňují všechny požadavky pro opravdu morbidní zážitek. Muzika má vyvolávat emoce a  "Insufferable Violence" je ohavným, násilným činem. Samozřejmě vše bráno s nadsázkou a nadhledem. Imaginární, ale uvěřitelná, krev teče proudem, lebky pukají tlakem. Smrt v očích, v rukou sekyra, je jen na tobě, co s ní provedeš. Troufám si tvrdit, že KORPSE vydali hodně ostré album, které vykuchá břicho i mozek, vytáhne vám vnitřnosti z těla a vy tomu budete ještě rádi. Brutal slamm metal, který vás vyvrhne zaživa! 


sumarizace:

"Insufferable Violence" je velmi dobrým krvavým albem. Album nepostrádá spoustu zajímavých pasáží, je v rámci stylu pestré, krvavé, ostré a nekompromisní. Čerpáno je ze zahnívající studnice, do které přispěly kapely jako KRAANIUM, MORTICIAN, DISGORGE, ale i již zmiňovaného slammu. Odděluji šlachy od kostí, tahám z břicha dlouhé smotky střev. Deska má tlak, je nakažlivá, jako nějaká choroba. Baví mě ji poslouchat a nejvíc si užívám šílenství, které cítím z každé skladby. KORPSE odvedli opravdu skvělé řemeslo, kterému nechybí pověstné koření navíc. Novinka je hodně heavy, brutální a připoutala mě k přehrávači na dlouhou dobu. Pokud brutální death metal, tak bych prosil v tomto provedení! Masakr! Šílenství! KORPSE! Skvěle!


Asphyx says:

 "Insufferable Violence" is a very good bloody long-played album. This album does not lack of many interesting passages, it is (in case of this style) colourful, bloody, sharp and uncompromising. It draws from mouldy dilapidated which also has some parts of bands like KRAANIUM, MORTICIAN, DISGORGE, but also slam. I separate the tendons from the bones, pulling the long bowels of the intestines from the stomach. This album has pressure, it is contagious like a disease. I enjoy listening to it and the most I enjoy the madness I feel from each song. This new album is very heavy, brutal and it bind me to the player for a long time. If you need brutal death metal, I would suggest you this version! Massacre! Madness! KORPSE! Excellent!



TRACKLISTING:
1 - PTSD
2 - Insufferable Violence
3 - Disposable Underaged Objects
4 - Self Preservation
5 - A Final Lesson
6 - Genocidal Bloodbath
7 - Callousness
8 - Vital Transaction
9 - Molestation Condonation
10 - Epochs of Melancholy

KORPSE ARE:
Vocals: Sven van Dijk
Guitars: Floor van Kuijk
Bass: Robin van Rijswijk

SOCIAL MEDIA LINKS:
Share this games :

TWITTER