DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 9. dubna 2021

Recenze/review - DEVIL IN YOU - Come to Us (2020)


DEVIL IN YOU - Come to Us
CD 2020, vlastní vydání

for english please scroll down

Zombie lezou z děr. Odpadává jim maso od kostí, slintají a jejich dech smrdí hnilobou. Jsou obrazem nás samých, takhle dopadneme, když se budeme rouhat. Touží po čerstvých mozcích, po vašich nechutných myšlenkách, po zvrácených pudech. Vždycky jsem si představoval, že zemřu ve spánku, ale místo toho jsem se ocitl v hororovém snu, který se stal ošklivou realitou. Podobná atmosféra patří k death metalu, jako k mrtvému zimník.

DEVIL IN YOU jsou old school death metaloví psi ze Španělska, kteří loni vydali své již třetí album. Je po okraj narvané temnotou, surovostí a chladem. Představte si podzemní kobku, ve které je uloženo několik rakví. Nejdříve se ozve typický šramot, potom nářek, který vám trhá uši. Probudila se první zombie, začala hrát první skladba. Podobná hudba je přesně i mojí krevní skupinou. 


Krypta byla znovu otevřena ve stylu death metalových kapel z devadesátých let. CIANIDE, MASTER, OBITUARY, MASSACRE, PESTILENCE, BOLT THROWER, CARCASS, AUTOPSY, INCANTATION, SHED THE SKIN, MORBID ANGEL, DEATH a spousta dalších skupin stála zajisté předlohou i této smečce. Již od prvních tónů je slyšet, že se jedná o klasiku, zahranou od srdce, opravdově. Pánové v čele se zpěvačkou Martou Grimaldi vás pohřbí zaživa. Skladby jsou propracované, mají hororovou atmosféru, spoustu zajímavých momentů. Sází se na melodie i tlak, temnou energii. Zkušeným fanouškům nemusím asi vysvětlovat, o co tady jde. Ano, tradiční death metal starého střihu. Se spoustou melodií, zvratů, změn rytmu. To vše zabalené v parádním plesnivém zvuku. Vokál jest náležitě chorobný, zvuk celkově patří k odvrácené straně světa. Pokud jste někdy na přelomu osmdesátých a devadesátých let sledovali často hororové snímky a pak si pouštěli kazety svých oblíbených smrtonošů, tak asi budete přesně vědět, o čem zde píšu. Málokdo asi ví, že všem zombie vládne pán temnot. Satan sedí na svém trůnu a živí se naší bolestí. I on ale potřebuje k svému přežití hudbu. "Come to Us" je přesně tím druhem desky, kterou si bude pouštět stále dokola i on. Obsahuje v sobě totiž všechny potřebné ingredience pro starodávný death metalový rituál! DEVIL IN YOU probudili bestie! Chorobný smrtící kov, který vám poláme všechny kosti v těle!


Asphyx says:

My path is long and heavy. Whispering with my won conscience, I pull a coffin. I dragged it from the reverse cross, put it together with rusty nails pulled out of Christ´s feet. The ropes are cutting my shoulders. I am on the edge of my strength. The last exit is waiting for me. I should find a peace above the city. They are waiting for me, my friends the undead. I lie down in the fresh grave and get covered with black clay. Finally, I am among my own.

In music, just as in anything else, I believe in myself and my instincts. They have been moving in the underground for years, and I really appreciate the realness of the bands. DEVIL IN YOU are exactly the messengers of the death metal evil from the old days, which will always be worshiped by me. "Come to Us" is a clear and loud response to classic death. Dust, rot, old cracked coffins. You can find all this on the new album. Welcome to the beyond world!


I suck the sick atmosphere, I look through the pile of old bones. DEVIL IN YOU play in the style of the 90s (CIANIDE, MASTER, OBITUARY, MASSACRE, PESTILENCE, BOLT THROWER, CARCASS), they add a good portion of the AUTOPSY, INCANTATION, SHED THE SKIN, MORBID ANGEL, DEATH and an unbelievable portion of bad blood. A mouldy sound, a vocal from the beyond world, everywhere is death and darkness. These are all strange things which make from good albums the excellent ones. I enjoyed my time with "Come to Us" and I gladly spend long hours in my grave with it. I sifted the album between my fingers, ripping it into my head and letting it into my veins. It has become a part of me because its music is the one I love the most. Raw, genuine, real, deadly. DEVIL IN YOU has recorded an album full of savage melodies, dripping dirt, hate, evil and rot. We have once fallen in Hell and similar albums are like a duty for us. Excellent death metal answer to echoes from the beyond world! Catacombs have released another testimony! Death!



Tracklist:.
1. The Savior of the Holocaust
2. Come to us
3. Sacrament of Penance
4. Eternal Lust
5. Condemned and enslaved
6. Perverse Denomination of God
7. Slave of sin
8. The Dethroned Shepherd
9. Back to Hell
10. Preach our Word
11. Cantus Diabolus Mortisband:

band:
Marta Grimaldi (vocalist)
David Pérez (Drums)
José Manuel Hernández “Rubio” (guitar)
José Luis Borrero (guitar)
Eduardo Benjumea "Thedy" (bass)


Share this games :

TWITTER