DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 3. března 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - OMINOUS RUIN - Amidst Voices that Echo in Stone (2021)

Recenze/review - OMINOUS RUIN - Amidst Voices that Echo in Stone (2021)


OMINOUS RUIN - Amidst Voices that Echo in Stone 
CD 2021, Willowtip Records

for english please scroll down

Vždycky, když už si myslela, že je konec, přišel znovu. Jeho fantazie byla nekonečná. Stejně jako její bolest. Uměl balancovat přesně na hraně mezi životem a smrtí. Naučil se, jak způsobit co největší muka. Možná si myslíte, že se jedná o nějakého úchylného vraha, kterého jednou odsoudí a budou s ním všude rozhovory, ale není to pravda. Tohle je obyčejný, řadový voják, který plní příkazy. Příliš se o tom nemluví, jedná se o citlivé téma, ale svědectví z různých bojišť mluví za vše.

OMINOUS RUIN jsem poslouchal poprvé v momentě, kdy jsem o podobném zážitku četl a viděl fotky. Nikdy nezapomenu na ten vyděšený pohled. U téhle desky zažívám podobné, technické, brutálně death metalové orgie. Připravte se na vypálení hlubokých ran přímo do vašeho mozku. 

 

Je prostým faktem, že současný trend hrát co nejkomplikovaněji, nejsložitěji, nejkrutěji, příliš nesdílím, ale to nic nemění na tom, že jsem byl postaven před úkol sepsat o téhle desce pár řádek. Nakonec je to jednodušší, než by se mohlo zdát. OMINOUS RUIN totiž patří do stejné party jako třeba takoví DECREPITH BIRTH, ODIOUS MORTEM, DEEDS OF FLESH, ARCHSPIRE a další, kteří se s tím moc nepářou. Recept je stejný jako vždy. Nasypat do nás pod tlakem pořádně nahlas změť šílených riffů, vyhrávek, sem tam zvolnit, dodat psycho pasáže a jít na pivo. I když tentokrát by se hodil spíš nějaký iontový nápoj. Hrát podobnou hudbu totiž musí být neskutečný fyzický výkon. Občas je chaos až příliš velký, zpočátku je posluchač doslova zahlcen a zmaten, ale ona to taky není hudba pro každého. Spíše ji ocení hledači progresivních odlidštěných zákoutí, než obyčejní fanoušci. Je ale také zcela jasné, že dnes se takto zkrátka hraje a podobných kapel je dvanáct do tuctu. Trošku mám problém je rozeznat od sebe, ale také se samozřejmě skláním před skvělým řemeslem. O duši nakonec stejně nejde, hlavní je zabít hudbou. OMINOUS RUIN se to myslím povedlo. Jen to chce mít hlavu otevřenou a nebát se popustit uzdu fantazii.



sumarizace:

OMINOUS RUIN nahráli velmi kruté, krvavé album. Pokud byste dnes hledali technický brutal death metalovou kapelu, která se nebojí pořádně říznout do masa a zároveň hraje zajímavě, pak jste tady správně. "Amidst Voices that Echo in Stone" je albem, které bolí, je nezvykle pestré a velmi dynamické zároveň. Fanoušci stylu by měli zbystřit svoji pozornost, protože tady se odehrávají pořádně „hnusná“ hudební jatka. Američané moc dobře vědí, jak složit dobrou skladbu. Prohrabují se hromadami mrtvol s velkým citem pro věc. Muzika je zde velmi ošklivá, šílená a připomíná záběry z vivisekce. Pokud bych měl letos někomu doporučit kapelu, která nahrála velmi dobré technické brutal death metalové album, byli by to rozhodně OMINOUS RUIN! Tihle patologové opravdu moc dobře vědí, jak se dělá dobrá práce. Deska, která vám shnije v přehrávačích!


Asphyx says:

OMINOUS RUIN recorded a very cruel, bloody album. If you are looking for a slamming brutal death metal band that isn't scared to cut into meat and is playing interesting as well, so you're right here. "Amidst Voices that Echo in Stone" is an album that hurts, it's unusually colourful and very dynamic at the same time. Fans of the style should sit up their attention, because here are played very “ugly” music massacre. The Americans know very well how to compose a good song. The music here is very ugly, crazy and reminds images of autopsy. If I would recommend someone a band this year, that recorded a very good slamming brutal death metal album, it would be definitely OMINOUS RUIN! These pathologists really know very well how to do a good job. Album, that will rot in yours CD players!


Track Listing:
1 Ritual
2 Attuned to the Chasm
3 Deception*
4 Chrysalis of Flesh**
5 A Feast for Shadows
6 Labyrinthine Torment***
7 Consumed
8 Simulacra
9 Amidst Voices that Echo in Stone

*Guest vocals: Jade Ordonez (Arcane Existence, Embrium, Deliria) and Crystal Rose
**Guest vocals: Kris Cana (Symbiotic)
***Guest vocals: Julian Zidarevich (Black Passage, Behold the Desecration)

Pre-order:
Bandcamp: 

Willowtip Store:

Album Line-Up:
Adam Rosado: Vocals, Lyrics
Alex Bacey: Guitars
Mitch Yoesle: Bass
Andrew Baird: Drums
Petr Oplatka: Guitars

Album Credits:

Written by Alex Bacey, Adam Rosado and Mitch Yoesle
Drums by Andrew Baird (Fallujah),
Drums Recorded by Cody Fuentes at Rapture Recordings
Recorded, Mixed and Mastered by Alex Bacey
Special Guest vocals: Jade Ordonez (Arcane Existence, Embrium), Crystal Rose, Julian Zidarevich (Black Passage, Behold the Desecration) Kris Cana (Symbiotic)


Share this games :

TWITTER