DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 5. srpna 2021

Recenze/review - LACERATION - Demise (2021)


LACERATION - Demise
CD 2021, Rotted Life Records

for english please scroll down

Les, ve kterém bylo něco divného. Ticho, dlouhé a bolestivé ticho. Našlapuješ opatrně, bojíš se a nevíš čeho. Probudily se v tobě pradávné pudy, smrt najednou vycítíš na několik metrů. Další odkrytý hrob, pohřbíval zde své oběti. Zohavená těla, strach, beznaděj. Když ho chytili, tak se usmíval. Hrál si s nimi jako šelma se svojí kořistí. Užíval si svoji převahu. Nikdy neměl výčitky svědomí.

Stejně syrová a surová je i nová deska amerických death metalistů LACERATION. Kapely, která vás vezme na výlet na podobná místa. Někam, kde se kdysi staly šílené věci. Nářek umírajících se otiskl do kamenných zdí i do jednotlivých skladeb. Pokud máte rádi starý prašivý death metal a thrash, tak neváhejte ani chvilku. Vítejte na zdánlivě opuštěném pohřebišti!


Inspirací pro LACERATION byly kapely jako SOLSTICE, MALEVOLENT CREATION, DEMOLITION HAMMER, MORBID ANGEL, MASSACRE nověji pak třeba SKELETAL REMAINS, RAPTURE. Jedná se o divokou jízdu jak vystřiženou z devadesátých let. Můžete mít samozřejmě spoustu připomínek k nepůvodnosti materiálu, ale na druhou stranu, ukažte mi nějakou současnou metalovou skupinu, která není někomu podobná. To bych nemohl psát o nikom a byl bych ochuzen o další velmi slušný morbidní zážitek. Pro mě je důležitá hlavně atmosféra, jestli mě baví album poslouchat. A "Demise" je rozhodně dobrým počinem. Tolik důležité věci jako tlak, energie, chlad a temnota jsou zde zastoupeny mírou vrchovatou. Člověk má při poslechu pocit, že se opravdu prochází po místech, kde kdysi pohřbíval své oběti sériový vrah. Nikde nic nepřebývá, ale ani nechybí. Spokojeně pokyvuji hlavou a otevírám další plesnivou rakev. Jakoby mi někdo zapíchl pod nehty ostré hroty. Spálil mě na popel. Mám rád podobná díla, plná zajímavých nápadů. Co na tom, že už jsme to všechno slyšeli jinde? Old school death thrash metal, u kterého shnijete zaživa!


sumarizace:

Pokud se vaše vášeň pro smrtící kov zrodila také v devadesátých letech a velebili jste u svých přehrávačů kapely jako SOLSTICE, MALEVOLENT CREATION, DEMOLITION HAMMER, MORBID ANGEL, MASSACRE, potom budete spokojeni jako já. LACERATION uchopili old school death metal po svém, přetvořili ho ke svému morbidnímu obrazu a přidali pořádnou dávku špíny a hromadu kostí. Bývám častým hostem při exhumacích a troufám si tvrdit, že takhle dobře zahraný death metal staré výroby jen tak neuslyšíte. Je v něm otisknuto velké množství bolesti, temnoty, chladu, dlouhých nekonečných nocí strávených v podzemí. Až jednou ponesou na márách i mé tělo, přeji si, aby podobná hudba zněla při mém odchodu z tohoto světa. Absolutně devastující, masakrující death metal, který působí jako srážka s náklaďákem plným starých kostí! Praskla mi rakev i moje hlava, tohle je dokonalý stroj pro vyhlazení lidských mozků! Pitva se podařila, pacient zemřel! Old school death thrash metal, u kterého shnijete zaživa!


Asphyx says:

If your passion for lethal metal was born in the 1990s and you glorified band as SOLSTICE, MALEVOLENT CREATION, DEMOLITION HAMMER, MORBID ANGEL, MASSACRE, then you will be happy as I am. LACERATION grabbed old school death metal in own way, transformed him into their own morbid picture, and added a good dose of dirt and pile of bones. I am a frequent guest in exhumations and dare to say that such a well-played death metal of old production will not be heard so often. There is a great deal of pain, darkness, cold, long endless nights spent in the underground. Once they carry my dead body, I wish that similar music sounded when I left this world. Absolutely devastating, massacred death metal that acts like a crash with a truck full of old bones! My coffin and my head have broken, this is the perfect machine to exterminate human brains! The vivisection succeeded, the patient died! Old school death thrash metal, where you rot alive!


Tracklist:
01. Demise
02. Verbal Expiration
03. Bed Of Nails
04. Monolith
05. Inhumation
06. Perpetual Sickness
07. Human Malevolence
08. Imitation
09. Weaponized Dominion
10. Parasomnia
11. Severed Innocence

band:
Luke Cazares - Guitar/vocals
Corey Toleu - Bass
Donnie Small - Lead guitar
Faustino Rodriguez - Drums


Share this games :

TWITTER