DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 19. dubna 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - HELLFIRE - Lobotomized by Holy Crucifix (2021)

Recenze/review - HELLFIRE - Lobotomized by Holy Crucifix (2021)


HELLFIRE - Lobotomized by Holy Crucifix
CD 2021, Mara Productions

for english please scroll down

Nejdřív to vypadalo jako hra. Všechny nás zajímalo tajemno, temné síly, rádi jsme diskutovali o okultismu i satanismu. Nevím, koho to napadlo prvního, ale to už je jedno. Nahá dívka, kterou bylo nutné sehnat, se nabídla sama. Lákala ji tma, stejně jako nás. Nevím, kdy se to zvrhlo. Možná ve chvíli, kdy jsme stáli kolem ní a ohně hořely. Modlitby gradovaly, negace všeho dobrého. Primitivní black death metal zněl starým opuštěným kostelem. Mokvající rána, zděšený výraz v očích. Najednou je všechno syrové a opravdové. Krutá realita a výsledkem je jedna mrtvá, která měla ještě život před sebou.

Od té doby nás, stejně jako ukrajinské black death metalisty HELLFIRE, navštěvují démoni. Probouzejí v nás zlé vzpomínky, lákají nás do podzemí, kde bychom se stali my obětí. Podobná hudba musí vznikat na takových místech i prožitcích, jinak není uvěřitelná. "Lobotomized by Holy Crucifix" je jasně vymezeným albem. Ortodoxní záležitost pro všechny prokleté. A tenhle příběh se opravdu stal, četl jsem o něm.


Nutno také rovnou dodat, že takto se kdysi opravdu hrávalo. Novinkové album je staré, prašivé, ale také bolestivé a studené jako katakomby, do kterých budete jednou uloženi. Pokud tedy vaše tělo nespálí a nerozpráší na louce. HELLFIRE uctívají stejné základy, jako kapely typu IMPIETY, ANGELCORPSE, SARCÓFAGO, BLASPHEMY, MORBID ANGEL, INCANTATION, PERDITION TEMPLE, DIABOLIC. Jedná se o nahrubo nasekanou tmu, o záblesk pekelného ohně, který vás sežehne plamenem. Světlo již dávno neexistuje, v undergroundu to tak stále platí. Ukrajinci se rouhají, kříže jsou otočeny směrem dolů, zvuk je plesnivý a zákeřný. Negace všeho dobrého. V pomalejších pasážích na mě doráží smutek, v rychlejších slyším lámání kostí. Obal jest černobílý, takové mám stejně nejraději a výjev zaujme každého prokletého. HELLFIRE se drží tradic, jsou klasičtí a je to jen a jen dobře. Podobně namíchaný koktejl smrti, tmy a jedu mi nemusíte nabízet, ochutnám vždy s chutí sám. Blasfemie, hoď kamenem, kdo jsi bez viny. Zapalte svíce, obřad může začít. Tentokrát jej dokončíme celý. Nehledě na oběti. Surový black death metal, který vám vypálí cejch! 


sumarizace:

Na oltáři bezbožnosti bylo obětováno další tělo. Z temných zákoutí podzemí přišli na tento svět další obrácení věrozvěstové, aby šířili spalující oheň, smrt a death black metal. HELLFIRE. Ukrajinští vyslanci samotného pekla. Temné, zákeřné komando, ničící obrovskou silou všechno živé v okruhu několika kilometrů. Pocta starým dobrým IMPIETY, ANGELCORPSE, SARCÓFAGO, BLASPHEMY, MORBID ANGEL, INCANTATION, PERDITION TEMPLE, DIABOLIC. Neskutečně zabijácký zvuk, riffy plné šílenství a hlas otevírající víka od rakví. Takhle zní pravé, nefalšované peklo. HELLFIRE se pohybují v jasně daných mantinelech stylu, nepřesahují je, ale odvádějí neskutečně poctivé a uvěřitelné řemeslo. Pokud máte rádi death metalovou temnotu devadesátých let, s přihlédnutím ke zvráceným satanským rituálům, tak neváhejte ani chvilku. "Lobotomized by Holy Crucifix" vás smete, zničí, vyvrhne a přikove navěky do plesnivých kobek vypáleného kostela. Mysleli jste si, že už jste zažili všechno zlo světa? Tak to jste na omylu. Pusťte si novinku těchto šílených ukrajinských bezvěrců a poznáte pravou nefalšovanou death black metalovou nenávist. Nenašel jsem na albu jediné slabé místo a nahrávka se pro mě stala jednou z obrovských překvapení letošního roku. Vítejte v pekle! Smrt už na vás čeká!


Asphyx says:

There was sacrificed another body on the altar of impiety. From the dark corners of underground came another reversal missionaries to this world. They are spreading burning fire, death and death black metal. HELLFIRE. The Ukrainian envoys of the Hell itself. Dark insidious commando which destroys everything alive within a radius of several kilometres with its enormous power. It is a tribute to the good old bands like IMPIETY, ANGELCORPSE, SARCÓFAGO, BLASPHEMY, MORBID ANGEL, INCANTATION, PERDITION TEMPLE, DIABOLIC. The sound is unbelievably killing, the riffs are full of madness and the voice opens lids of coffins. This is how the Hell sounds. HELLFIRE have their style boundaries, however they do honest and believable craft. If you like death metal darkness of the nineties with a small amount of perverted satanic rituals, do not hesitate and listen to this album. "Lobotomized by Holy Crucifix" will swept you away, kill you, cast you out and finally chain you to mouldy dungeons of burnt church forever. You thought that you have experienced every evil of the world? Well, you are wrong. Listen to this new album of the mad Ukrainian infidels and you will learn what the real death black metal hate is. I haven´t found any weak spot on this album and the record has become one of the biggest surprises of this year. Welcome to the Hell! The death is waiting for you!



about HELLFIRE on DEADLY STORM ZINE:


Tracklist:
01. Goathorn Penetration
02. Smell of Perdition
03. Total Human Nullification
04. Demonic Possesion
05. Buried in a Cemetery
06. Soulburn Infestation
07. Goatspell Blasphemy
08. Baptized by Pentagram
09. Lobotomized by Holy Crucifix
10. Field of Screams
11. Azazel

band:
Karargh - all guitar holocaust, screams & bulldozer
Necrobaphomet - four strings fornication & obscurant propaganda
Skullcrusher - Drums of doom & coffins



Share this games :

TWITTER