DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 17. února 2022

Home » , , , , , , , , , , » Recenze/review - NECROTIC DIVINITY - Decrepit Existence (2021)

Recenze/review - NECROTIC DIVINITY - Decrepit Existence (2021)


NECROTIC DIVINITY - Decrepit Existence
CD 2021, vlastní vydání

for english please scroll down

Noční město ponořené do kovové mlhy. Špína a hnus. Smradlavé kanály. Najednou se objeví přízrak. Vyděšené oči, krev na tváři. Pokřižuješ se a přemýšlíš, co se stalo. Má v zádech nůž a pomalu umírá. Na ten pomalu vyhasínající pohled nikdy nezapomeneš. Dávíš se strachem, našlapuješ opatrně, slyšíš tichý šepot. Už je tady, dáma s kosou, která ti podává svoji kostnatou ruku. Vítej v království nicoty, vítej na druhé straně!

Můj kompas tentokrát směřuje do Kanady. Tam se loni sešla trojice muzikantů, která se rozhodla bezezbytku svoje duše obětovat starému prašivému death metalu. Jedni z mnoha, přesto mě přesvědčili na svoji stranu. NECROTIC DIVINITY!


Mám rád, když umí spojit kapela surové pasáže s těmi melodičtějšími. Když mě dokáže přišpendlit na zeď jako noční můru. V dnešní době je každý někomu podobný, pánové třeba hrají stejným způsobem jako takoví MASSACRE, MORBID ANGEL, PESTILENCE, EXHUMED, DEATH, OBITUARY. Netřeba ale jenom přirovnávat, lepší je dát na celkový dojem, na to, jak se člověku deska líbí. Je to prvotina a nějaké ty nedokonalosti bych našel, ale dělat to nebudu. Já si právě užívám, že je vše špinavé jako kanály pod vaším městem, jako opuštěné hřbitovy. Je to vlastně jednoduché. Nebaví mě současná umělá produkce, raději si užívám alba jako je "Decrepit Existence". Některé songy jsou možná až příliš dlouhé. Nevadí mi to. Otevřu si pivo, přidám volume a říkám si, jak je dobře, že jsem na svých toulkách podzemím tuhle smečku potkal. Jejich nová deska má v sobě totiž vše, co mám na smrtícím kovu rád. Je neurvalá, s mrazivými pasážemi, se štěkajícím zpěvákem. Noční město ponořené do kovové mlhy. Špína a hnus. Smradlavé kanály. Najednou se objeví přízrak. Vyděšené oči, krev na tváři. Pokřižuješ se a přemýšlíš, co se stalo. Jsi také prokletý, zavržený, pohřbený v zahnívajících katakombách. Hroby se otvírají, rakve praskají! Vzduchem létá prašivý death metal! 


sumarizace:

"Decrepit Existence" doporučuji poslouchat zásadně večer, když se na hřbitově začne stmívat a pozůstalí odejdou pryč. Mezi náhrobky budete potom jen vy a hudba, zahraná ve stylu starých dobrých MASSACRE, MORBID ANGEL, PESTILENCE, EXHUMED, DEATH, OBITUARY. Zkrátka a dobře, perfektně zahraná stará škola se vším, co k tomu patří. Živelné rezavé riffy, chorobný vokál, zvuk jak z kamenné hrobky. NECROTIC DIVINITY rozhodně nejsou kapelou, která by bourala mantinely a posouvala death metal dosud netušeným směrem. Drží se zavedených pořádků a dělají to na výbornou. Cítím ze skladeb pach rozkládajících se mrtvol, slyším, jak červi nahlodávají tkáně. Vidím před sebou duchy dávno zemřelých, kteří tančí na svých vlastních hrobech. "Decrepit Existence" je albem pro všechny fanoušky plesnivého smrtícího kovu. Berte a nebo nechte být! Tady se na nějaké zbytečnosti nehraje, vše je ohlodáno až do morku kostí. Mokvající smrtící kov, který smrdí starobou! Prach jsme a v prach se obrátíme! Až navěky, amen! Hroby se otvírají, rakve praskají! Vzduchem létá prašivý death metal! 


Asphyx says:

I recommend listening to "Decrepit Existence" in the evening, when it gets dark in the cemetery and the survivors leave. Among the tombstones will be only you and music, played in the style of the good old MASSACRE, MORBID ANGEL, PESTILENCE, EXHUMED, DEATH, OBITUARY. To sum up, a perfectly played old school with everything that goes with it. Elemetal rusty riffs, sick vocals, the sound of a stone tomb. NECROTIC DIVINITY are definitely not a band that would break down the barriers and move death metal in a hitherto unsuspected direction. They stick to established order and make it great. I can smell decaying corpses from songs, I can hear worms gnawing on tissues. I see the ghosts of the long dead, dancing on their own graves in front of me. "Decrepit Existence" is an album for all fans of moldy deadly metal.Take it or leave it! Some useless things are not played here, everything is gnawed to the bone. Soaking deadly metal that stinks of old age! We are dust and we will turn to dust! Forever, amen! Graves open, coffins crack! Dusty death metal flies through the air!


Tracklist:
01. Decrepit Existence
02. Sadistic Intent
03. Disciples Of Mayhem
04. Catastrophize
05. Born To Suffer
06. D-Mentia
07. Under Cover Of Darkness
08. Starve The Weak
09. Fall Of Mankind
10. Cycle Of Misery

band:
Dave Roberts: Vocals
Chris Jones: Bass
Justin Peeler: Guitars


Share this games :

TWITTER